Sunnanvägen 5 Laholm Laholm

Välkomna till ett riktigt naturskönt område med ett speciellt lugn

Välkomna till ett riktigt naturskönt område med ett speciellt lugn. Här bor man mitt naturen och har ändå gott om solmöjligheter. Välskött vinterbonat fritidshus som kan användas året runt. Öppen härlig planlösning, dubbla sovloft och trevlig gäststuga.

Utgångspris: 1 095 000 :-


Budgivning


Budgivare
Bud
Tidpunkt
1
1 250 000 :-
15:04 25 May
2
1 225 000 :-
14:55 25 May
1
1 200 000 :-
10:24 25 May
2
1 125 000 :-
10:12 25 May
1
1 100 000 :-
17:58 24 May
:-
00:00 1 January
Huvudbild

Huvudbild

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Altan

Altan

Altan

Altan

Altan

Altan

Gavel

Gavel

Entré

Entré

Gäststuga

Gäststuga

Gäststuga och förråd

Gäststuga och förråd

Smedjeån

Smedjeån

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Sovloft 1

Sovloft 1

Sovloft 1

Sovloft 1

Sovloft 2

Sovloft 2

Sovloft 2

Sovloft 2

Gäststuga

Gäststuga

Planritning

Planritning

Planritning

Planritning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Välkomna till ett riktigt naturskönt område med ett speciellt lugn. Knappt en kilometer öster om Ränneslöv svänger man in vid Smedjeåvägen. Här finns också busshållplatsen. På vänster sida passerar man sedan en fotbollsplan, där det även finns en bouleplan med tillhörande fikaplats. Fortsätter man vägen in ligger sedan en lekplats mitt i naturen. Efter det svänger man vänster in på Sunnanvägen. Från fastigheten har man c:a 5 minuter till Smedjeån med vackra gångstigar runt området.

På den 1227 kvm stora tomten finns det plats för både stora gräsytor och en naturtomtsdel. Möjlighet att bygga till huset finns om så önskas. På tomten finns en trevlig gäststuga med vidbyggt förråd och altanen (2012) i västerläge med kvällssol.

Entré sker via välkomnande veranda till hall med avhängningsmöjligheter. Till vänster om hallen finns det helkaklade badrummet med golvvärme. Till höger öppnar allrummet med sin härliga rymd upp sig. Här är det öppet upp i nock med två öppna sovloft i varsin del över kök/badrum respektive de två sovrummen. Sovloften nås via varsin stege som går att skjuta intill väggen och på så sätt tar den minimal plats. Allrummet har dubbla fönster mot öster och fönster samt dörr mot altanen i väster. Ljuset letar sig även in från det gemytliga köket som har fönster mot söder och väster. Båda sovrummen rymmer två sängar (eller våningssängar) och två garderober. Detta ihop med ett flertal sovplatser på de båda sovloften och i gäststugan gör att man får plats för många övernattningsgäster. 2010 lades nya golv i sovrummen, sovloften, hallen och i köket. Samtidigt sattes nya element in och det målades invändigt. 2013 målades södergaveln. Ägarna har haft c:a 10 grader varmt på vintern när de inte varit i huset.

Största tillåtna byggnadsarea är 200 kvm per tomt enligt gällande detaljplan. Därutöver tillkommer gällande Attefallsregler.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis, spisfläkt (kolfilter), kyl och kakel.

Badrum
Helkaklat badrum med golvvärme, dusch, WC, tvättställ och tvättmaskin.

Kyrkbyn Ränneslöv är naturskönt belägen i jordbruksbygd strax norr om Smedjeåns dalgång. Här finns fina bostadsområden och en idyllisk och grön bykärna. Här är det bara 10 km till havet och till närbelägna Vallberga finns det cykelväg.

Förskola. Servicehus, bokbuss, idrottsplats.
Skola F-6: Vallberga. Högstadium: Laholm

Avstånd:
Laholm 10 km
Halmstad: 35 km
Buss med Hallandstrafiken.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Vinterbonat fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Plåt
Byggnadsår:
1977
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas

Driftkostnad

El:
6 000
Vatten/Avlopp:
4 000
Total driftkostnad:
12 185
Driftkommentar:

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2015
Totalt:
483000

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar