Havsbruset 1

Skummeslövsstrand

Strandnära tomt med fri utsikt över havet!

Unikt tillfälle att förvärva en byggklar tomt om 686 kvm i Skummeslövsstrand för villa eller fritidshusbyggnation. På bästa läge med fri utsikt över havet och med stranden som granne! - Ett tillfälle som inte ofta ges.

I köpet ingår material för 300 000:- från FINJA (avser listpris byggmateriel).

I området finns Restauranger, Hotell / Pensionat, Livsmedelsbutik, förskolor, skola, utomhusbassäng, tennisbanor, träningsslingor mm. Någon kilometer bort finner du av o på fart till E:6 samt Båstad nya tågstation.
Du tar enkelt cykeln in till Båstad och hamnen och på vägen passerar du Hotell Riviera med sitt trevliga utbud.

Skummeslövsstrand är kanske ett av de mest expansiva områdena vi har utmed västkusten idag, skaffa dig ett unikt beläget boende i detta område du med.

Gällande planbestämmelser enligt detaljplan är: Friliggande bostadshus i ett plan med total byggarea om max 250 varav 50 kvm för uthus eller garage. Se bifogad detaljplan för mer information

Tomten nås från Doktorsgatan. Notera att markeringarna under "Bilder" inte är exakta. Se fastighetskarta för exakt ritning.

Tomtarea
686 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Håkan Danfors 070-672 82 50 danfors@danfors.se
 • Kortfakta

  Typ
  Tomt
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Skummeslöv 3:342
  Adress
  Havsbruset 1
  Postadress
  31272 Skummeslövsstrand
  Område
  Skummeslövsstrand
  Kommun
  Laholm
  Tomtarea
  686 m²
  Pris
  6 500 000 kr

  Byggnad

  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

  Avgift för VA för tiden gällande taxa erläggs av köparen till säljaren på tillträdesdagen.
  - VA f.n 123 500:- + 40 kr/kvm tomtyta.(2020)
  Avgift för El gällande taxa erläggs av köparen till berörd part på tillträdesdagen.
  - EL f.n 36 250:- kr inkl moms.

  Tomten

  Fantastiskt belägen tomt i första raden utmed stranden och utsikt över hela Laholmsbukten mot Båstad, Bjäre och Halmstad - Tylösand.
  Planbestämmelser - Se under bilagor

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan

  Övrigt

  Annons i Lokaltidningen v. 16
 • Om området

  Badorten Skummeslövsstrand vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Båstad expanderar med ökat permanentboende i såväl den traditionella kustbebyggelsen som på ortens nyare bostadsområden. Förutom närheten till badstrand och natur är Skummeslövsstrand attraktivt genom sitt strategiska läge nära E6. I denna Båstads grannort finns förutom livsmedelsbutik, bageri och restaurang också ett flertal tennisbanor av hög klass.

  Skolor: Förskolor i närområdet. F-6 i Skottorp, Högstadium i Våxtorp. Utomhusbassäng.

  Avstånd:
  Tågstation Båstad någon km bort samt flyg i Ängelholm och Halmstad.
  Laholm 11 km
  Halmstad 31 km
  Båstad 10 km

  Kommunikation

  Tågstation Båstad någon km bort, samt i Laholm och Halmstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
  Flyg i Ängelholm och Halmstad
  Buss med Hallandstrafiken.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 23 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.