Mellby Ängar

Mellbystrand

| UNIKT STORA BYGGRÄTTER | STORA TOMTER | FANTASTISKT LÄGE | DRÖMBOENDE |

Välkommen till fantastiskt belägna Mellby Ängar och möjligheten att bygga ett drömboende utöver det vanliga! Stora tomter med unikt stora byggrätter.

Tomterna i första etappen är nu slutsålda och andra etappen planeras. Välkommen med din intresseanmälan så får du information så snart det är fastställt när tomterna är säljklara.

| UNIKT STORA BYGGRÄTTER | STORA TOMTER | FANTASTISKT LÄGE | DRÖMBOENDE |

Bygg ditt drömboende på Mellby Ängar. Här erbjuds stora tomter med fritt läge och mycket stora byggrätter om 600 kvm vilket ger möjligheten att bygga ett livsstilsboende utöver det vanliga. Det är få ställen det erbjuds så här generösa byggrätter - se planbestämmelser under bilagor.

I närområdet finns nya Mellby Padelhall samt Mellby Golfs driving range. På Mellby Ängar bor du med cykelavstånd till hav och strand, Mellby Center, fina Mellbystrandsskolan F-6 samt flera förskolor. Goda kommunikationsmöjligheter med närhet till Laholms Tågstation, E6 och 24:an.

Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Håkan Danfors 070-672 82 50 danfors@danfors.se
Extra kontaktperson Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Kortfakta

  Typ
  Tomt
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Mellby 1:22 Del av
  Adress
  Mellby Ängar
  Postadress
  31296 Laholm
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm

  Byggnad

  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

  Anslutningsavgifter för VA erlägges av köparen till säljaren på tillträdesdagen för f.n
  VA 123 500 kr + 40 kr/kvm tomtyta.
  Anslutningsavgifter för El erläggs av köparen till berörd part vid anmodan f.n
  EL: 36 250 :- kr inkl moms. (kontroll mars 2020)

  Tomten

  Tomtstorlekar från 1 800 kvm

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan (2022-07-24)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

  Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynorna, Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor. I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

  Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
  Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen vid havet och tillbyggd samt renoverad 2014.
  Högstadium: Laholm.

  Avstånd:
  Laholm: 6 km
  Halmstad ca 2-2,5 mil
  Båstad: 1,5 mil
  Ängelholm/Helsingborg Airport: 3 mil
  Helsingborg: 6 mil
  Copenhagen Airport: 15 mil

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken
  Båstad tågstation
  Laholm tågstation
  E6: av-/påfart Mellbystrand
  Riksväg 24

  Hitta hit: Från E:6 av och på fart vi Mellbystrand kör du mot Laholm ett par km, tag höger vid första rondellen mot Skottorp. Efter ett par hundra meter fram på höger sida ligger Mellby padelhall och till vänster ligger Mellby Ängar.

  Närservice

  I närheten av området finns förskola, det är cykelavstånd till nya fina Mellbystrandsskolan med förskola samt F - 6. Här finns även en helt ny padelhall.
  Cykelavstånd är det även till Mellby center vid entrén till Mellbystrand och E:6 av / på fart. Det är ca fem min i bil till Laholms centrum.
  Pendlar du har du väg 24:a strax runt hörnet och via denna nås E:6 ett par kilometer bort samt E:4 ett par mil österut vid Örkelljunga.
  Laholms tågstation ligger ett par km bort.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkusts kommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.