Krokusvägen 1 Laholm Laholm

1.5 -plans familjevilla.

Välskött, gedigen 1,5-plans villa på lättskött hörntomt med stora gräsytor. Stor altan i sydväst-läge samt inglasat uterum och garage med tillhörande förråd. Bekväm och personlig planlösning med ett stort sällskapsrum i vinkel mot hemtrevligt kök. Belägen på återvändsgata i omtyckt område med närhet till skola, simhall, idrottsanläggning, Glänninge sjö m.m.

Utgångspris: 2 395 000 :-

Per Emilsson

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728223
Mail: per.emilsson@danfors.se
Glänningesjön

Glänningesjön

Välkommen in!

Välkommen in!

Hall

Hall

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Del av vardagsrum

Del av vardagsrum

Blick mot kök från vardagsrum

Blick mot kök från vardagsrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Tvättstuga

Tvättstuga

Tvättstuga

Tvättstuga

Tvättstuga

Tvättstuga

Badrum

Badrum

Allrum Ov

Allrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Badrum Ov

Badrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Entré in till klinkerbelagd hall med ljusa färger och vitmålad bröstpanel, här finns plats för att hänga av sig ytterkläderna. Till höger nås fräscht helkaklat badrum med dusch. Vidare från hallen finns större klädkammare, rymlig tvättstuga med groventré och nedervåningens sovrum med walk in closet. Ljust trevligt kök som är öppet i vinkel mot vardagsrummet. Vardagsrummet har en härlig fondtapet och pardörrar ut mot altanen. Ovanvåningen har ett ljust sällskapsrum med två stycken takfönster samt två mindre sovrum och ett stort sovrum med tillhörande klädkammare. På ovanvåningen finns ytterligare ett badrum med dusch.

Rumsbeskrivning

Hall/entré
Klinkerbelagd entré som sedan går över till laminatgolv, vitmålad bröstpanel samt hallmöbel.

Badrum
Klinker (golvvärme el) kakel, wc, tvättställ, dusch.

Tvättstuga
Klinkergolv, vask, skåpförvaring, vvb, tvättmaskin, torktumlare, groventré.

Sovrum
Ljust sovrum med laminatgolv, fönster mot uterum, walk in closet med skjutdörr.

Kök
Stort kök med ljusa falsade skåpsluckor och laminatgolv. Köket är utrustat med kyl, frys, spis/ugn, fläkt, diskmaskin, kakel ovan diskbänk samt praktisk rullbar köksö.

Vardagsrum
Stort vardagsrum i vinkel mot köket, här finns värmande kamin, laminatgolv samt pardörrar ut mot altanen.

Sällskapsrum Ov
Ljust sällskapsrum med laminatgolv och två takfönster som ger rummet ett trevlig ljus.

Sovrum 2 & 3 Ov
Två sovrum med laminatgolv, det ena rummet med infälld takbelysning.

Sovrum 4 Ov
Det största sovrummet med laminatgolv och tillhörande klädkammare.

Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

Avstånd:
Halmstad 28 km
Göteborg 165 km
Malmö 120 kmGamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
Buss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 23 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
Direktverkande el, luft-/luft värmepump, kamin
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Betongplatta (ventilerat innergolv)
Byggnadsår:
1979
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas

Driftkostnad

El:
23 384
Vatten/Avlopp:
4 706
Försäkring:
1 356
Total driftkostnad:
31 485
Driftkommentar:

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2015
Totalt:
1395000

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt