Strandvägen 48

Skottorp

Större fastighet i Skottorps samhälle.

Större fastighet i Skottorps samhälle. Skottorp ligger strategiskt med närhet till Skummeslövsstrand, Båstad och E:6 av / på fart. Båstad nya järnvägsstation. I samhället finns idrottsanläggning, skola mm..

Tomtarea
16 208 m²
Pris
1 650 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Håkan Danfors 070-672 82 50 danfors@danfors.se
 • Kortfakta

  Typ
  Tomt
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Skummeslöv 30:9
  Adress
  Strandvägen 48
  Postadress
  31205 Skottorp
  Område
  Skottorp
  Kommun
  Laholm
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Tomtarea
  16 208 m²
  Pris
  1 650 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Vatten/avlopp
  Fastigheten ligger inom kommunens verksamhetsområde. (Vatten och avlopp).

  Tomten

  Större fastighet i Skottorps samhälle. Skottorp ligger strategiskt med närhet till Skummeslövsstrand, Båstad och E:6 av / på fart. Båstad nya järnvägsstation. I samhället finns idrottsanläggning, skola mm.

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsår
  2017
  Typkod
  110, Lantbruksenhet, obebyggd

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Byggnadsplan Fråga Väckt Om Förordnande Fråga Väckt Om Förordnande Vattenskyddsområde Fornlämning (1 st)

  Övrigt

  Lokaltidningen v. 45

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  SKOTTORP
  Skottorp ligger på slätten vid gränsen mellan Skåne och Halland, nära till både skogen på Hallandsås och havet vid Skummeslövsstrand. Skottorp är huvudsakligen ett villasamhälle och här finns pizzeria, butiker och ett småskaligt näringsliv. I utkanten av byn ligger Skummeslövs kyrka som är södra Hallands äldsta. På berömda Skottorps slott finns ett nybyggt ostmejeri med tillverkning och försäljning.

  Förskola och skola F-6. Högstadium: Våxtorp. Idrottsplats, bokbuss.

  SKUMMESLÖVSSSTRAND
  Badorten Skummeslövsstrand vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Båstad expanderar med ökat permanentboende i såväl den traditionella kustbebyggelsen som på ortens nyare bostadsområden. Förutom närheten till badstrand och natur är Skummeslövsstrand attraktivt genom sitt strategiska läge nära E6. I denna Båstads grannort finns förutom livsmedelsbutik, bageri och restaurang också ett flertal tennisbanor av hög klass.

  Skolor: F-6 i Skottorp, Högstadium i Våxtorp. Utomhusbassäng.

  Avstånd:
  Laholm 11 km
  Halmstad 31 km
  Båstad 10 km

  Kommunikation

  Nära E6. Buss med Hallandstrafiken.
  Cykelväg på gamla banvallen till Laholm och till Båstad via Skummeslövsstrand.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 23 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.