Sågvägen 9 Vallberga Laholm

Mycket välskött 1-plans villa på bästa läge på återvändsgata!

Mycket välskött 1-plans villa på bästa läge med fri utsikt mot Hallandsåsen i söder. Uppvuxen lummig insynsskyddad trädgårdssida med snyggt nyare uterum och altan. Trevlig planlösning med öppna ytor. Vidbyggt garage med förråd.

Utgångspris: 1 395 000 :-

Framsida

Framsida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Entré

Entré

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Altan

Altan

Förråd

Förråd

TV-rum

TV-rum

TV-rum

TV-rum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Planritning

Planritning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Längst in på återvändsgata med fri utsikt mot Hallandsåsen i söder och granne med grönområde på trädgårdssidan finns denna mycket väl omhändertagna Hjältevads 1-plansvilla. Här möter oss en trevlig framsida med stenlagd uteplats och en garageuppfart med plats för flera bilar. På trädgårdssidan är man helt för sig själv i den uppväxta lummiga trädgården. Här finns en öppen altan och ett inbjudande uterum som det tillbringas mycket tid i. Trädgården med sina stora gräsytor inbjuder också till många möjligheter.

Entré sker antingen via huvudentrén mitt i huset eller via groventrén vid bredvid garaget. Oftast används groventrén som har köket direkt till höger. Till vänster i groventrén finns ett WC och rakt fram når man tvättstugan/pannrummet. Nuvarande ägare eldar med ved vilket ger både låga driftkostnader och gratis torkrum för tvätten. Från rummet nås ett bra förrådsutrymme med utgång till trädgården och dörr in till garaget.

Går man in genom huvudentrén kommer man in i ett öppet rum som idag används som tv-rum. Här finns det möjlighet att göra ytterligare ett sovrum eller dela av rummet med en separat hall om så önskas. Till vänster om rummet finns köket och rakt fram ett ljust trevlig sällskapsrum med mysig öppen spis och ett stort fönsterparti med utgång till trädgårdssidan. Till höger från tv-rummet nås det helkaklade badrummet och de tre sovrummen, varav ett har utgång till uterummet.

Fiber finns indraget och automatisk gräsklippare ingår i försäljningen. I vedpannan finns det även en elpatron monterad.

25-26 kvm stort uterum från 2011. Öppen altan. Stenlagd uteplats på framsidan.

Rumsbeskrivning

Kök
Nytt Ikea-kök från 2009. Spishäll 2014, varmluftsugn 2009, spisfläkt 2009, kyl 2009 och integrerad diskmaskin 2009. Frys 2016 finns i förrådsdelen vid groventrén.

Badrum
Badrum/WC 1: Helkaklat badrum med golvvärme, jacuzzi, duschkabin 2013, WC, tvättställ och två handduksvärmare. Badrummet med inredning renoverades 2006. Duschkabinen som sattes in 2013. Badrum/WC 2: WC och tvättställ.

Tvätt/groventré
Tvättmaskin 2014 och tvättbänk.

Vallberga är viktig serviceort för den omgivande och aktiva jordbruksbygden. Här finns Lantmännen med sin butik, maskinverkstad och försäljning av jordbruksmaskiner. Järnvägen som samhället byggdes upp vid har numera annan sträckning och den gamla banvallen är i stället cykelbana till både Laholm och Skottorp. I samhället finns populärt gatukök med jourbutik, café, handelsträdgård och till stranden är det endast 7 km.

Förskola, skola F-6. Högstadium i Våxtorp. Bokbuss, utomhusbassäng, idrottsplats.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 31 kmNära till E6. Buss med Hallandstrafiken. Cykelväg till Ränneslöv.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Uppvärmning:
Vattenburen värme via vedpanna (2000), 2 x 500 liters ack.tankar (2000)
Fasad:
Tegel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Betongplatta
Byggnadsår:
1979
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas (2+1)

Driftkostnad

El:
9 842
Vatten/Avlopp:
4 913
Total driftkostnad:
17 401
Driftkommentar:
Sotning:
900
Sanering:
1 746

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2017
Totalt:
843000
Byggnadsvärde:
684000
Skatt/avgift:
6322
Värdeår:
1979
Markvärde:
159000

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt