Idrottsgatan 4

Våxtorp

Växthusfastighet med tillhörande butik i centrala Våxtorp. Växthus om ca 600 kvm samt butik om ca 100 kvm. Därutöver finns källare om ca 200 kvm.

I butiken finns skåpsinredning, arbetsbänkar samt växtkyl. I anslutning till butiken finns WC samt ett utrymme för förråd eller med möjlighet att inreda personalrum eller liknande. I växthusen finns odlingsbord redo för odling. I källaren finns goda utrymmen för förvaring/lager med betonggolv och putsade väggar.

Nuvarande ägare har förbättrat fastigheten med nya ytskikt i butiken, nytt uppvärmningssystem, delvis ny el samt nytt vatten och avlopp (kommunalt). Egen vattenbrunn finns för bevattning.
Uppvärmning via 4 st värmepumpar luft/luft från 2019. Eldrivna solskydd i taket på delar av växthusen.

Säljaren avser överlåta fastigheten med friskrivningsklausul.

Tomtarea
1 602 m²
Lokalyta
700 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Byggnader

  Byggnad Växthus 1

  Byggår
  1987
  Stomme
  Stål
  Fasad
  Glas
  Tak
  Glas
  Uppvärmning
  Luft/luft-värmepump

  Byggnad Växthus 2

  Byggår
  1974
  Stomme
  Stål
  Fasad
  Glas
  Tak
  Glas
  Fönster
  Glas

  Byggnad Butik

  Byggår
  1974
  Vatten/avlopp
  Kommunalt VA
  Uppvärmning
  Luft/luft-värmepump

  Driftkostnader

  Försäkring
  10 000 kr
  Summa
  10 000 kr

  Nuvarande ägare har hyrt ut fastigheten och hyresgästen har bekostat driften varvid detta är okänt.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsfastighet
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Våxtorp 30:22
  Adress
  Idrottsgatan 4
  Postadress
  31275 Våxtorp
  Område
  Våxtorp
  Kommun
  Laholm
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Tomtarea
  1 602 m²
  Pris
  900 000 kr

  Sammanställning areor

  Typ
  Antal
  Area
  Hyresintäkter
  Övriga intäkter
  Växthus
  1 st
  600 m²
  -
  Butik
  1 st
  100 m²
  -
  700 m²

  Driftkostnader

  Försäkring
  10 000 kr
  Summa
  10 000 kr

  Nuvarande ägare har hyrt ut fastigheten och hyresgästen har bekostat driften varvid detta är okänt.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Byggnadsplan
 • Om området

  Våxtorp är ett idylliskt samhälle med god service och rika möjligheter till natur- och fritidsaktiviteter. På sommaren finns här rodelbana, Bungy Rocket samt zipline banor på Hallandsås som också har södra Sveriges största skidbackar vilka under säsong drar många besökande från en stor region. Orten har flera villaområden som växte fram under 1970-talet. Välbesökta Våxtorps marknad, vår- och höst, har lång tradition bakåt. Här finns bank, bensinmack med postservice, livsmedelsbutik, möbelaffär, pizzeria, och kiosk med matservering. I samhällets närhet finns ridhus med tävlingsbana, djurklinik, värdshus, kyrka och Laholms golfbana med 27 hål.

  Förskola och skola F-9. Idrottshall, motionsspår, tennisbana, bibliotek., servicehus, räddningstjänst.

  Avstånd:
  Laholm 13 km
  Halmstad 35 km

  Kommunikation

  Riksväg 24. Buss med Hallandstrafiken.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.