Edenberga 559 Laholm Laholm

Charmig fastighet med massor av möjligheter.

Mitt i Edenberga finner ni denna charmiga fastighet med stor potential. Granne med Solbacken och med utsikt över hästhagen ligger den riktigt bra. Här finns ett boningshus i bra skick och en sidobyggnad med massor av möjligheter. Bergvärmeanläggning från 2012.

Utgångspris: 1 075 000 :-

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Avståndsbild

Avståndsbild

Gavel

Gavel

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Innergård

Innergård

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Uteplats

Uteplats

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Växthus

Växthus

Sidobyggnad

Sidobyggnad

Sidobyggnad

Sidobyggnad

Sidobyggnad

Sidobyggnad

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Matplats

Matplats

Matplats

Matplats

Matrum

Matrum

Kontor

Kontor

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Bergvärmeanläggning

Bergvärmeanläggning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Karta

Karta

Mitt i Edenberga finner ni denna charmiga fastighet med stor potential. Granne med Solbacken och med utsikt över hästhagen ligger den riktigt bra. Här finns ett boningshus i bra skick och en sidobyggnad med massor av möjligheter. Sidobyggnaden är uppdelad i två garage och en stor lokal om c:a 47 kvm som idag används som café m.m. Även denna del kan inredas som garage om så önskas. Boningshuset har en uppmätt boarea på c:a 110 kvm på entréplanet. Det finns det en bra källare med tvättstuga, matkällare, pannrum och förvaringsutrymmen. Utöver detta finns vindsutrymmen som skulle kunna inredas vid behov. Möjligheter finns att sätta in en trappa finns.

Entré till huset sker antingen via altanen på framsidan eller via trädgårdssidan till köket. Rummet innanför altanen på framsidan används idag som kontor. Här finns det möjlighet att göra ett sovrum om fler sovplatser önskas. Från kontoret nås rummet mitt i huset som idag används som matrum. Härifrån nås sällskapsrummet, köket och det knappt 22 kvm stora sovrummet. Köket ligger i vinkel och har gott om skåpsutrymmen. Vill man ha en köksbord i ena delen så ryms det också. Det har varit så tidigare. Mellan köket och sovrummet finns badrummet. Från köket nås trappan till källaren.

2011 installerades ny bergvärmeanläggning och tvättstugan renoverades. 2012 drogs ny el och ny elcentral sattes in, samtidigt renoverades köket. 2013 Sattes nya 3-glas fönster in i sovrummet, matrummet och på kontoret. Fiberanslutning är beställd av säljare. Inkoppling av fiber 19 900:- betalas av köpare.

Överbyggd altan. Stenlagd uteplats i trädgården. Asfalterad innergård.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis, spisfläkt, rostfri kyl/frys (finns ej på bild). Mikrovågsugn ingår ej.

Badrum
Badkar 2013, WC och tvättställ 2013.

Tvätt/grovkök
Tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk.

Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla med källare
Uppvärmning:
Vattenburen värme via bergvärmeanläggning 2011
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Källare - delvis
Byggnadsår:
1923
Byggnadskommentar:
ombyggt 1968
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas och 3-glas

Driftkostnad

El:
21 500
Vatten/Avlopp:
775
Total driftkostnad:
23 975
Driftkommentar:
Sanering:
1 700

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2017
Totalt:
483000
Byggnadsvärde:
317000
Skatt/avgift:
3622
Värdeår:
1932
Markvärde:
166000

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt