Snedstigen 3 Mellbystrand Laholm

Hemtrevlig stuga på insynsskyddat läge

På mysiga Kulladalsområdet finns detta charmiga och välskötta fritidshus. Inbäddad i insynsskyddad grönska kan man här koppla av och njuta av att vara ledig. Nyare rymlig gäststuga med stort soldäck i västerläge med kvällssol. Bra läge på återvändsgata. Arrendetomt.

Utgångspris: 685 000 :-

Arrende: 14 112 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se
Huvudbild

Huvudbild

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Entré

Entré

Entré

Entré

Entrédörr

Entrédörr

Entré

Entré

Trädgårdssidan

Trädgårdssidan

Trädgårdssidan

Trädgårdssidan

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Altan med dusch

Altan med dusch

Disk utomhus

Disk utomhus

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Dörr till gäststuga

Dörr till gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Kök

Kök

Kök

Kök

Interiörbild

Interiörbild

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

WC

WC

WC

WC

Planlösning

Planlösning

Områdeskarta

Områdeskarta

På framsidan möter oss en välkomnande nybyggd öppen veranda där man med fördel kan ta både morgon- och kvällskaffet i solen. Från verandan kommer man in i ett ljust arbetskök med vita släta skåpsluckor och snyggt matchande kakel. Köket är välplanerat med bra utrymmen i kyl, frys och skåp. Här finns också en nyare spis med keramisk häll. Till höger om entrén finns två mysiga sovrum. Från det ena sovrummet nås ett WC. Från köket nås också den ljusa storstugan med fönster åt tre väderstreck. Här finns plats för både matplats och soffgrupp. Från storstugan nås den insynsskyddade trädgårdssidan i söderläge. I anslutning till stugan finns en mindre altan med tak som avslutas med en trivsam duschkabin under tak. På trädgårdssidan finns en riktigt trevlig inbjudande gäststuga från 2008 med stort soldäck i västerläge med kvällssol. Gäststugan är inredd med snyggt liggande panel och el finns utdragen till huset. Här är det gott om plats om man får gäster. Insidorna på både entré- och gäststugedörrarna är tjusigt målade i matchande motiv vilket ger en extra trivsam personlig prägel på stugorna. Förråd finns på trädgårdssidan.
Möjlighet att bygga till finns.
Kök: Kyl, frys, spis med keramisk häll, diskbänk och kakel. Det finns även en diskbänk utomhus med varmvatten inkopplat.
WC/Badrum: WC, tvättställ (i stugan). Duschkabin (under tak på utealtanen).

Rumsbeskrivning

Beskrivning

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1 plans fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Torpargrund
Byggnadsår:
1960
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas

Driftkostnad

El:
4 313
Vatten/Avlopp:
4 000
Total driftkostnad:
9 913
Driftkommentar:
Vägsamfällighet:
100
Sanering:
1 500

Taxeringsvärde

Kod:
225
År:
2017
Totalt:
138000
Byggnadsvärde:
138000
Skatt/avgift:
1035

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt