Kerstins Väg 3 Mellbystrand Laholm

Fantastiskt läge med härlig badstrand inpå knuten!

Välkomna till ett fantastiskt läge där man har havet och härlig sandstrand inpå knuten. Från villans ovanvåning har man utsikt mot Bjärehalvön i söder till Halmstad i norr. Öppen planlösning med stora sällskapsytor.

Utgångspris: 4 975 000 :-

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Flygfoto

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Infart

Infart

Groventré och garage

Groventré och garage

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Gavel

Gavel

Altan

Altan

Altan

Altan

Altan

Altan

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Carport

Carport

Utsikt från ovanvåning

Utsikt från ovanvåning

Utsikt från ovanvåning

Utsikt från ovanvåning

Mellbystrand

Mellbystrand

Entré

Entré

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Kakelugn

Kakelugn

Matplats

Matplats

Kök

Kök

Kök

Kök

Sovrum/TV-rum

Sovrum/TV-rum

Badrum 1

Badrum 1

Ovanvåning

Ovanvåning

Ovanvåning

Ovanvåning

Ovanvåning

Ovanvåning

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum 2

Badrum 2

Badrum 2

Badrum 2

Planritning

Planritning

Planritning, ovanvåning

Planritning, ovanvåning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Välkomna till ett fantastiskt läge där man har havet och härlig sandstrand inpå knuten. Från villans ovanvåning har man utsikt mot Bjärehalvön i söder till Halmstad i norr. Stor tomt på bra lugnt läge på återvändsgata. På uppväxta tomten finns bl.a. stora öppna gräsytor, altan, gäststuga med egen altan, carport och ett sammanbyggt garage med bra förrådsutrymme. Villan har tagits väl om hand under årens lopp, bl.a. har fönsterbyte gjots.

Entré sker via rymlig hall mitt i huset. Här finns trappan till ovanvåningen där ett stort öppet allrum med mysig kamin möter oss. Allrummet har stora fönsterpartier mot söder och väster med skön havsutsikt. På ovanvåningen finns också två bra sovrum mot norr med havsutsikt, badrum med bastu samt en rejäl klädkammare. Till vänster om entréhallen finns köket och rakt fram ett luftigt sällskapsrum med utgång till altanen. Sällskapsrummet går i vinkel och har en stor matplats i anslutning till köket. I vinkeln finns en charmigt kakelugn som höjer både temperaturen och mysfaktorn. Till höger om hallen finns ett sovrum som idag används som tv-rum. Vidare finns här ett badrum samt tvättstugan/groventrén som sedan leder vidare till garaget.

Generös byggrätt med största sammanlagda byggnadsarea per tomt är 300 kvm varav uthus eller annan gårdsbyggnad 55 kvm. Utöver detta tillkommer gällande Attefallsregler.

Stor altan i västerläge, delvis överbyggd.

Rumsbeskrivning

Kök
Spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, kyl, frys, diskmaskin och mikrovågsugn.

Badrum
Badrum/WC 1: Helkaklat med dusch, WC, tvättställ och handduksvärmare. Badrum/WC 2: Helkaklat med badkar, WC, tvättställ och bastu.

Tvätt/groventré
Tvättmaskin, torktumlare och tvättbänk. Mangel ingår ej.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
Luftvärmepump. Elradiatorer. Kakelugn. Kamin.
Fasad:
Tegel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Byggnadsår:
1976
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas

Driftkostnad

El:
24 722
Vatten/Avlopp:
4 662
Total driftkostnad:
31 379
Driftkommentar:
Sotning:
300
Sanering:
1 695

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2017
Totalt:
2928000
Byggnadsvärde:
1406000
Skatt/avgift:
7812
Värdeår:
1976
Markvärde:
1522000

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar