Trumgatan 7 Laholm Laholm

Trevlig 1-plansvilla på Musikkvarteren

Trevlig och gedigen villa på populärt område. Bra planlösning och goda utrymmen. Garage, vinterträdgård och en härlig insynsskyddad tomt. Närhet till Laholms centrum samt Mellbystrand och E:6.

Utgångspris: 2 375 000 :-

Håkan Danfors

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728250
Mail: hakan@danfors.se
Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Entré

Entré

Trädgårdsbild

Trädgårdsbild

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Uterum

Uterum

Trädgårdsbild

Trädgårdsbild

Uteplats

Uteplats

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Syrenbuske

Syrenbuske

Plantering

Plantering

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Entré

Entré

Hall

Hall

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Matplats, kök

Matplats, kök

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

WC

WC

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Braskamin, TV-rum

Braskamin, TV-rum

Tvättstuga/groventré

Tvättstuga/groventré

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Planritning

Planritning

Huvudentré till rymlig hall. Från hallen nås det stora ljusa sällskapsrummet, samt matrummet med stora fönster till trädgården samt utgång till det inglasade uterummet. I sällskapsrummet finns även en nyare braskamin 2007.
Det finns tre sovrum, varav ett större i vinkel med LUMI skjutpartier till klädförvaring. Det finns ett WC samt ett större badrum som är helkaklat, här finns både bubbelbad (ej använt) och dusch Renoverat 2000, ny toalettstol 2015.
Rymligt och väl tilltaget kök, renoverat 2000 med bra arbetsytor samt matplats vid fönster.
Groventré till rymlig tvättstuga med tvättmaskin 2000, torktumlare 2000, vask, arbetsbänk och dusch. Här finns även en stor klädkammare (som en gång varit tänkt till bastu).

– Vidbyggt garage samt förråd med utgång till trädgården. Från garaget nås tvättstugan.
– Inglasat uterum från 2014 om ca 16 kvm samt vedförråd.
– Härlig uppvuxen trädgård som är insynsskyddad, biluppställningsplats. allt beläget på en hörntomt i ett populärt område.

– Larm finns och ingår.
– Fiber finns indraget, anslutningsavgift ingår.
– Husqvarna automover från 2016 ingår. ”trädgårdspadda”
– Pump för trädgårdsbevattning ingår.

Rumsbeskrivning

Kök
Spishäll 1998, spisfläkt 1998, kyl och sval, dubbelfrys 2000, diskmaskin dec 2014, mikrovågsugn 2000, kakel och inb.ugn.

Tvätt/grovkök
Tvättmaskin, torktumlare och vask och arbetsbänk samt dusch.

Badrum
Badrum/WC 1: WC och tvättställ.
Badrum/WC 2: Bubbelbadkar, dusch, WC, tvättställ, kakel och handdukstork.

Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

Avstånd:
Halmstad 28 km
Göteborg 165 km
Malmö 120 kmGamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
Buss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Uppvärmning:
Vattenburen elvärme NIBE EVC- Ny cirkulationspump 2015 samt braskamin
Fasad:
Tegel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Byggnadsår:
1984
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas

Driftkostnad

El:
17 317
Vatten/Avlopp:
4 069
Försäkring:
2 688
Total driftkostnad:
26 046
Driftkommentar:
Vägsamfällighet:
1 027
Sanering:
945

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2017
Totalt:
1251000
Byggnadsvärde:
959000
Skatt/avgift:
7812
Värdeår:
1984
Markvärde:
292000

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar