Stortorget 3, Storgatan 1 Laholm Laholm

Attraktivt läge mitt på Stortorget

Hyresfastighet på attraktivt läge mitt på Stortorget i Laholm. I fastigheten finns en bostadslägenhet om ca 170 kvm samt sex lokaler (butiker/restauranger) på totalt ca 503 kvm. Inga vakanser och bra skick på byggnaden.

Utgångspris: 10 900 000 :-

Hyresfastighet på attraktivt läge mitt på Stortorget i Laholm. I fastigheten finns en bostadslägenhet om ca 170 kvm samt sex lokaler (butiker/restauranger) på totalt ca 503 kvm. Inga vakanser och bra skick på byggnaden.

Byggnader

Byggnadstyp: Hyresfastighet

År byggt: okänt

Beskrivning: 1½-plans mot torget och 1-plans mot Storgatan. Bostadslägenhet på plan 2, lokaler på entréplan.

Energideklaration

Ej vald

Grundinformation

Grund: Källare
Fasad: Puts
Tak: Tegel (nytt 2010 och framåt)
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2- och 3-glas
Vatten/avlopp: Kommunalt VA.
Uppvärmning: Olja (2006)
Ventilation:


Energideklaration

Ej vald

Grundinformation

Ventilation:


Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

Avstånd:
Halmstad 28 km
Göteborg 165 km
Malmö 120 kmGamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
Buss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Hyresfastighet på attraktivt läge mitt på Stortorget i Laholm. I fastigheten finns en bostadslägenhet om ca 170 kvm samt sex lokaler (butiker/restauranger) på totalt ca 503 kvm. Inga vakanser och bra skick på byggnaden.

Bostadslägenhet: Ca 170 kvm fördelat på kök/sällskapsrum med öppen planlösning, 3 sovrum, badrum samt tvättstuga med en stor förrådsdel. Entré till lägenheten sker via en utvändig trappa till en stor takterrass om ca 90 kvm. Ljus och fräsch lägenhet med utsikt över torget. Mycket fönster samt braskamin i sällskapsrummet. Samtliga fönster mot torget nya ca 2010.

Lokal 1: Frisörsalong/butik. Hyran omfattar ca hälften av salongen (90 kvm); butiksdelen, den andra hälften är en annan fastighet. Stort skyltfönster samt entré från Stortorget. Hyresintäkt 132.000:-/år

Lokal 2: Restaurang om totalt ca 200 kvm fördelat på matsal, kök, kontor och lager. Entré från Stortorget med uteservering. Här finns även nedgång till källare med pannrum och förrådsutrymmen. Hyresintäkt 308.988:-/år

Lokal 3: Mindre café (43 kvm) med en serveringsdel och mindre kök. Entré från Stortorget. Hyresintäkt 76.464:-/år

Lokal 4: Pub (90 kvm) med servering, bar, mindre kök, WC. Entré från Storgatan. Hyresintäkt 105.900:-/år.

Lokal 5: Mindre butik, idag skomakare, på 30 kvm. Butik och lager. Entré från Storgatan. Hyresintäkt 44.400:-/år.

Lokal 6: Restaurang om 50 kvm med matsal, kök. Entré från Storgatan. Hyresintäkt 90.000:-/år.

Summa hyresintäkter: 895.752:-/år vilket motsvarar ca 1.330 kr/kvm och år.
Summa driftskostnader inkl fastighetsskatt: 251.663:-/år
Driftsnetto: 644.089:-/år
Vid en köpeskilling på 10.900.000 kr (ca 16.200 kr/kvm) ger det en avkastning på ca 6%

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul mot dolda fel.


Adress:

Stortorget 3, Storgatan 1
31230, Laholm

Driftkostnad

El:
10 000
Värme:
100 000
Vatten/Avlopp:
50 000
Försäkring:
10 000
Total driftkostnad:
210 000
Driftkommentar:
Underhåll:
Vägsamfällighet:
Renhållning:
40 000

Energideklaration

Ej vald

 

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0