Matrosvägen 8

Skummeslövsstrand

Koppla av och njut!

Mitt i naturen med fågelkvitter och havets brus i bakgrunden finns dessa två totalrenoverade vinterbonade fritidshus. Stor oförstörd friköpt naturtomt med härlig grönska, stigar, egen bäck och kanske en av Skummeslövsstrands största rhododendronbuskar. Här finns både sol och skugga efter egna önskemål. Väster om Södra Kustvägen med gångavstånd till stranden. Två charmiga stugor med helkaklade badrum i båda. Nyare inglasat uterum. Det är bara att flytta rakt in och njuta av tillvaron!

Boarea
55 m²
Biarea
26 m²
Antal rum
2 rum
Tomtarea
1 218 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Matrosvägen 8

  Kök

  Köket renoverades 2007 med ny inredning och nya kapitalvaror. Utrustning: Spis med keramisk häll, spisfläkt, mikrovågsugn, diskmaskin och kyl/frys.

  Badrum 1 (huvudbyggnad)

  Helt nytt 2020. Helkaklat badrum med golvvärme, dusch, tvättställ och WC. Förberett och framdraget för installation av tvättmaskin.

  Badrum 2 (gästbyggnad)

  Helrenoverat 2004. Helkaklat, duschkabin, tvättställ, WC, varmvattenberedare, handdukstork och fläkt.

  Mitt i naturen med fågelkvitter och havets brus i bakgrunden finns dessa två totalrenoverade vinterbonade fritidshus. Stor oförstörd naturtomt med härlig grönska, stigar, egen bäck och kanske en av Skummeslövsstrands största rhododendronbuskar. Här finns både sol och skugga efter egna önskemål. Väster om Södra Kustvägen med gångavstånd till stranden. Två charmiga stugor med helkaklade badrum i båda. Nyare inglasat uterum med lärkträgolv och öppningsbara glasskjutpartier åt tre håll. Möjlighet finns att överta det flesta av inventarierna om så önskas, så det är bara att flytta in och njuta av tillvaron. Här finns bl.a. gummibåt med åror, gräsklippare, köksutrustning med porslin m.m. Fiber finns installerat. Fritidshusen har använts alla fyra årstiderna och ägarna har haft c:a 18 grader varmt när de inte varit där under den kalla årstiden. Detaljplanen erbjuder generös byggrätt om man önskar bygga till.

  Entré till huvudbyggnaden (c:a 37 kvm boarea) sker via rymlig hall, där man som köpare kan välja att sätta in hel garderobsvägg om så önskas. Rakt fram finns det 2020 nya helkaklade badrummet med golvvärme. Här har det förberetts och dragits fram ledningar om man önskar koppla in en tvättmaskin. Från hallen nås den charmiga storstugan med mysig öppen spis och massivt trägolv. Här finns fönster mot naturen åt ett håll, utgång via pardörrar till uterummet åt söder och köket åt ett håll. Det fullutrustade köket från 2007 har gott om förvaringsutrymmen och avlastningsytor samt ett trevligt passande barkök. Via en smart snygg trappa som tar minimalt med plats nås det mysiga sovloftet. Sovloftet har en golvyta på c:a 26 kvm och en takhöjd i mitten på c:a 2,10 meter. Här finns takspotar monterade och öppningsbara halvrunda 2-glasfönster (2008) på gavlarna. Det är ett riktigt favoritrum för den yngre generationen.

  Från storstugan kommer man ut i det härliga c:a 21 kvm stora uterummet med öppningsbara glasskjutpartier åt tre håll. Här känns det som att man sitter mitt i naturen. Rummet blir den naturliga samlingsplats för de båda stugorna. Under huset finns finns två mindre källarutrymme för bl.a. förvaring.

  Gästhuset har en boarea på c:a 18 kvm och är inrett med ett rum med plats för dubbla våningssängar, matbord med stolar och garderober. Här finns också det helkaklade badrummet med bl.a. egen varmvattenberedare.
 • Kortfakta

  Typ
  Fritidshus
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Skummeslöv 3:72
  Adress
  Matrosvägen 8
  Postadress
  31272 Skummeslövsstrand
  Område
  Skummeslövsstrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  55/26 m²
  Areakälla
  Enligt mätning. Hus nr 1: Boarea 37 kvm + biarea 26 kvm. Hus nr 2: 18 kvm..
  Antal rum
  2 rum
  Tomtarea
  1 218 m²
  Pris
  3 295 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Vinterbonat fritidshus
  Byggnadsår
  1936 (Byggår 1936 enligt ägare (1945 enl LMV))
  Fasad
  Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas + några 2-glas (2003, 2008, 2009)
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Plåt
  Grund
  Två mindre källare + krypgrund.
  Uppvärmning
  Elradiatorer, golvvärme i badrum, öppen spis.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Förråd (byggt 2008).
  Övrigt
  Fritidshuset köptes av nuvarande ägare 2003. Huvudbyggnaden och gästbyggnaden har totalrenoverats sedan köpet 2003 och framåt.

  Tomten

  Förråd

  Uteplats/balkong

  Inglasat Willab uterum om c:a 21 kvm

  Driftskostnader

  Hushållsel
  10 313 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 192 kr/år
  Renhållning
  1 731 kr/år
  Summa
  16 236 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkringskostnad tillkommer

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  E.on
  Elförbrukning:
  6200 kWh/m2 år

  Försäkring

  IF. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Byggnadsplan
 • Om området

  Fantastiska Skummeslövsstrand lockar allt fler till permanent boende. Likväl badortens kustbebyggelse som ortens nyare bostadsområden utvecklas. Närheten till hav och grönska tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter, både norrut och söderut, gör orten attraktiv. Ca en fjärdedel av Skummeslövsstrands hus är bebodda året om och tillsammans med Mellbystrand utgör orten kommunens kustzon. Stranden, mer specifikt en del av Sveriges längsta sandstrand, är långgrunt barnvänlig och där finns även en fantastisk nybyggd brygga.

  I Skummeslövsstrand bor du i lugn och ro men med närhet till puls i form av Halmstad och sommar-Båstad. Här befinner du dig även nära Båstad tågstation och E6:an och på orten finns flera motions- och vandringsslingor, naturreservat, camping, föreningsverksamhet samt tempererad utomhusbassäng under sommaren. Här finns även närbutik, vårdcentral, bank, tennisbanor, bageri, restauranger och i grannorterna Mellbystrand och Båstad finns stormarknader, padelbanor, golfbanor m.m.

  Varmt välkommen till Skummeslövsstrand!

  Förskola: Skummeslövsstrand
  Skola F-6: Skottorp samt Mellbystrand
  Högstadium: Våxtorp samt Laholm

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken
  Båstad tågstation
  Laholm tågstation
  E6: av-/påfart Mellbystrand, Skottorp/Skummeslövsstrand, Östra Karup/Båstad
  Riksväg 24
  Flygplatser: Ängelholm/Helsingborg Airport samt Halmstad City Airport och Copenhagen Airport.

  AVSTÅND
  Laholm: 1-1,5 mil
  Halmstad 3 mil
  Båstad: 0,5-1 mil
  Ängelholm/Helsingborg Airport: 2-2,5 mil
  Helsingborg: ca 5 mil
  Copenhagen Airport: 14 mil