Kidstigen 14

Mellbystrand

Nya solceller från 2019 = mycket låga elkostnader!

På stor luftig insynsskyddad uppvuxen hörntomt finns denna trevliga välskötta 1-plans villa som renoverats mycket under senare år. Villan kan användas som både permanentboende och fritidsboende. Här välkomnar oss ljusa öppna ytor, snyggt kök, helkaklade badrum, inglasat uterum och flera soliga altaner med både morgon och kvällssol. Mycket låga uppvärmnings- och elkostnader tack vare nya solceller från 2019. Bra läge i lugnt område med promenadavstånd till köpcentrum och lång härlig sandstrand med salta havsbad!

Boarea
111 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
1 092 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Kidstigen 14

  Kök

  Nytt Epoq-kök 2016-17 med glaskeramik stänkskydd samt kapitalvaror från Electrolux och Cylinda. Kyl, inbyggd varmluftsugn med automatisk rengöring, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Frys (2010) finns i tvättstuga.

  Badrum 1

  Helkaklat med golvvärme, dusch, WC, tvättställ, handdukstork och fläkt. Allt från 2016-17. Varmvattenberedare från 2019.

  Badrum 2

  Helkaklat med golvvärme, massagedusch, WC, tvättställ och handdukstork. Allt från 2007-08.

  Tvättstuga

  Granitbelagt golv med golvvärme, tvättmaskin, torktumlare och frys. Mangel ingår ej. Allt från 2007-08.

  På stor luftig insynsskyddad uppvuxen hörntomt möter oss denna trevliga välskötta 1-plans villa som kan användas som både permanentboende och fritidsboende. Nuvarande ägare har bott permanent i villan sedan 2005. Bilen parkeras i det vidbyggda garaget med fjärrstyrd garageport eller på den stora uppställningsplatsen. Här finns det plats med både personbilar, båt och husbil. Entré sker antingen via groventrén på trädgårdssidan eller via den välkomnande överbyggda entrén på framsidan. Bredvid entrén finns en trevlig mindre uteplats där man kan ta sitt morgonkaffe i solen. Från entrén och runt huset sträcker sig ett soldäck som övergår i en öppen altan med markis i söderläge. Här finns det möjlighet till sol från morgon till kväll. Slutet på altanen övergår i ett inglasat uterum (2012) med golv av sibirisk lärk och vår/höst glasskjutpartier från Willab. Uterummet är c:a 17-18 kvm stort och har glasskjutpartier även mot en öppen altan i västerläge. Altanen nås från matplatsen i köket via stort vikbart glasparti från Schuco. Några trappsteg ner från altanen finns ytterligare ett öppet mindre soldäck.

  I hallen möter oss ett snyggt skifferbelagt golv med golvvärme som sträcker sig vidare in i köket, matplatsen och vidare bort till sovrummen och ett av badrummen. I den rymliga hallen finns en garderob med Lumi inredning och spegelglasdörrar. Till vänster om hallen finns ett luftigt öppet sällskapsrum med ryggåstak och utgång till altanen i söder. Rummet kan lätt delas av om man önskar ytterligare ett sovrum. 2016-2017 sattes ett nytt Epoq-kök in. Köket kompletterades med kapitalvaror från Electrolux och Cylinda. Den trivsamma matplatsen som finns i anslutning till köket passar utmärkt till såväl vardag som till fest. Förutom det vita tidlösa köket så inramas rummet av snyggt vitmålad liggande panel på två sidor och ett stort öppningsbart glas vikparti åt altanen och trädgården i väster. Glaspartiet gör att det blir en tilltalande kontakt med trädgården utanför. Vill man höja trivselfaktorn och temperaturen ytterligare så tänder man en brasa i den matchande täljstenskaminen som finns i rummet.

  Vidare från köket nås de två sovrummen och det ena av villans två helkaklade badrum med golvvärme (ombyggt och helrenoverat 2016-17). Det ena sovrummet används idag som kombinerat sovrum och kontor. Här finns garderober med Lumi spegelskjutdörrar. Från rummet nås groventrén/tvättstugan som byggdes till 2007-08 med bl.a. smakfullt snyggt granitgolv med golvvärme. Tvättstugan har gott om förvarings- och avlastningsytor. Från tvättstugan nås trädgården, garaget och villans andra helkaklade badrum med golvvärme (tillbyggt 2007-08).

  2019 installerades 34 solpaneler á 300 Watt. Överskottet som produceras säljs sedan vidare. Därför har nuvarande ägare mycket låga uppvärmnings- och elkostnader. Fastigheten är ansluten till fibernätet.
 • Kortfakta

  Typ
  Fritidshus
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Mellby 6:26
  Adress
  Kidstigen 14
  Postadress
  31260 Mellbystrand
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  111 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  4 rum, varav 2 sovrum
  Tomtarea
  1 092 m²
  Pris
  3 675 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  1947 (Till och -ombyggt 2008)
  Fasad
  Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas 1997 + Schuco-glasparti 2008
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor (2010)
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Luftvärmepump, golvvärme, täljstenskamin, elradiatorer.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Friggebod. Trädgårdsskjul.
  Övrigt
  2019: Installation av solceller. 2018-2019: Ny varmvattenberedare. Öppen altan i söderläge. 2016-17: Ombyggnad av kök, hall och badrum. Nytt kök. Renovering av hallen. Nytt skiffergolv i kök och hall. Nytt helkaklat badrum. 2015: Nytt staket. 2012: Nytt uterum. 2010: Byte av tak till tak med betongpannor. 2006-2008: Tillbyggnation av tvättstuga med granitgolv, helkaklat badrum med golvvärme och matplats med skiffergolv och öppningsbara Schuco glaspartier till öppen altan. Samtidigt byggdes carporten om till varmgarage. Installation av luftvärmepump.

  Tidigare ägare har enligt uppgift byggt till och renoverat 1997 med bl.a. nya fönster, ny el med automatsäkringar och jordfelsbrytare, ny VVS m.m.

  Tomten

  Sammanbyggt varmgarage.

  Uteplats/balkong

  Inglasat uterum. Dubbla öppna altaner.

  Bilplats

  Stor uppställningsplats för ett flertal bilar.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  8 583 kr/år
  Vatten/avlopp
  3 286 kr/år
  Sotning
  125 kr/år
  Renhållning
  2 463 kr/år
  Summa
  14 457 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
  Elkostnaden avser säljarens sammanlagda elkostnader under ett år, efter att man fått ersättning för såld el. Försäkringskostnader tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-02-11)
  Energiförbrukning
  58 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  112 kWh/m2/år
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  8133 kWh/m2 år

  Försäkring

  IF. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan
 • Om området

  Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

  Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

  I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

  Övrigt om området

  Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
  Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
  Högstadium: Laholm.

  AVSTÅND
  Laholm: 6 km.
  Halmstad ca 2-2,5 mil.
  Båstad: 1,5 mil.
  Helsingborg: 6 mil.
  Copenhagen Airport: 15 mil