Barrvägen 43C

Skummeslövsstrand

Här är det bara att flytta rakt in och njuta av tillvaron!

Helfräscht fritidshus med allt man kan önska sig. Fantastiskt bra genomtänkta lösningar på allt. Inglasat uterum, altan i sydvästläge, gäststuga, markiser, fräscht badrum m.m. Allt i ljusa fina färger. Ny luftvärmepump 2019. Här är det bara att flytta rakt in och njuta av tillvaron!

Boarea
45 m²
Biarea
10 m²
Antal rum
2 rum
Tomtarea
255 m²
Arrende
15 772 kr/år
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Barrvägen 43C

  Vi möts av ett välkomnande snyggt klinkerbelagt inglasat uterum med öppningsbara glasskjutpartier. Från uterummet når vi den öppna ljusa storstugan, antingen via ingången direkt till köksavdelningen eller via ett kraftigt lättrullat glasskjutparti till den klinkerbelagda matplatsen. Är man många kan man duka långbord från uterummet och fortsätta in på matplatsen. Är man riktigt många kan man sedan duka vidare i vinkel in i storstugan. Matplatsen är utrustad med lamellgardiner mot uterummet samt rullgardin mot framsidan. Här finns också en vikdörr som kan dras ut om man vill skärma av matplatsen och använda den som sovrum om man har många nattgäster. Från matplatsen kommer man vidare in i den ljusa storstugan med braskamin och köksavdelningen med vita släta stilrena och neutrala skåpsluckor. Mellan köksavdelningen och rummet finns en bra avlastningsbänk med skåp. Här finns också ett praktiskt klaffbord som snabbt går att fälla upp om ytterligare plats önskas. Allt i stugan är mycket genomtänkt och med enkla medel kan man anpassa den efter situationen. Det gäller också vikdörren som finns i sovrummet. Den kan dras ut för att undvika att störas om nattgästerna behöver komma in i badrummet. Sovrummet rymmer dubbelsäng och två garderober. Innanför sovrummet finns ett fräscht badrum (renoverat 2008-09) med dusch och tvättmaskin. Storstugan har utgång till den öppna altanen (byggd 2014) i västerläge med kvällssol. Altanen rymmer både solstolar och matplats. Från altan når man den trevliga gäststugan och en snyggt stenlagd uteplats. Stenläggningen fortsätter som trädgårdsgång till framsidan för att sedan utmynna i en bilplats. Förutom terassmarkisen och markiserna utanför uterummet finns en markis mot söder utanför matplatsen.

  Säljaren har haft värmen på 13-14 grader under den kalla årstiden när stugan inte använts. I augusti 2019 installerades en ny IVT luftvärmepump som kan styras via en app i mobilen. De angivna driftkostnaderna avser tiden innan luftvärmepumpen installerades.

  Allt är i mycket bra skick så det är bara att flytta rakt in och njuta av tillvaron.

  Kök

  Spis med keramisk spishäll, kyl/frys och mindre diskmaskin (ej inkopplad).

  Badrum

  Dusch, WC, tvättställ och tvättmaskin. Badrummet renoverades 2008-09.

 • Kortfakta

  Typ
  Fritidshus
  Upplåtelseform
  Arrende
  Arrende
  15 772 kr/år. inkl fastighetsavgift för marken
  Fast.beteckning
  Skummeslöv 3:10
  Adress
  Barrvägen 43C
  Postadress
  31272 Skummeslövsstrand
  Område
  Skummeslövsstrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  45/10 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  2 rum, varav 1 sovrum
  Tomtarea
  255 m²
  Pris
  1 295 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Fritidshus
  Byggnadsår
  1955 (Om- och tillbyggd 1995)
  Fasad
  Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Tak
  Plåt
  Grund
  Torpargrund
  Uppvärmning
  Luftvärmepump 2019, elradiatorer, braskamin.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Gäststuga. Tre förrådsutrymmen.
  Övrigt
  Bjälkar och undergolv är utbytt av tidigare ägare 2008-2009. 2017 har panel på söder- och västergavlarna bytts ut. Stugan målades utvändigt 2017.

  Tomten

  Inglasat uterum om c:a 10 kvm. Altan (2014). Stenlagd uteplats och parkeringsplats.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  8 269 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 998 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  800 kr/år
  Renhållning
  884 kr/år
  Summa
  14 951 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 2 565 kr tillkommer)

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Bixia
  Elförbrukning:
  4509 kWh/år

  Försäkring

  Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.
 • Om området

  Badorten Skummeslövsstrand vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Båstad expanderar med ökat permanentboende i såväl den traditionella kustbebyggelsen som på ortens nyare bostadsområden. Förutom närheten till badstrand och natur är Skummeslövsstrand attraktivt genom sitt strategiska läge nära E6. I denna Båstads grannort finns förutom livsmedelsbutik, vårdcentral, bageri och restaurang också ett flertal tennisbanor av hög klass.

  Skolor: Förskolor i närområdet. F-6 i Skottorp, Högstadium i Våxtorp. Utomhusbassäng.

  Avstånd:
  Tågstation i Båstad samt flygplats i Ängelholm och Halmstad.
  Laholm 11 km
  Halmstad 31 km
  Båstad 10 km

  .

  Kommunikation

  Tågstation i Båstad, samt i Laholm och Halmstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
  Flygplats i Ängelholm och Halmstad
  Buss med Hallandstrafiken.

  .

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.