Birger Pers väg 23 Mellbystrand Laholm

Villa eller fritidsboende!

Väl underhållen bostad som lämpar sig till både permanentboende samt fritidsboende. Här finner man en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök samt två sovrum och badrum. Utöver detta finns stort och rymligt uterum, carport med tillhörande förråd. Varmt välkomna till Birger Pers väg 23.

Utgångspris: 1 800 000 :-

Arrende: 19 924 :-

Huvudbild

Huvudbild

Exteriör

Exteriör

Exteriör

Exteriör

Carport

Carport

Exteriör

Exteriör

Damm med vattenfall

Damm med vattenfall

Uteplats

Uteplats

Uteplats

Uteplats

Trädäck

Trädäck

Hall/entré

Hall/entré

Entré/hall

Entré/hall

Kök/matplats

Kök/matplats

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Matplats

Matplats

Vardagsrum/matplats

Vardagsrum/matplats

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Friggebod

Friggebod

Planlösning

Planlösning

Entré in till klinkerbelagd hall med golvvärme och infälld belysning i tak, här ges det plats för att hänga av sig ytterkläderna. Vidare öppnar huset upp sig med ett stort allrum som har en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. I vardagsrumsdelen finns en värmande kamin samt utgång till det underbara uterummet. Köket är luftigt och har bra förvaring samt arbetsytor. Intill köket ligger ett bostadens sovrum, med bra klädförvaring såsom skjutgarderob. I den bortre delen av vardagsrummet är badrummet och det andra sovrummet beläget. Detta sovrum har även det, skjutgarderob med bra klädförvaring.

Rumsbeskrivning

Hall
Hall med klinkergolv (golvvärme el), samt infälldbelysning i tak och plats för att hänga av sig ytterkläder.

Vardagsrumsdel
Vackert ekparkett, värmande kamin samt öppen planlösning till köket.

Kök
Trevlig kök från Ikea som är utrustat med ekparkettgolv, spis/ugn, kyl/frys (side by side), fläkt, diskmaskin. Från köket finns även utgång till baksidan av trädgården och köksaltanen.

Badrum
Badrum är utrustat med klinkergolv, våtrumsmatta vägg, dusch (glasdörrar), wc, tvättställ, handdukstork, infälldbelysning tak samt tvättmaskin och torktumlare.

Sovrum 1
Inrett rum med laminatgolv och bra klädförvaring med skjutdörrar.

Sovrum 2
Även detta sovrum rum är inrett med laminatgolv och garderob med skjutdörrar.

Uterum
Stort och rymligt uterum med ryggåstak och skjutdörrar ut mot trädgården.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 24 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Uppvärmning:
Luft/luft-värmepump, radiatorer
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Plintar
Byggnadsår:
1959
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas

Driftkostnad

El:
13 500
Vatten/Avlopp:
6 000
Försäkring:
4 851
Total driftkostnad:
26 263
Driftkommentar:
Sotning:
352
Sanering:
1 560

Taxeringsvärde

Kod:
220
År:
2018
Totalt:
605000
Byggnadsvärde:
605000
Skatt/avgift:
4538
Värdeår:
1977

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt