Tistladalsvägen 2 Båstad Båstad

BÅSTAD

Praktisk och bekväm enplansvilla med bra planlösning. Hav, bad och Båstads rika utbud finns på promenadavstånd. Den välskötta villan är belägen i ett lugnt och trivsamt villaområde. Lättskött trädgård med härligt trädäck för avkoppling. Gäststuga och garage finns. Från den läckra takterrassen har man fin utsikt mot havet.

4 rum

564m² tomtarea

110m² boarea

Utgångspris: 3 600 000 :-

Välkommen!

Välkommen!

Välkommen!

Välkommen!

Exteriört

Exteriört

Altan

Altan

Altan

Altan

Takterrass

Takterrass

Vy från terrass

Vy från terrass

Vy från terrass

Vy från terrass

Gäststuga

Gäststuga

Gäststugan

Gäststugan

Gässtuga

Gässtuga

Exteriört/gässtuga

Exteriört/gässtuga

Entré/hall

Entré/hall

Entré

Entré

Gästtoalett

Gästtoalett

Kök

Kök

Detalj

Detalj

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Uterum

Uterum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Planlösning

Planlösning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

2016 målades huset om utvändigt och luft-/vattenvärmepump installerades.
2015 gjordes gästtoaletten om.
Larm finns.

Rumsbeskrivning

Planlösning
Välkomnande hall med plats för avhängning samt en nyligen renoverad helkaklad gästtoalett med skön golvvärme. Sällskapsrummet har ett stort fönsterparti som skänker härligt ljus genom hela rummet och ett vackert parkettgolv. Här finns också en värmande braskamin och som en förlängning av rummet ligger det härliga uterummet i väster. Praktiskt och lättarbetat kök med matplats och intilliggande tvättstuga med groventré. Tre bra sovrum, samtliga med parkett och garderober. Helkaklat badrum med badkar och dusch. På taket till garaget finns en stor läcker takterrass med utsikt över byn och havet.
Fin gäststuga, isolerad och med el/TV-antenn indragen.

Kök
Kök utrustat med parkettgolv, spis (induktionshäll Huskvarna), fläkt, kakel ovan köksbänk, kyl-fullhöjd (Electrolux), frys-fullhöjd (Electrolux), diskmaskin (Huskvarna). Samtliga vitvaror i rostfritt

Tvättstuga/groventré
Tvättstuga utrustat med plastmatta, vävtapet, tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Electrolux), vask. Värmepumpen är placerad i tvättstugan.

Gästtoalett
Utrustad med klinker (2015), kakel (2015), toalett och tvättställ.

Badrum
Utrustat med klinker (golvvärme), kakel, toalett, badkar, dusch (glasdörrar) och tvättställ.

Övrigt om byggnaden: Fin gäststuga, isolerad och med el/TV-antenn indragen. Garage med takterrass.

Renoveringar: 2016 målades huset om utvändigt och luft-/vattenvärmepump installerades. 2015 gjordes gästtoaletten om. Larm finns.

Båstad
Redan under 1400-talet fungerade Båstad som köpstad. Expansionen fortsatte under 1500-talet och 1664 blev Båstad ”stadsfläck”. Då fick man lov att bedriva stadsnäringar som hantverk, småhandel, hökeri och gästgiveri. År 1788, under slaget vid Båstad, försvarades stadsfläcken tappert mot ryska krigsfartyg. År 1858 blev Båstad en köping och tolv år senare, år 1870, drabbades köpingen av en svår brand som utplånade två tredjedelar av samhället.
Det var en tuff tid för Bjäreborna men så småningom inträffade något som skulle förändra livet för många i trakten. Det kom badgäster. Efter hand tillkom också hotell och sommarvillor för uthyrning. Badorten drog många besökare till sig och under en mycket expansiv period i början av 1900-talet etablerade Ludvig Nobel sig i Båstad. Han köpte mark och lät anlägga vägar, avlopp och infrastruktur i ortens västra del. Båstad skapade badhistoria med det första kallbadhuset i slutet av 1800-talet. Idag står ett nytt badhus på samma plats och många besökare och ortsbor kommer hit och njuter av bastubad och ett iskallt vinterdopp i havet.

Vid byns ena torg beläget intill kyrkan finns en mängd små butiker, kafeér, ett tennismuseum, restauranger och närhet till hamnen och tennisstadion där Swedish Open spelas varje år. Turneringen är bland de äldsta tennisturneringarna i världen då den etablerades som internationell turnering redan 1948 genom ett samarbete mellan Båstad Malens Tennissällskap (BMTS) och Svenska Tennisförbundet(SvTF). Sedan dess har turneringen arrangerats varje år i oavbruten följd. Framröstad av spelarna sedan 2002 på ATP-touren som den bästa

Båstad har ett varierat utbud av kultur. Filmfestival, gallerier, designgårdar och olika slags hantverk. Birgit Nilsson, som var en av 1900-talets största operasångerskor växte upp mitt på Bjäre, i byn Svenstad. Här ligger släktgården vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Märta Måås Fjetterström startade sin egen textilverkstad år 1919 på Agardhsgatan i Båstad, och är än idag en ateljé och butik för textil konst.

Hur namnet Båstad har kommit till är något som länge har diskuterats. Botzestede eller Bothstede betyder båtplats. Efterhand har stavningen ändrats. I en kunglig skrivelse år 1558 som berör anläggande av en tegelugn är stavningen Bodstede. I en skrivelse från år 1569 skriver ”Lundhs Stifhts Landeborg” Baadstad. Under åren har stavningen förändrats så att det alltmer kom att likna Båstad.

Antalet invånare i Båstad är cirka 3 790 personer.

Källa: Båstads kommun, bastadmalen.se

Praktisk och bekväm enplansvilla med bra planlösning. Hav, bad och Båstads rika utbud finns på promenadavstånd. Den välskötta villan är belägen i ett lugnt och trivsamt villaområde. Lättskött trädgård med härligt trädäck för avkoppling. Till huset hör såväl gäststuga som garage och från den läckra takterrassen har man fin utsikt över byn och havet.


Adress:

Tistladalsvägen 2
26937, Båstad

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Uppvärmning:
Luft-/vattenvärmepump (2016) samt braskamin.
Fasad:
Tegel/trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Plåtisol
Grundläggn:
Krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1989
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till och frånluft.

Driftkostnad

El:
16 108
Vatten/Avlopp:
5 997
Försäkring:
5 031
Total driftkostnad:
30 104
Driftkommentar:
I elförbrukningen ingår uppvärmningskostnaden.
Sotning:
460
Renhållning:
2 508

Taxeringsvärde

År:
2017
Värdeår:
1 989
Kod:
220
Byggnadsvärde:
1 637 000
Markvärde:
1 002 000
Totalt:
2 639 000
Skatt/avgift:
8 049

Energideklaration

Utfärdat den::
12 October
Energiklass:
E
Energiprestanda:
88 kWh/m²

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0