Kerstins väg 8

Mellbystrand

Kanonläge nära havet!

Två minuters lugn promenad från tomten tar det tills du står med fötterna i saltvatten på en av de bästa strandbitarna i Mellbystrand. Luftigt vinterbonat fritidshus med byggår 1991 som man njuta av alla fyra årstiderna. 1 038 kvm stor friköpt tomt med altan, soldäck och stora gräsytor mot söder. Öppen stor solterrass med havsutsikt. Bra läge på återvändsgata där man är granne med grönområde i söder. Möjlighet att bygga till finns.

Boarea
95 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
1 038 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Kerstins väg 8

  Kerstins Väg 8 hittar ni på ett perfekt läge i Mellbystrand. Via stigen i grönområdet söder om fastigheten är man nere på den härliga stranden med Laholmsbuktens salta vatten på bara någon minut. Lagom för att ta dagens första dopp innan morgonkaffet eller ett kvällsdopp att avsluta dagen med. Den stora tomten ger också möjligheter att bygga till om så önskas. På framsidan möter oss en rymlig låsbar carport med förrådsutrymmen. Entré sker via välkomnande hall med garderober. Till vänster om hallen finns det mindre av husets två sovrum, rakt fram finns tvättstugan och till höger köket. Innanför tvättstugan finns badrummet och husets större sovrum. Det större sovrummet nås även från allrummet. Det ljusa köket är snyggt integrerat med det luftiga allrummet med ryggåstak. Både köket och allrummet har stora ljusinsläpp och utgång till soldäck och altan i söderläge. Mellan köksdelen och allrummet finns en trevlig kamin som ger både myskänsla och värme i hela huset. Även upp till den inbjudande ovanvåningen som nås via en öppen trappa i allrummet. Ovanvåningen är idag inredd som ett stort öppet rum med fönster utgång till stor solterrass i väster med havsutsikt. Utmed sidorna på ovanvåningen finns gott om utrymme för förvaring. Ovanvåningen har en golvyta på c:a 30 kvm, varav 20 kvm räknas som boarea.

  Fiber finns installerat. Möjlighet att överta de flesta av inventarierna finns. Nuvarande ägare har haft c:a 15 grader varmt i huset under den kalla årstiden när huset inte använts.

  Utdrag ur planbestämmelserna: "Friliggande bostadshus i en våning med vindsinredning, ej källare. Endast en huvudbyggnad och ett uthus eller annan gårdsbyggnad per tomt. Endast en lägenhet per tomt. Minsta tomtstorlek 900 kvm. Största sammanlagda byggnadsarea per tomt är 300 kvm varav högst 55 kvm för uthus eller annan gårdsbyggnad. Högsta byggnadshöjd 3,5 m, uthus eller annan gårdsbyggnad 3 m. Högsta nockhöjd 6 m. Taket ska ges en lutning på 14-27 grader. De karaktärsdrag och värden hos vegetationen som beskrivits i planbeskrivningen, skall särskilt beaktas. Huvudbyggnad eller uthusbyggnad med bostadsrum skall placeras minst 4,5 m från tomtgräns mot grannfastighet. Uthus skall placeras minst 3 m från gräns mot granntomt. Garage får placeras 1,5 m från gräns mot granntomt om ingen annan plats finns inom fastigheten."

  Utöver detta finns möjlighet att bygga enligt gällande Attefallsregler.

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Kök

  Spis med keramisk häll, spisfläkt, kyl/frys 2018 och mikrovågsugn.

  Badrum

  Duschhörna, WC och tvättställ.

  Tvättstuga

  Tvättmaskin, torktumlare, tvättho och förvaring.

 • Kortfakta

  Typ
  Fritidshus
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Mellby 2:98
  Adress
  Kerstins väg 8
  Postadress
  31261 Mellbystrand
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  95 m²
  Areakälla
  Enligt mätning
  Antal rum
  4 rum, varav 2 sovrum
  Tomtarea
  1 038 m²
  Pris
  3 950 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Vinterbonat Fritidshus
  Byggnadsår
  1991
  Fasad
  Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Betongsten
  Tak
  Derbigum
  Grund
  Torpargrund
  Uppvärmning
  Luftvärmepump 2017, elradiatorer, kamin.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten- och avlopp.
  Ventilation
  Självdrag/frånluftsventilation.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Vidbyggd låsbar stor carport med förrådsutrymme.
  Övrigt
  Fasaden målades 2018.

  Tomten

  Stor solterrass ovanpå carporten.

  Uteplats/balkong

  Altan, soldäck och stenlagd uteplats.

  Bilplats

  Singelbelagd uppfart med plats för två bilar.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  6 668 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 188 kr/år
  Sotning
  318 kr/år
  Renhållning
  1 869 kr/år
  Summa
  13 043 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkringskostnad tillkommer. Renhållningsavgiften avser fritidstömning 12 ggr/år.

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Bixia
  Elförbrukning:
  2869 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan Byggnadsplan Detaljplan
 • Om området

  Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

  Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

  I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

  Övrigt om området

  Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
  Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
  Högstadium: Laholm.

  AVSTÅND
  Laholm: 6 km.
  Halmstad ca 2-2,5 mil.
  Båstad: 1,5 mil.
  Helsingborg: 6 mil.
  Copenhagen Airport: 15 mil