Björnbärsvägen 16 Mellbystrand Laholm

Stuga för lata stunder

Hemtrevlig stuga som kan användas året runt. Öppen luftig tomt med stora gräsytor som gränsar mot grönområde i väster. Isolerad gäststuga, inglasat uterum och soldäck. Helkaklat badrum. Ansluten till fibernätet. Arrendetomt. Närhet till lång sandstrand och köpcentrum.

3 rum

875m² tomtarea

32m² boarea

Utgångspris: 720 000 :-

Arrende: 25 864 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se
Framsida

Framsida

Gavel

Gavel

Framsida

Framsida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Förråd

Förråd

Satellitbild

Satellitbild

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Kök

Kök

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Gäststuga

Gäststuga

Planritning

Planritning

Kartbild

Kartbild

Entré sker via låsbart inglasat uterum på framsidan. I det stenlagda uterummet finns i ena änden ett diskret skjutparti med garderober. Bakom skjutdörrarna finns bl.a. ett torkskåp och en garderob med utsugsventilation. Inne i stugan möts vi av ett trevligt furugolv, precis som det ska vara i små mysiga stugor. Till höger i stugan finns ett sovrum med en rejäl garderob med skjutdörrar. Till vänster finns allrummet, där köksavdelningen har fönster mot den insynsskyddade uteplatsen i västerläge. I vinkel innanför allrummet finns ett mindre sovrum samt det fräscha helkaklade badrummet som renoverades 2007.

Mekanisk frånluftsventilation finns installerat i stugan vilket gör att stugan känns fräsch även när man inte varit där på ett tag. Stugan har använts även vintertid och nuvarande ägare har haft c:a 10 grader varmt när de inte varit där. Trevlig gäststuga med påbyggt förråd.

Öppen inhägnad tomt med bl.a. flaggstång och härliga gräsytor. Tomten gränsar i väster mot grönområde vilket ger en insynsskyddad trädgårdssida med en riktigt rogivande uteplats där man kan vara helt för sig själv.

Stenlagt inglasat uterum på framsidan. Insynsskyddat soldäck på trädgårdssidan mot väster.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis, spisfläkt, kyl/frys och kakel.

Badrum
Helkaklat badrum med dusch, WC, tvättställ, handduksvärmare och tvättmaskin. Badrummet renoverades 2007.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Hemtrevlig stuga som kan användas året runt. Öppen luftig tomt med stora gräsytor som gränsar mot grönområde i väster. Isolerad gäststuga, inglasat uterum och soldäck. Helkaklat badrum. Ansluten till fibernätet. Arrendetomt. Närhet till lång sandstrand och köpcentrum.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1965
Byggnadskommentar:
Ombyggt 1988
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)

Driftkostnad

El:
4 770
Vatten/Avlopp:
3 990
Total driftkostnad:
10 839
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnaden. Trädgårdstunna ingår i renhållningskostnaden. Försäkringskostnad tillkommer
Renhållning:
2 079

Taxeringsvärde

År:
2017
Värdeår:
1 965
Kod:
225
Byggnadsvärde:
224 000
Totalt:
224 000
Skatt/avgift:
1 680

Energideklaration

Ej behövd

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt