Hov Ljunghem Laholm Ysby

Avstyckad gård på slätten mellan Ysby och Laholm.

6 rum

15358m² tomtarea

161m² boarea

Utgångspris: 2 950 000 :-

Per Emilsson

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 070 672 82 23
Mail: per.emilsson@danfors.se

Entré till hall med goda avhängningsmöjligheter. Från hallen nås gästtoaletten till vänster och rakt fram nås det ljusa sovrummet med fönster åt norr och öster. Vidare från hallen nås det stora vardagsrummet med öppen planlösning mot matplatsen. I vardagsrummet finns en vacker täljstenskamin som ger härlig värme och verkligen höjer mysfaktorn i rummet. Vidare från vardagsrummet nås den stilfulla matsalen och det lantliga köket med varmgråa köksskåp. Här ges det gott om förvaring och stor arbetsyta. I anslutning till köket finns den väl tilltagna tvättstugan/groventrén som har utgång till den delvis överbyggda altanen. Från tvättstugan når man klädförråd samt det stora helkaklade badrummet som inrymmer dusch, wc, handfat/kommod.
Ovanvåningen kommer man till via trappa från matsalen/vardagsrummet och där nås man av ett stor möblerbar hall. Här finns 2 rymliga sovrum. Det ena sovrummet är avdelat med vägg och den bortre delen av rummet används som kontor/walk-in-closet. Här finns även altandörr ut mot framtida balkong.

På gården finns även stall, förråd, garage, ekonomibyggnad lösdrift, gäststuga samt vagnskjul. Bete/hagar på cirka 1,2 ha.

Löpande underhåll 2011-2020
2018 – Kök
2019 – Fiber.

Rumsbeskrivning

Entré
Ljus entré med plastmatta, klädavhängning.

Gästtoalett
Inrett med tvättställ, WC.

Sovrum 1
Ljust sovrum med plastmatta, fönster åt norr och öster.

Vardagsrum
Härligt öppet vardagsrum med vacker ekparkett, täljstenskamin och en öppen planlösning mot matsal och kök med fönster åt norr och söder.

Matsal
Matsal med rustikt klinkergolv och öppenhet mot vardagsrummet. Här nås trappan till ovanvåningen samt altandörr ut mot altanen.

Kök
Ikea kök från 2018 med vackert klinkergolv (golvvärme el) synliga takbjälkar och varmgrå köksinredning. Köket är utrustat med spishäll (induktion), fläkt, kyl, frys, inbyggnadsugn, aluminiumfolierad skiva ovan köksbänk och fönster åt söder och norr.

Badrum
Inrett med klinker (golvvärme el), kakel, wc, tvättställ, dusch, infälld takbelysning, inbyggda garderober och vädringsfönster åt väster.

Tvättstuga/groventré
Rymlig tvättstuga och groventré med bra klädvård och förvaringsmöjligheter. Tvättmaskin och fönster åt väster.

Sällskapsrum/hall Ov
Stor möblerbar hall med vitpigmenterat trägolv och infälld belysning i tak. Ovanvåningens två sovrum nås på respektive sida av rummet.

Sovrum 2 Ov
Stort sovrum med vitpigmenterat trägolv, infälld belysning i tak och fönster åt öster.

Sovrum 3 Ov
Sovrummet är avdelat med vägg där det bortre rummet används som kontor alternativt walk-in-closet. Vitpigmenterat trägolv, infälld takbelysning och takkupa med altandörr ut mot framtida balkong.

Ekonomibyggnad Stall
Inrett med 5 st boxar samt spolplatta, loge, förrådsutrymmen.

Ekonomibyggnad Förrådshus/Garage
Garage, verkstad/förråd.

Ekonomibyggnad Lösdrift
Har använts till lösdrift.

Gäststuga
Gäststuga, pågående ombyggnad, ej färdigställt.

Vagnskjul
Plats för maskin/traktor/bil.

Mark
Bete/hagar på ca 1,2 ha.

Renoveringar: Löpande underhåll 2011-2020 2018 - Kök 2019 - Fiber.

Ysby med kyrka från 1200-talet har ett vackert läge i brytningsbygden mellan slätt och skog. I närheten flyter Lagan, här finns Karsefors med kraftstation, dansbana och naturskönt vandringsområde. Hjörneredssjöarna lite längre österut är populärt fritidsområde för fiskare och kanotister. Den välhållna och idylliska byn är känd för sin bygemenskap, här finns fotbollsverksamhet, föreningsliv och livsmedelsaffär. Ysby har cirka 300 innevånare

Förskola, skola F-3. Skola 4-6: Vallberga, högstadium: Laholm.
Idrottsplats, tennisbana, bokbuss.

Avstånd:
Laholm: 7 km
Halmstad: 33 kmBuss med Hallandstrafiken.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Välkomna till denna vackert belägna gård på slätten mellan Ysby och Laholm. Här ges möjlighet till mycket! Gården består bland annat av en trevlig bostadsbyggnad, stallbyggnad med fem hästboxar, förråd/garage och en f.d lösdriftsbyggnad. Bostaden inhyser stora sällskapsytor, stilfullt kök, helkaklat badrum samt tre sovrum. Varmt Välkomna till ”Hov Ljunghem”


Adress:

Hov Ljunghem
31294, Laholm

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
Luft/luft-värmepump, radiatorer, kamin
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1909
Byggnadskommentar:
Ombyggt 2007/2008
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas isolerglas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
10 300
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
1 800
Försäkring:
9 000
Total driftkostnad:
23 831
Driftkommentar:
I elförbrukningen ingår uppvärmningskostnaden (vedeldning är ej inräknad)
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
450
Renhållning:
2 281

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1961
Kod:
220
Byggnadsvärde:
960000
Markvärde:
234000
Totalt:
1194000
Skatt/avgift:
8349
Summa pantbrev:
1941000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp
Servitut etc.:
Avtalsservitut Vattenkraft Mm Last: Avtalsservitut: Vattenkraft Mm, 13-IM1-07/338.1 Last: Ledningsrätt Tele, 1381-02/12.2 Last: Ledningsrätt Vatten, 1381-02/12.1
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Utfärdat den::
18 October
Energiklass:
None
Energiprestanda:
97 kWh/m²

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons i Bjäreliv vecka 17

Trevlig helg! Vinter 2019

Annons i Laholmsliv vecka 22