Dynstuga 55 Mellbystrand Laholm

Charmigt egen plats på bästa badstranden!

Insynsskyddat med egen altan och uteplats ligger denna charmiga och välskötta dynstuga. Med havet och sanddynerna inpå knuten har man här en egen privat vrå för sig själv där man kan sitta lyssna på havet eller ta ett dopp på den fina sandstranden. En riktig idyll!

Utgångspris: 245 000 :-

Arrende: 1 000 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se
Framsida

Framsida

Gavel

Gavel

Gavel

Gavel

Altan

Altan

Vägen ner till stranden

Vägen ner till stranden

Interiörbild

Interiörbild

Interiörbild

Interiörbild

Interiörbild

Interiörbild

Mellbystrand

Mellbystrand

Mellbystrand

Mellbystrand

På väg ner till härlig lång bilfri sandstrand finner ni denna välskötta charmiga dynstuga inbäddad i insynsskyddande grönska. Här möter oss en stenlagd uteplats som sträcker sig från ingången och in i en överbyggd altan med okrossbara fönster åt söder och väster. På den öppna uteplatsen kan man sitta och njuta av solstrålarna helt för sig själv. Stugan är inredd med trägolv, skåp, hylla, ett uppfällbart klaffbord och ett fönster mot väster. På väg ner mot stranden finns en toalettbyggnad som är öppen sommartid.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Dynstuga/Fritidshus
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Papp (2017)
Byggnadsår:
Okänt
Stomme:
Trä
Fönster:
Enkelglas

Driftkostnad

Driftkommentar:

Taxeringsvärde

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar