Sjöfågelvägen 2

Mellbystrand

Vid stranden till Laholmsbukten - Nordsjön - Atlanten.

Välkommen till Villa Sjöfågel och denna arkitektoniska dröm som med sitt skick, storlek och utformning är det utmärkta hemmet för familjen som ställer höga krav på hur och var de vill bo. Denna påkostade villa ritades av arkitekt Kay Linghoff i syfte att bli ett generationsboende. Alla detaljer och material har valts med precision och känsla som tillsammans med funktionella lösningar och modern teknik skapar detta smakfulla hem som verkligen sticker ut. Här samspelar inne- och utemiljön på ett harmoniskt sätt där de stora fönsterpartierna låter trädgården bli en del av rummet. Det är onekligen en speciell känsla här och oavsett var i huset man befinner sig, i bastun och tittar ut över poolen eller på den vackra takterrassen, nås man av samma takt och sobra känsla.

Vi presenterar stolt denna exklusiva villa alldeles invid sanddynorna där svårslagna attribut såsom hiss upp till takterrassen, panoramafönster, inomhuspool samt bastu samråder med rejäl takhöjd, stora sociala ytor, påkostade materialval och en privat gästavdelning med flera sovrum. Planlösningen är anpassad utifrån det moderna levnadsmönstret med social samvaro i fokus.

Den inbjudande känslan i bostaden gör sig påmind redan i den väl tilltagna entrén med fina ljusinsläpp och stor rymd. Härifrån tar vi oss enkelt upp till takterrassen via trappa eller hiss. I anslutning till entrén finns även en gästtoalett praktiskt belägen. Väl inne i bostaden välkomnas man av en väldisponerad planlösning som inbjuder till sociala sammanställningar med öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. Denna del får anses vara husets hjärta och här njuter man av spektakulär utsikt över sanddynorna, ändlös blå himmel och grönskande miljöer. Här är livet verkligen förknippat med kustmiljö! Köket från Lidhult är påkostat och fullutrustat med en komplett maskinpark, bland annat extra bred kyl/frys samt två rymliga vinkylar för vitt och rött vin. En stor social köksö är vänd mot matplatsen och vardagsrummet. Förutom de väl tilltagna ytorna får man dessutom njuta av en rejäl takhöjd och fantastiskt ljusflöde, något som är genomgående för hela bostaden. Vidare in ligger master bedroom med stora fönsterpartier ut mot sanddynorna, en riktig drömutsikt att vakna till! På golvet vilar exklusiv och stilsäker Douglasgran och på vardera sida om sängen finns klädkammare samt varsitt badrum med dusch och toalett. Vidare huserar entréplan ett rymligt klädvårdsrum med egen klädkammare. Här finns givetvis stora arbetsytor och synnerligen gott om förvaring för den kräsne. Bostadens privata gästavdelning nås i anslutning till passagen mellan garage och entré. Gästavdelningen rymmer ett badrum med dubbelhandfat samt tre sovrum som med fördel kan disponeras som förslagsvis kontor, barnrum eller ett extra allrum. Från hallen och även från det större sovrummet i gästavdelningen nås relaxavdelningen. Här inryms två duschar, en fantastisk pool om 5x2,1m samt bastu av finsk modell. Öppna det stora skjutpartiet och avnjut frukosten på den stenlagda terrassen i söderläge och direkt i anslutning till poolen. Relaxavdelningen avskärmas enkelt genom att dra för lamellgardinerna och här finns även ett pentry med dryckeskyl.

Bostadens trädgård har planerats för att vara vacker året om och passar husets karaktär. Här samsas klapperstensfält, Himalayabjörkar och trollträd med den gnistrande vita fasaden samt norska naturstenen. Känslan är ren och signeras av ett stilla lugn. En vit stenmur med grindar i el ramar in tomten och på fastighetens uppfart finns plats för flera bilar och goda förvaringsmöjligheter i det anslutande dubbelgaraget. Trädäcket ligger i direkt västerläge mot stranden och i anslutning till bostadens sociala avdelning. Här njuter man av sena sommarkvällar och verkligt badrocksavstånd till salta dopp i havet, med endast 70 meter till stranden.

Som ägare av detta hem får ni njuta av en obruten panoramautsikt från takterrassen, ostört läge på återvändsgata och en bostad med ofantliga attribut. Sannerligen ett unikt tillfälle att förvärva en bodröm på bästa läge!

Välkomna att boka er privata visning!

Boarea
261 m²
Biarea
42 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
1 137 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Håkan Danfors 070-672 82 50 danfors@danfors.se
Extra kontaktperson Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Sjöfågelvägen 2

  Entré

  Inbjudande entré och hall med klinkergolv. Stor takhöjd och öppen trappa samt hiss upp till takterrass.

  Gästtoalett

  Klinkergolv, tvättställ, vägghängd wc, armatur, spegel.

  Kök

  Lidhultskök med högblanka köksluckor och valnötsdetaljer. Utrustat med kombinerad gasspis/induktionshäll/ugn, spiskåpa (Fjärråskåpan) kyl (70 cm bred) frys (70 cm bred), inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin. Köksö med granitskiva, infälld vask, förvaring två vinkylar och sittplatser vid långsidan. Klinkergolv och infälld takbelysning. Öppen planlösning mot matsal och vardagsrum med stor takhöjd.

  Matsal

  Klinkergolv, högfönster mot poolrummet, platsbyggnation av spisinsats Spartherm, skjutpartier mot trädgården. Öppen planlösning mot kök och vardagsrum med stor takhöjd.

  Vardagsrum

  Klinkergolv, takfönster, högfönster, gardiner och skjutdörrspartier mot terrassen. Öppen planlösning mot kök och matsal med stor takhöjd.

  Master bedroom

  Master bedroom med stora fönsterpartier ut mot sanddynorna. På golvet vilar ett massivt plankgolv från Dinisen (Douglasgran). Här finns högfönster samt skjutpartier mot terrassen och trädgården. Mörkläggningsgardiner, central luftkonditionering och givetvis takfönster. Två stycken klädkammare på vardera sida samt två badrum en-suite.

  Badrum nr 1 (en-suite)

  Klinkergolv, kakel i dusch, putsade väggar, tvättställ, vägghängd wc, bidé, dusch (glasdörr), vädringsfönster.

  Badrum nr 2 (en-suite)

  Klinkergolv, kakel i dusch, putsade väggar, tvättställ, belyst make-upspegel, vägghängd wc, handdusch intill wc, dusch (glasdörr), belyst taktunnel.

  Tvättstuga

  Klinkergolv, klädförvaring, klädkammare, tvättmaskin (Miele), torktumlare (Miele), torkskåp, rostfri bänk med vask, el-central.

  Sovrum 2

  Massivt plankgolv från Dinisen (Douglasgran), central luftkonditionering och även här takfönster. Detta sovrum har access via helglasat skjutparti ut till pool & relaxavdelningen.

  Badrum 3

  Klinkergolv, kakel i dusch, putsade väggar, vägghängd wc, tvättställ, dusch (glasdörr), armatur, takfönster.

  Sovrum 3

  Massivt plankgolv från Dinisen (Douglasgran), central luftkonditionering, access via glasdörr till trädgården åt söder, mörkläggningsgardiner.

  Sovrum 4

  Massivt plankgolv från Dinisen (Douglasgran), central luftkonditionering, mörkläggningsgardiner, access via glasdörr till trädgården åt söder. Detta sovrum har fast högfönster mot pool & relaxavdelning.

  Poolrum/relaxavdelning

  Klinkergolv, infälld belysning tak, duschhörna med två duschar och fyra handdukstorkar. Bastu av finsk modell samt litet pentry med vinkyl. Stort skjutparti mot terrassen i söder.
  Pool: Infinity (overflowpool). L:5 m x B:2,10 m x D:1,42 m. Belysning i pool, separat ventilationsanläggning.

  Takterass

  Från trapp-/hisshuset nås den klinkerbelagda takterrassen på hela 80 kvadratmeter. Härifrån ges en underbar utsikt över havet och Bjärehalvön.

  Garage

  Två bilplatser. Tillgång till vinden. Teknik.

  Information uppförande av "Villa Sjöfågel"

  Byggmästare: Anders Karlsson
  Arkitekt: Kay Linghoff, Linghoff Arkitektur. Kay Linghoff har även signerat skylten "Villa Sjöfågel" som sitter vid entrén.
  Övriga: OscarHansonVVS, Muraren i Mellbystrand, Gert-Oves Måleri m fl.

  Trädgård m.m.

  Bostadens trädgård har planerats för att vara vacker året om och passar husets karaktär. Här samsas klapperstensfält, Himalayabjörkar och trollträd med den gnistrande vita fasaden samt norska naturstenen. Känslan är ren och signeras av ett stilla lugn. En stenmur med grindar i el ramar in tomten och på fastighetens uppfart finns plats för flera bilar och goda förvaringsmöjligheter i det anslutande dubbelgaraget. Trädäcket ligger i direkt västerläge mot stranden och i anslutning till bostadens sociala avdelning. Här njuter man av sena sommarkvällar och verkligt badrocksavstånd till salta dopp i havet, med endast 70 meter till stranden.

  Övrigt

  Möjlighet ges till att hålla 14 sovplatser i bostaden. Sängarna i de fyra sovrummen är från Severins säng system där de extra sovplatserna enkelt lyfts upp från de befintliga sängarna. De kan övertas efter överenskommelse med säljaren.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Mellby 21:2
  Adress
  Sjöfågelvägen 2
  Postadress
  31261 Mellbystrand
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  261/42 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  5 rum, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  1 137 m²
  Pris
  15 900 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla med takterrass
  Byggnadsår
  2015
  Fasad
  Putsad fasad, Norsk natursten
  Stomme
  Leca isolerblock
  Fönster
  3-glasfönster/skjutpartier, bl.a. Schüko, Vedlux
  Bjälklag
  Betong
  Plåtarbete
  Rain zink
  Tak
  Glaserade takpannor
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Värmepump/bergvärme (2xborr hål), Ftx-system
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk. Luftkonditionering.
  Övrigt
  Hiss: Märke: Kone, lyftkapacitet 600 kg, fast telefon för inkoppling till larmcentral.
  Central luftkonditionering i samtliga sovrum, vardagsrum och hall (individuell styrning)
  Fjärrstyrda takfönster och solgardiner.
  Fjärrstyrda terrassmarkiser.
  Elsystem: KNX-system (programmerbar belysning)
  Fjärrstyrda garagegrindar.
  Under byggnationen var hela bygget täckt för bästa byggförhållanden.
  Larm/Fiber.

  Tomten

  Härlig tomt belägen i 1-raden med havsutsikt. Fin mur som ger en trevlig inramning av tomten. Här finner man Himalaybjörkar, mindre trädgårdsodling, förvaringslådor och ett klapperstenfält vid den östra samt södra sidan av huset.

  Uteplats/balkong

  Stor terrass åt väster mot havet som har både stenbeläggning och teakdäck. Här finns tre fjärrstyrda terrassmarkiser samt en eldstad.

  Bilplats

  Stenbelagd uppfart med fjärrstyrda garagegrindar. Dubbelgarage med el-portar.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  29 917 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 742 kr/år
  Sotning
  222 kr/år
  Renhållning
  2 281 kr/år
  Försäkring
  8 789 kr/år
  Övrigt
  500 kr/år
  Summa
  46 451 kr/år
  Nyttjas som sommarbostad

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft

  Försäkring

  IF. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan
 • Om området

  Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

  Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

  I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

  Övrigt om området

  Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
  Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
  Högstadium: Laholm.

  AVSTÅND
  Laholm: 6 km.
  Halmstad ca 2-2,5 mil.
  Båstad: 1,5 mil.
  Helsingborg: 6 mil.
  Copenhagen Airport: 15 mil