Stumpvägen 13 Mellbystrand Laholm

Charmigt välskött fritidsboende för avkoppling!

Mys, mys, mys. Välkomna till ett riktigt charmigt välskött fritidshus på stor öppen solig tomt. Stort kök, helkaklat badrum, gäststuga, uteplatser, förråd m.m.. Bra läge på gång- och cykelavstånd till stranden. Arrendetomt.

Utgångspris: 1 395 000 :-

Arrende: 17 300 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se
Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Uteplats

Uteplats

Lekstuga och förråd

Lekstuga och förråd

Uteplats

Uteplats

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Uteplats

Uteplats

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Matrum

Matrum

Entré

Entré

Sovrum 2

Sovrum 2

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Matplats

Matplats

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Planritning

Planritning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Mellbystrand

Mellbystrand

Här möter en riktigt mysig stuga att tillbringa lediga stunder på. Trevlig planlösning med bra sällskapsytor och ett rymligt kök. Två sovrum varav ett större som stängs via praktiska skjutdörrar som tar minimalt med plats. Vill man ha ytterliggare sovrum kan man göra om matrummet vid entrén till detta. Utöver sovrummen finns också en fräsch gäststuga på tomten. Entré sker via stenbelagd uteplats i söderläge till matrummet med stort fönsterparti. Innanför matrummet finns en mindre hall där man har ett sovrum till höger. Rakt fram från hallen finns det ljusa rymliga köket med plats för många runt bordet. Här finns också en utgång till trädgårdens norrsida. Innanför köket ligger det helkaklade badrummet med bl.a. tvättmaskin. Till vänster om hallen finns ett trevligt ljust allrum med stort fönsterparti mot framsidans uteplats. Innanför allrummet nås det stora sovrummet via ett öppet valv. I valvet döljer sig skjutdörrar som man stänger till när det är dags att gå och lägga sig. Denna smarta lösning gör att båda rummen känns extra luftiga och öppna.

Nuvarande ägare brukar ha c:a 5 grader varmt på vintern när stugan inte används. Fiberanslutning är beställd av säljaren. Kostnaden 19 900:- för inkoppling betalas av köpare.

Den stora tomten inbjuder till lek och stoj. På tomten finns gäststuga, förråd och en liten lekstuga. Gång- och cykelavstånd till lång härlig badstrand.

Två stenlagda uteplatser.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis, spisfläkt, kyl/ frys och mikrovågsugn.

Badrum
Helkaklat badrum med dusch, WC, tvättställ och tvättmaskin.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Papp/plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Plintar
Byggnadsår:
1960
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas

Driftkostnad

El:
5 229
Vatten/Avlopp:
4 200
Total driftkostnad:
10 926
Driftkommentar:
Sanering:
1 497

Taxeringsvärde

Kod:
225
År:
2018
Totalt:
291000
Byggnadsvärde:
291000
Skatt/avgift:
2182
Värdeår:
1960

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar