Ängelholmsvägen 89

Båstad

Charmfull villa i Båstad

För den som söker sig till Båstad och charmen kan vi stolt presentera Ängelholmsvägen 89. På skyddat läge med omslutande häck ligger denna charmfulla villa med en härlig trädgård som blomstrar vackert under sommarhalvåret. Pricken över i:et är bostadens stora trädäck och balkong som ger en härlig vy över nejden. Varmt välkommen att boka visning!

Boarea
90 m²
Biarea
60 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
738 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Ängelholmsvägen 89

  Varmt välkomna till lugna och citynära Ängelholmsvägen 89 och denna fantastiskt trevliga villa anno 1930. Här samsas det äldre och det nya med en lummigt uppvuxen trädgård och ett väl underhållet hus som tillsammans skapar detta ombonade och tilltalande boende med såväl läcker utsida som insida.
  Villan är bra placerad på tomten med största delen av trädgården samt det stora trädäcket och balkongen mot väst. Bostaden erbjuder en social och öppen trevlig planlösning på bottenplan, en lugn och privat atmosfär på övre plan samt en praktisk avdelning på källarplan. Från uppfarten via stenbelagd gång nås entrédörren, här möts man av en liten hall med vackert Marrakechmönstrat klinkergolv och goda avhängningsmöjligheter. Vidare in välkomnas man av ett praktiskt kök, öppenhet till härligt vardagsrum som flödar i ljus med matsal i förlängningen och där pardörrar tar en vidare ut till det härliga trädäcket. Här bara längtar man till såväl mysiga helgmiddagar som sociala tillställningar med vänner och familj! På entréplan finns dessutom ett sovrum med intilliggande badrum som både inhyser dusch och badkar. Vid trappen till ovanvåningen finns även gästtoalett samt nedgång till källaren.

  Ovanvåningen bjuder på sovrum, sällskapsrum med utgång till balkongen åt väster. Balkongen har en fin vy över området och Hallandsåsens backar.

  Källarplan inhyser groventré, tvättstuga, förrådsutrymmen samt möjlighet till att inreda en del av källaren till en framtida liten lägenhet eller varför inte ett "spa”?

  Entré/hall

  Marrakechmönstrat klinker, golvvärme, tapet, klädavhängning/hatthylla, fönster norr.

  Kök

  Köket är inrett med vit köksinredning, Marrakechmönstrat klinker, golvvärme, rustik tegelvägg, gasspis, ugn, fläktkåpa, kombinerad kyl/frys, mikro, mörkgrå bänkskiva, kakel ovan köksbänk, infälld takbelysning samt köksfönster år norr.

  Vardagsrum/matsal

  Kombinerat vardagsrum och matsal med öppenhet mot köket. Inrett med bambugolv, stora fönsterpartier samt pardörr av glas mot terrassen åt väster och två fönsterpartier mot söder. Ovanvåningen samt källaren nås från detta rum.

  Sovrum 1

  Inrett med parkettgolv, garderob, infälld takbelysning, två små fönster åt öster samt större fönster åt söder. Badrummet ligger i anslutning via skjutdörr.

  Badrum

  Klinker, golvvärme, kakel, wc, dusch (glasvägg), tvättställ, badkar, infälld belysning i tak samt två mindre vädringsfönster åt öster.

  Toalett

  inrett med wc, tvättställ och vädringsfönster åt väster.

  Sällskapsrum Ov

  Slipat trägolv med utgång till balkongen åt väster, takkupa åt söder samt förvaringsutrymme.

  Sovrum 2 Ov

  Slipat trägolv, fönster åt öster med vy över nejden och Hallandsåsen.

  Källare

  Källaren inhyser groventré, pannrum, förråd, samt blivande rum och badrum (under ombyggnation)

  Tvättstuga källare

  Klinker, kakel ovan tvättbänk, inrett med överskåp samt underskåp till förvaring, tvättmaskin, torktumlare.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Äpplet 5
  Adress
  Ängelholmsvägen 89
  Postadress
  26937 Båstad
  Område
  Båstad
  Kommun
  Båstad
  Boarea/biarea
  90/60 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  4 rum, varav 2 sovrum
  Tomtarea
  738 m²
  Pris
  3 795 000 kr

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1930
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Gjutet valv/trä
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Källare/Torpargrund
  Uppvärmning
  Vattenburen värmesystem, värmepump-luft/vatten.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Förrådsbyggnad (isolerad)
  Övrigt
  Löpande renovering/ombyggnad från 2015 - 2018.
  Dränering östsidan, terrass, trädäck balkong, renovering av kök, flertalet fönster utbytta, altandörr, vardagsrumsgolv, tvättstuga källare, isolerat förråd, jordfelsbrytare m.m.
  Fiber finns indraget till fastigheten.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  16 200 kr/år
  Vatten/avlopp
  5 143 kr/år
  Renhållning
  1 950 kr/år
  Försäkring
  5 360 kr/år
  Övrigt
  500 kr/år
  Summa
  29 153 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
  Uppvärmningskostnaden ingår i elförbrukningskostnaden. Övrig kostnad gasol till gasspis.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-03-31)
  Energiförbrukning
  44 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  86 kWh/m2/år
  Energiklass
  C

  El

  Elbolag:
  Bjäre Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  11370 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Förmån: Avtalsservitut: Väg, D201800410796:1.1
  Planbestämmelser
  Stadsplan Vattenskyddsområde
 • Om området

  Vid byns ena torg beläget intill kyrkan finns en mängd små butiker, kafeér, ett tennismuseum, restauranger och närhet till hamnen och tennisstadion där Swedish Open spelas varje år. Turneringen är bland de äldsta tennisturneringarna i världen då den etablerades som internationell turnering redan 1948 genom ett samarbete mellan Båstad Malens Tennissällskap (BMTS) och Svenska Tennisförbundet(SvTF). Sedan dess har turneringen arrangerats varje år i oavbruten följd. Framröstad av spelarna sedan 2002 på ATP-touren som den bästa
  Båstad har ett varierat utbud av kultur. Filmfestival, gallerier, designgårdar och olika slags hantverk. Birgit Nilsson, som var en av 1900-talets största operasångerskor växte upp mitt på Bjäre, i byn Svenstad. Här ligger släktgården vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Märta Måås Fjetterström startade sin egen textilverkstad år 1919 på Agardhsgatan i Båstad, och är än idag en ateljé och butik för textil konst.
  Hur namnet Båstad har kommit till är något som länge har diskuterats. Botzestede eller Bothstede betyder båtplats. Efterhand har stavningen ändrats. I en kunglig skrivelse år 1558 som berör anläggande av en tegelugn är stavningen Bodstede. I en skrivelse från år 1569 skriver "Lundhs Stifhts Landeborg" Baadstad. Under åren har stavningen förändrats så att det alltmer kom att likna Båstad.
  Antalet invånare i Båstad är cirka 3 790 personer.
  Källa: Båstads kommun, bastadmalen.se

  Kommunikation

  Den östra delen av kommunen genomkorsas av E6/E20. Länsväg 115 sträcker sig genom kommunen i väst-östlig riktning medan länsväg 105 sträcker sig från nordväst mot sydöst. Från norr till söder genomkorsas kommunen av Västkustbanan. Den trafikeras av Öresundstågs fjärrtåg med stopp i Båstad samt av Pågatågens regiontåg mellan Halmstad och Helsingborg med stopp både vid Båstads station och Förslövs station.