Altona by 21

Laholm

Trevligt kedjehus i två plan på bra läge i utkanten av Altona By i Laholm. Bostaden är löpande renoverad med bl.a. nytt kök och två badrum. Här finns en stor balkong i söderläge, tillbyggd vinterträdgård med golvvärme samt en härlig uteplats vid den insynsskyddade trädgården. Garage i separat länga på området ingår.

Boarea
136 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
184 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Altona by 21

  Badrum

  Entréplan: WC, tvättställ och dusch.
  Badrummet är helkaklat.

  Ovanvåning: WC, tvättställ, dusch och handdukstork.
  Badrummet renoverades 2010.

  Kök

  Spis, ugn, spisfläkt, diskmaskin, kylskåp och frysskåp. Kakel som stänkskydd över disk- och arbetsbänkar. Matplats finns i köket.

  Tvättstuga

  Tvättmaskin. Här finns också varmvattenberedaren.

  Entré från en mysig egen liten "innergård" med stenläggning och möjlighet för uteplats för morgonkaffet. I anslutning till entrén finns det separata förrådet.
  I anslutning till bostadens entré finns tvättstugan till höger och köket till vänster. Tvättstugan har även en egen ingång från utsidan. I köket finns en mysig matplats med uppsikt över innergården och entrén. Köket har blivit moderniserat ca 2010 med nya luckor m.m. Vidare in i huset ligger det helkaklade badrummet med dusch på höger sida varefter man når det stora sällskapsrummet rakt fram. I sällskapsrummet finns trappa till ovanvåningen och härifrån nås även den tillbyggda vinterträdgården med klinkergolv med golvvärme. Observera att vinterträdgården är inte inritad på planritningen. Vidare genom vinterträdgården kommer man ut till uteplatsen i form av tralldäck och vidare den lilla trädgårdstäppan. Trädgården är lummig och väl uppväxt och ger ett bra insynsskydd.

  På ovanvåningen finns tre sovrum samt ett renoverat badrum (2010) med dusch. Till ett av sovrummen finns en rejält tilltagen balkong i söderläge.
 • Kortfakta

  Typ
  Kedjehus
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Blomman 40
  Adress
  Altona by 21
  Postadress
  31231 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  136 m²
  Areakälla
  säljarens information
  Antal rum
  5 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  184 m²
  Pris
  1 595 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  2-plans radhus
  Byggnadsår
  1981
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk till och frånluft.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Separat förråd i anslutning till entrén.
  Övrigt
  Fasaden är nyligen ommålad.
  Ny motor till ventilationsanläggning 2004.
  Ny varmvattenberedare 2005

  Tomten

  Liten lättskött och insynsskyddad tomt med söderläge.

  Uteplats/balkong

  Tralldäck på trädgårdssidan. Stenlagd uteplats i anslutning till entrén.

  Bilplats

  Garage i separat länga samt gemensamma parkeringsplatser.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  11 280 kr/år
  Hushållsel
  9 972 kr/år
  Vatten/avlopp
  5 171 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  4 000 kr/år
  Försäkring
  1 056 kr/år
  Summa
  31 479 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
  Fjärrvärmekostnad är beräknad på 10,9 MWh.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-07-09)
  Energiförbrukning
  109 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  122 kWh/m2/år
  Energiklass
  E

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Telge Energi AB
  Elförbrukning:
  3949 kWh/m2 år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.