Kustvägen 57 Mellbystrand Mellbystrand

1920-talets Mellbystrand

Här finns nu en underbart boende som för tankarna tillbaks till badorten Mellbystrand. En Sommaridyll från 20-talets Mellbystrand med stor charm, bostaden har bra sällskapsytor, fyra sovrum, badrum samt lättskött trädgårds- och naturtomt med stora möjligheter till att sätta sin egna prägel. Varmt välkomna!

6 rum

1478m² tomtarea

89m² boarea

Utgångspris: 2 695 000 :-

Via entrén kommer man in till mindre hall med klinkergolv, här finns plats för att hänga av sig ytterkläderna. Från hallen till höger nås entréplanets sovrum med vackert trägolv och fönster åt öster. Vidare från hallen stiger man in till charmig kök som har de faciliteter man önskar sig. Ett kök som går i ljusa färger med fönster åt öster mot trädgården. Vardagsrummet inger ett lugn, ett ljust och öppet rum med vackert trägolv och värmande öppen spis. I vardagsrummets förlängning finns den underbara ”glasverandan” här flödar ljuset och ger en fin plats till att samla nära och kära. I anslutning till glasverandan nås det helkaklade badrummet och trappan upp till ovanvåningen.
Ovanvåningen har tre sovrum alla med gammaldags spegeldörrar, här finns även en liten hall och klädkammare.
.

2001 – Badrum
1998/99 – Syll byte
1998/99- Tilläggsisolerat ytterväggar/köksgolv.

Fastigheten har k-klassning.

Rumsbeskrivning

Hall entréplan
Mindre hall med klinkergolv och avhängningsyta.

Sovrum 1 entréplan
Trägolv, tapetklädda väggar. gammaldags spegeldörr, fönster åt öster.

Kök entréplan
Trägolv, vävbeklädda väggar. Köket är utrustat med vita skåpluckor, bänkskiva laminat, diskmaskin, kombinerad kyl/frys, ugn/spis, spisfläkt, nedgång till matkällaren.

Vardagsrum/veranda entréplan
Två rum i fil där ena rummet ger en känsla av inglasad veranda. Trägolv, tapetklädda väggar, öppen spis, gammaldags spegeldörrar, fönster åt norr, söder och väster, utgång från glasverandan mot trädgården.

Badrum entréplan
Inrett med kakel, klinker, dusch, tvättställ, WC, tvättmaskin, infälld takbelysning tak, vädringsfönster åt norr.

Hall ovanvåning
Trägolv, vävbeklädda väggar, fönster åt väster, klädkammare.

Sovrum 1 ovanvåning
Trägolv, tapetbeklädda väggar, fönster åt öster, gammaldags spegeldörr.

Sovrum 2 ovanvåning
Trägolv, tapetbeklädda väggar, fönster åt väster, gammaldags spegeldörr.

Sovrum 3 ovanvåning
Trägolv, tapetbeklädda väggar, handfat, klädkammare, fönster åt norr, gammaldags spegeldörr.

Matkällare
Källare cirka 5 kvm. Används som matkällare.

Övrigt om byggnaden: Förrådsbyggnad/garage.

Renoveringar: 2001 - Badrum 1998/99 - Syll byte 1998/99- Tilläggsisolerat ytterväggar/köksgolv. Fastigheten har k-klassning.

Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynorna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
Högstadium: Laholm.Buss med Hallandstrafiken
Båstad tågstation
Laholm tågstation
E6: av-/påfart Mellbystrand
Riksväg 24

AVSTÅND
Laholm: 6 km
Halmstad ca 2-2,5 mil
Båstad: 1,5 mil
Ängelholm/Helsingborg Airport: 3 mil
Helsingborg: 6 mil
Copenhagen Airport: 15 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Här finns nu en underbart boende som för tankarna tillbaks till badorten Mellbystrand. En Sommaridyll från 20-talets Mellbystrand med stor charm, bostaden har bra sällskapsytor, fyra sovrum, badrum samt lättskött trädgårds- och naturtomt med stora möjligheter till att sätta sin egna prägel. Varmt välkomna!


Adress:

Kustvägen 57
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
Direktverkande el, radiatorer, öppenspis.
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Torpargrund, källare (matkällare)
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1918
Byggnadskommentar:
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
6 023
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
4 196
Försäkring:
2 362
Total driftkostnad:
14 580
Driftkommentar:
Fastigheten nyttjas som fritidsboende. I elkostnaden ingår uppvärmningskostnaden.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
365
Renhållning:
1 634

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1929
Kod:
220
Byggnadsvärde:
645000
Markvärde:
950000
Totalt:
1595000
Skatt/avgift:
8349
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering

Energideklaration

Ej behövd

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons i Bjäreliv vecka 34 s. 2

Din lokala mäklare!

Laholmsliv vecka 8