Mellbystrandsvägen 33 Laholm Laholm

Välskött villa från 60-talet

Charmig 1½-plansvilla från 60-talet med möjlighet att sätta sin egen prägel. Bra planlösning med stort ljust vardagsrum på entréplan, ovanvåningen med tre sovrum samt källare under hela huset som även inhyser ett garage. Bra centralt läge med nära avstånd till centrum, skolor, dagis, matvarubutik o.s.v.

Utgångspris: 1 550 000 :-

Håkan Danfors

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728250
Mail: hakan@danfors.se
Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Carport

Carport

Hall/entré

Hall/entré

Hall/entré

Hall/entré

Badrum

Badrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Genomgångsrum

Genomgångsrum

Genomgångsrum

Genomgångsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Utgång till uterum

Utgång till uterum

Uterum

Uterum

Sovrum OV

Sovrum OV

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Sovrum Ov

Källarentré

Källarentré

Förrådsrum källare

Förrådsrum källare

Tvättstuga källare

Tvättstuga källare

Garage källare

Garage källare

Garage källare

Garage källare

Bottenvåning

Bottenvåning

Vindsvåning

Vindsvåning

Källare

Källare

Entré in till hall med plastmatta och rymlig klädkammare med plats för förvaring- Från hallen är trappan till ovanvåningen placerad samt nedgången till källaren. I anslutning till hallen nås badrummet samt köket båda dessa med en äldre men charmig inredning. Angränsande till köket nås en matsalsplats med genomgång till vardagsrummet. Ljust vardagsrum med fönster åt tre väderstreck samt vacker ekparkett och utgång till uterummet.
Ovanvåningen har tre sovrum, varav ett med liten balkong åt väster, alla rummen har gott om förvaringsmöjligheter så som klädkammare, kattvindar och garderober.
Källaren består av matkällare, enklare tvättstuga, förrådsrum, pannrum med hydrofon/pump samt garage.

Rumsbeskrivning

Entré/hall
Entré in till hall med klädkammare, trapp till ovanvåning samt nedgång till källaren. I anslutning ligger badrum, kök och vardagsrum.

Badrum
Badrum inrett med mosaik på golvet, halvkakel med ovandel av vävtapet, wc, badkar, tvättställ.

Kök
Köket har en äldre inredning och är utrustat med plastmatta, spis/ugn, fläkt, målade köksluckor, kyl (frysbox i källaren) samt matplats.

Vardagsrum
Vardagsrum med fönster åt tre väderstreck samt vacker ekparkett och utgång till uterummet

Matsal/genomgångrum
Rum för matsal eller arbetsrum.
Rummet har passage till vardagsrummet och kök.

Sovrum 1-3 ovanvåning
Ovanvåningen har tre sovrum, varav ett med liten balkong åt väster, alla rummen har plastmatta, gott om förvaringsmöjligheter så som klädkammare, kattvindar och garderober.

Källare
Källarplanet inhyser pannrum, matkällare, förråd, tvättstuga samt garage.

Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

Avstånd:
Halmstad 28 km
Göteborg 165 km
Malmö 120 kmGamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
Buss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 23 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
El-panna Euronom (1996), vattenburet system
Fasad:
Tegel
Tak:
Glaserade tegelpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Källare
Byggnadsår:
1960
Stomme:
Betong
Fönster:
2-glas

Driftkostnad

El:
21 500
Vatten/Avlopp:
5 050
Total driftkostnad:
29 180
Driftkommentar:

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2015
Totalt:
840000

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar