Moränvägen 8

Laholm

Nyare villa med dubbelgarage, isolerat uterum, solceller och fantastisk trädgård

Välskött öppen 1-plans villa med bästa läge på hörntomt med allt man kan önska sig. Här möts vi av en fantastiskt välskött uppväxt insynsskyddad trädgård med fruktträd, bärbuskar, dubbla robotgräsklippare och en nyutlagd gräsmatta. Dubbelgarage med möjlighet att inreda ett eget hemmasnickeri. Inglasat isolerat uterum. Installerat solceller 2018. Egen brunn för trädgårdsbevattning.

Boarea
121 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
820 m²
Pris
3 525 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Moränvägen 8

  Kök

  Spis med keramisk häll och varmluftsugn 2019, spisfläkt, mikro, diskmaskin, kyl och frys. Extrafrys i garage ingår.

  Tvätt/Grovkök

  Klinkerbelagt golv, tvättmaskin och torktumlare.

  Badrum 1

  Klinkerbelagt golv med golvvärme och kaklade väggar, dusch, tvättställ och WC.

  Badrum 2

  Klinkerbelagt golv med golvvärme och kaklade väggar 2018, tvättställ och WC.

  Välkomna till Moränvägen 8. Med bra läge på hörntomt finns denna öppna 1-plans villa med fantastiskt välskött trädgård. Snyggt stenlagda trädgårdsgångar sträcker sig runt hela villan och även vidare in i den låsbara innergården. Här är ett bra utrymme för t.ex. stegar, cyklar och annat som man inte vill ha framme. Här finns också den egna brunnen för trädgårdsbevattning. Det c:a 37 kvm stora garaget med dubbla fjärrstyrda portar är utrustat med elinstallationer så att man kan driva ett eget hemmasnickeri. I garaget är det förberett för att koppla in en laddningsstation. Uppvärmning sker via luftvärmepump. Ena delen av garaget används idag som ett hemmasnickeri.

  Den mycket välskötta insynsskyddade trädgården är ett paradis för trädgårdsälskare. Här finns förutom den nyutrullade gröna gräsmattan bl.a. sex äppelträd, päronträd, plommonträd, hallon, krusbär, röda och svarta vinbär, buskar, växter samt odlingslådor. Den egna brunnen för trädgårdsbevattning hjälper till att hålla allt i ordning. Två separata robotgräsklippare ingår i överlåtelsen.

  Entré sker via överbyggda verandor, antingen via huvudentrén eller via groventrén/tvättstugan. Oftast är det groventrén som används då den ligger närmast garaget. Går vi in via huvudentrén möts vi av en välkomnande klinkerbelagd hall där man har det stora öppna sällskapsrummet rakt fram. Rummet rymmer två soffgrupper och har utgång till det knappt 18 kvm stora isolerade uterummet. Här tillbringas många avkopplande timmar. Önskar man ha en matplats i sällskapsrummet eller ta en del av det till ett extra sovrum går det alldeles utmärkt. Villan är konstruerad så att det lätt kan göras. I sällskapsrummet finns en trivsam braskamin som höjer både stämningen och temperaturen. Integrerat med sällskapsrummet finns kökets rymliga matplats med fönster mot framsidan. Köket sträcker sig sedan runt mot groventrén, vilket gör att eventuell disk inte syns från sällskapsrummet. I sällskapsrummet och köket som enligt ritning uppgår till c.a 59 kvm ligger ett fint parkettgolv.

  Till höger om sällskapsrummet finns de tre sovrummen, varav ett har utgång till trädgårdssidan. Till höger finns också badrummet och ett gäst-WC.

  Nuvarande ägare har tagit väl om hand om denna välskötta villa. Solcellerna ger ett överskott som kan säljas till gällande marknadspris.
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Blocket 13
  Adress
  Moränvägen 8
  Postadress
  31232 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  121 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  4 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  820 m²
  Pris
  3 525 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  2007
  Fasad
  Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Vattenburna radiatorer via Nibe fighter 310 P. Solceller. Luftvärmepumpar. Kamin
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Övriga byggnader/utrymmen
  Isolerat dubbelgarage om c:a 37 kvm med luftvärmepump. Förråd. Fristående låsbar innergård.
  Övrigt
  2020: Lagt ny färdigutrullad gräsmatta. 2019: Tilläggsisolerat vinden. Installerat ny avfuktare i krypgrunden. 2018: Installerat solceller. Renoverat gäst-WC med kakel, klinkers och golvvärme.

  Tomten

  Överbyggda entréer varav en med plats för två bänkar.

  Uteplats/balkong

  Inglasat uterum om c:a 18 kvm

  Bilplats

  Stenlagd uppställningsplats med plats för tre bilar. Singelbelagd tvättplats för bil..

  Driftskostnader

  Hushållsel
  16 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  5 254 kr/år
  Renhållning
  2 012 kr/år
  Summa
  23 266 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
  Solcellerna ger en beräknad årsproduktion på 5 918 kWh. Försäkringskostnad och sotningsavgift tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-11-16)
  Energiförbrukning
  61 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  118 kWh/m2/år
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  9574 kWh/m2 år

  Försäkring

  Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  1 870 000 kr (fastställt avseende år 2018)
  Taxeringsår
  2018
  Värdeår
  2007
  Byggnadsvärde
  1 593 000 kr
  Markvärde
  277 000 kr
  Skatt/avgift
  8 524 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 1 st pantbrev om 1 263 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.