Lärarevägen 4

Skottorp

Charmig 30-tals villa och fristående uthyrbar lägenhet!

På lugnt bra läge hittar ni denna charmiga 30-tals villa som renoverats under årens lopp. Fristående sidobyggnad med lägenhet om knappt 60 kvm som renoverats 2016. Möjlighet att hyra ut eller ha som generationsboende. Stor insynsskyddad trädgård med öppna härliga gräsytor. Mitt i Skottorp med gångavstånd till skola, dagis och idrottsplats.

Boarea
177 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 282 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Lärarevägen 4

  Entré sker via välkomnade hall med charmigt trägolv och värmande snygg täljstenskamin med framtagen tegelmur bakom. Via ett öppet valv nås ett ljust sällskapsrum med burspråk och fönster åt tre håll. Från rummet nås det c:a 28 kvm stora köket där man idag har inrett en del som tv-hörna. Här finns det möjlighet att själv ändra efter egna önskemål. Vill man t.ex. ha ytterligare ett sovrum finns det möjligheter till det. I andra änden av köket finns idag en matplats. Här finns också nedgången till källare och via en liten kökshall utgång till trädgården. Från entréhallen nås trappan till ovanvåningen och den klinkerbelagda tvättstugan. Innanför tvättstugan finns det helkaklade badrummet med golvvärme.

  På ovanvåningen möter oss en mindre möblerbar hall med takkupa mot trädgården. Från hallen nås de tre sovrummen och den charmiga toaletten. I det största av sovrummen finns utgång till en en trevlig balkong. Väggen mot snedtaket har tagits bort och här har nuvarande ägare möblerat med en soffa. Önskar man här installera en klädkammare med skjutdörrar går detta lätt att ordna. I sovrummet mot framsidan finns idag en rejäl klädkammare med gott om plats för förvaring. Det tredje sovrum går i vinkel och längst in finns uppgången till vinden.

  På källarplanet finns pannrum, verkstad och gott om förvaringsmöjligheter. Här finns också utgång till trädgården och luckan till den del av huset som har krypgrund. Takhöjden i källare är c:a 191-193 cm.

  Fiber finns indraget till både huvudbyggnaden och i lägenheten i sidobyggnaden. Larm finns installerat i sidobyggnaden (kostnad 300:-/månad). Lägenheten är f.n. uthyrd med en hyra på 6 800:-/månad inklusive larm och el. Vill man nyttja lägenheten själv istället som köpare går detta bra också. Stor insynsskyddad trädgård med stora härliga öppna gräsytor.

  Boarean är uppdelad enligt följande: Huvudbyggnad 118 kvm (4 rum, varav 3 sovrum) + källare. Sidobyggnad 59 kvm (2 rum, varav ett sovrum) + loft.

  Kök

  Stort kök om c:a 28 kvm med möjlighet att ha två matplatser. Keramisk spishäll 2001, varmluftsugn 2001, spisfläkt 2017, kyl/frys 2017, diskmaskin och mikrovågsugn.

  Badrum

  Helkaklat med golvvärme, dusch, WC och tvättställ.

  WC (ovanvåning)

  WC och tvättställ.

  Tvättstuga

  Klinkerbelagd tvättstuga med tvättmaskin 2018 och torktumlare 2018.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Skummeslöv 10:74
  Adress
  Lärarevägen 4
  Postadress
  31277 Skottorp
  Område
  Skottorp
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  177 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation & mätning. Huvudbyggnad 118 kvm (4 rum, varav 3 sovrum) + källare. Sidobyggnad 59 kvm (2 rum) + loft..
  Antal rum
  6 rum, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  1 282 m²
  Pris
  2 495 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare och krypgrund
  Byggnadsår
  1939
  Fasad
  Puts (2013)
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas isolerglas + 3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor (2013)
  Grund
  Källare/krypgrund
  Uppvärmning
  Vattenburen värme via radiatorer. Luftvärmepump. Täljstenskamin.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Fristående sidobyggnad med inredd lägenhet på nedervåningen med en boarea på c:a 59 kvm. Lägenheten renoverades och gjordes i ordning 2016. Lägenheten är inredd med två rum, kök, badrum och tvättstuga. Ingång sker antingen via köket på trädgårdssidan eller via öppen altan som inramas av halvhögt staket med grind. Praktisk om man t.ex. har små barn eller hund. Använder man entrén på framsidan kommer man in i ett välkomnande allrum, från vilket man når tvättstugan (tvättmaskin 2018 och torktumlare 2018) till höger och köket med en trevlig matplats till vänster. Innanför köket finns ett rymligt sovrum, från vilket man når det fräscha badrummet. Köket är installerat 2016 med spis, fläkt, kyl, diskmaskin och inbyggd mikro. Frysen finns i tvättstugan.

  Ovanpå lägenheten finns ett loft som kan inredas efter egna önskemål. Renovering har påbörjats och takkupa har gjorts åt ett håll. Loftet har en golvyta på c:a 38 kvm och nås via en utvändig trappa på trädgårdssidan. Utanför den helglasade dörren finns en trevlig högt belägen terrass med utsikt över nejderna. Under terrassen finns ett naturlig förvaringsutrymme under tak.

  2-glas isolerglas är installerat i både lägenheten och uppe på loftet. Det är endast i takkupa som det sitter ett "vanligt" 2-glas fönster. Lägenheten värms upp av luftvärmepump och elradiatorer. Fiber finns indraget i lägenheten.
  Övrigt
  2013: Ny puts och nytt tak. 2016 renoverades lägenheten i sidobyggnaden helt. Bl.a. nytt kök och badrum. 2018 renoverades gäst-WC och nya tvättmaskiner och torktumlare installerades i både huvudbyggnaden och i lägenheten.

  Uteplats/balkong

  Stenlaglagd uteplats som inramas av nätspaljé. Balkong. Lägenheten har öppen trallbelagd altan som inramas av staket. Högt belägen terrass utanför ingång till loftet på gästhuset.

  Bilplats

  Singelbelagd p-plats med plats för fyra bilar.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  37 772 kr/år
  Vatten/avlopp
  3 450 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  2 287 kr/år
  Summa
  44 009 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  I elkostnaden ingår uppvärmning av två hus. Försäkringskostnad tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-11-05)
  Energiförbrukning
  104 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  204 kWh/m2/år
  Energiklass
  F

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  29788 kWh/år

  Försäkring

  Moderna Försäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Byggnadsplan Byggnadsplan Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde
 • Om området

  Skottorp ligger på slätten vid gränsen mellan Skåne och Halland, nära till både skogen på Hallandsås och havet vid Skummeslövsstrand. Skottorp är huvudsakligen ett villasamhälle och här finns pizzeria, butiker och ett småskaligt näringsliv. I utkanten av byn ligger Skummeslövs kyrka som är södra Hallands äldsta. På berömda Skottorps slott finns ett nybyggt ostmejeri med ostbutik och chocolateria med tillverkning och försäljning.

  Förskola och skola F-6. Högstadium: Våxtorp. Idrottsplats, bokbuss. Äldreomsorg.

  Avstånd:
  Laholm 13 km
  Halmstad 29 km
  Båstad 9 km

  Kommunikation

  Nära E6.
  Cykelväg på gamla banvallen till Laholm och till Båstad via Skummeslövsstrand.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.