Dyreborgsvägen 8 Knäred Laholm

Lantlig idyll

Välkommen till detta underbara boende i utkanten av Knäred med Lagan slingrades strax intill. Bostaden ligger vackert inbäddat med en parkliknande trädgård och två ekonomibyggnader som ramar in fastigheten på ett trevligt ombonad sätt. Fastigheten har tillhört kraftbolaget en gång i tiden och har en äldre stil och karaktär. Två ekonomibyggnader som inhyser 3 st garage, loge, verkstad, snickarverkstad, förråd, vävstuga samt tvättstuga med dusch och bastu.

Utgångspris: 1 350 000 :-

Framsida

Framsida

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Köksentré

Köksentré

Gästtoalett

Gästtoalett

Gästtoalett

Gästtoalett

Köksentré mot köket

Köksentré mot köket

Kök

Kök

Matplats/kök

Matplats/kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

kakelugn/vardagsrum

kakelugn/vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Arb.hörna

Arb.hörna

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Sovrum

Sovrum

Kakelugn

Kakelugn

Sovrum

Sovrum

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

vy mot trädgården

vy mot trädgården

Tvättstuga/dusch/bastu (ekonomibyggnad)

Tvättstuga/dusch/bastu (ekonomibyggnad)

Verkstad

Verkstad

Verkstad

Verkstad

Snickeriverkstad

Snickeriverkstad

Vävstuga

Vävstuga

Exteriört

Exteriört

Från den överbyggnad altanen stiger du in till köksentrén. Här finns två garderober för klädförvaring samt intilliggande gästtoalett. En av trapporna till ovanvåningen är också placerad här. Vidare från entrén öppnar köket upp sig, ett kök med plats för den stora familjen med gott om förvaringsmöjligheter och arbetsytor.
I angränsning till köket nås vardagsrummet, även detta rum har stor rymd, här finns även bostadens ena kakelugn (ej i bruk). Vidare från vardagsrummet nås hallen och huvudentrén, hallen har även en liten arbetshörna. Badrummet och pannrummet ligger placerat in till hallen. I den bortre delen av bostaden finner man nedervåningens fyra sovrum och den andra kakelugnen (ej i bruk). Här ges möjlighet för den som önskar att öppna upp genom att ta bort ett av sovrummen.
Ovanvåningen har två inredda sovrum samt vindsdel som inhyser förrådsutrymmen.

Rumsbeskrivning

Köksentré
Entré in till mindre hall med plastmatta, trapp till ovanvåningen samt garderob och hatthylla för ytterkläder.

Kök
Härligt rymligt kök med stor angränsande matplats med plats för det stora sällskap. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, diskmaskin (2016), kyl/frys (kyldelen sönder), mikro (äldre), kakel ovan diskbänk, plastmatta samt köksmöbel i mitten av köket med förvaring och extra arbetsyta.

Gästtoalett
Gästtoalett utrustat med plastmatta, wc samt tvättställ.

Vardagsrum
Ljust trevligt vardagsrum med plats för både matsalsmöblemang och soffgrupp. Ljust laminatgolv och kakelugn (ej i bruk)

Hall/arbetsplats
Från huvudentrén nås hallen som även har en liten arbetshörna med plats för skrivbord. I hallen ligger en plastmatta och i arbetshörnan ligger det en heltäckningsmatta. Pannrum och badrum angränsar till hallen.

Pannrum
Pannrum med klinkergolv, vask samt berg- värmepump.

Badrum
Äldre badrum med följande utrustning, plastmatta, vinyltapet, wc, tvättställ, handdukstork (vattenburen) samt duschkabin med massagestrålar.

Huvudentré
Rymlig entré med plastmatta samt plats för att hänga av sig ytterkläderna. Från entrén nås vinden samt det andra sovrummet på ovanvåningen.

Sovrum 1-4
Till höger från entrén nås de fyra sovrummen, samtliga har heltäckningsmattor och garderober. Ett av rummen kan göras om till ett större sällskapsrum för de som önskar.

Sovrum 5 Ov
Inrett vindsrum med heltäckningsmatta och garderob

Sovrum 6 Ov
Inrett vindsrum med laminatgolv och klädkammare.

Knäred är den största orten i östra delen av Laholms kommun. Skola, vård och omsorg för unga och gamla gör orten också till ett centrum för den allmänna servicen. Här inbjuder milsvida skogar till svampplockning och vandring, här finns Lagan med tre kraftstationer och Krokån med uppskattade fiskemöjligheter. Knäred har kyrka, ett aktivt näringsliv, utomhusbad, camping, idrottsplats, fotbollsplan och tennisbanor. Mot Smålandsgränsen står minnesstenen som påminner om den omtalade freden i Knäred år 1613. Livsmedelsbutik med postservice, bensinmack, pizzeria, bank, hotell och ett antal butiker.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Veinge. Folktandvården, vårdcentral, distriktssköterska, äldreboende, bibliotek, idrottsplats, tennisbanor, utomhusbassäng, räddningstjänst.

Avstånd:
Laholm 20 km
Halmstad 41 km
Markaryd 20 kmVäg 15. Buss med Hallandstrafiken. E4 25 km, E6 28 km.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 24 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
Vattenburen Bergvärme (Nibe fighter 1215, 2005) luft/luft-värmepump (2015)
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Torpargrund/mindre matkällare
Byggnadsår:
1941
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas

Driftkostnad

El:
24 000
Försäkring:
8 232
Total driftkostnad:
34 839
Driftkommentar:

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2015
Totalt:
454000

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt