Luttehacksvägen 11

Mellbystrand

Mysig stuga på insynsskyddad friköpt tomt.

På friköpt tomt med bra läge i lugnt område finns detta mysiga fritidshus. Trevlig öppen planlösning med öppen spis, stora fönsterpartier åt två håll. Lummig insynsskyddad tomt där man är granne med grönområde åt två håll. Stenlagda uteplatser med morgon- och kvällssol. Närhet till lång sandstrand och köpcentrum. Generösa byggregler med stora möjligheter.

Boarea
70 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
1 050 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Luttehacksvägen 11

  Kök

  Spis, spisfläkt, mikrovågsugn och kyl.

  Badrum

  Dusch, WC och tvättställ.

  Längst in på Luttehacksvägen ligger denna charmiga stuga på stor lummig friköpt insynsskyddad tomt. I väster och söder gränsar tomten mot grönområde. Via en liten stig tar man sig igenom grönområdet på sin väg ner till sandstranden. Vänder man kosan åt andra hållet så kommer kommer man till ett köpcentrum istället. Nuvarande ägare har njutit av somrarna i stugan och trädgården med rogivande fågelkvitter sedan 1973.

  På framsidan möter oss en stenlagd uteplats där ingången till stugan finns. I entrén finns det ett sovrum till höger och badrummet rakt fram. Tar man bort garderoben i hallen finns det möjlighet att göra plats för en tvättmaskin i badrummet. Till vänster öppnar det öppna luftiga allrummet med det integrerade köket upp sig. Rummet har en mysig öppen spis och ett stort fönsterparti mot uteplatsen på framsidan med morgonsol. Mot trädgårdssidan i väster sitter det helglasade altandörrar som gör att man har kontakt med trädgården och den stenlagda uteplatsen i väster med kvällssol. Mellan köksdelen och tv-hörnan finns en lämplig plats att placera matbordet på. I anslutningen till köksdelen finns ytterligare två sovrum, varav ett med plats för dubbelsäng. Genomgående fint charmigt trägolv, förutom i badrummet. Möjlighet finns att överta de flesta av inventarierna.
 • Kortfakta

  Typ
  Fritidshus
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Mellby 1:79
  Adress
  Luttehacksvägen 11
  Postadress
  31261 Mellbystrand
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  70 m²
  Areakälla
  Enligt mätning
  Antal rum
  4 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  1 050 m²
  Pris
  1 975 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Fritidshus
  Byggnadsår
  1973 (Byggt 1973, förutom c:a 15 kvm från 1960)
  Fasad
  Liggande träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  Enkelglas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Papp
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Elradiatorer, öppen spis.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Fristående förråd.
  Övrigt
  Huset är uppfört 1973, förutom c:a 15 kvm vid entrén som är byggt 1960.

  Uteplats/balkong

  Tre stenlagda uteplatser i öster- och västerläge samt i anslutning till förrådet.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  3 984 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 188 kr/år
  Renhållning
  1 505 kr/år
  Summa
  9 677 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
  Försäkrings- och eventuell sotningskostnad tillkommer.

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Enkla Elbolag
  Elförbrukning:
  394 kWh/m2 år

  Försäkring

  IF. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan (2010-03-25)
 • Om området

  Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

  Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

  Avstånd:
  Laholm 6 km
  Halmstad 23 km
  Båstad 16 km

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
  Riksväg 24

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.