Gränsvägen 6

Mellbystrand

Härliga Mellbystrand !!!

Välkomna till välskötta Gränsvägen 6 i norra Mellbystrand. Nuvarande ägare har njutit här i många år och tycker nu att det är dags att låta några andra göra detsamma. På 1240 kvm stor tomt finner ni detta välskötta fritidsboende med plats för generationsboende. Stort härligt inglasat uterum, mysig öppen spis och insynsskyddad trädgårdsida där man är granne med naturområde. Närhet till skön sandstrand och omtyckta Hökafältets promenad- och motionsspår. Möjlighet att bygga till finns. Arrendetomt.

Boarea
59 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
1 240 m²
Arrende
27 174 kr/år
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Gränsvägen 6

  Välkomna till välskötta Gränsvägen 6 i norra Mellbystrand. Nuvarande ägare har njutit här i många år och tycker nu att det är dags att låta några andra göra detsamma. På 1240 kvm stor tomt finner ni detta välskötta fritidsboende med plats för generationsboende. Utöver huvudstugan finns en trevlig gäststuga på c:a 10 kvm. På tomten finns både fristående förråd och vidbyggda förråd. Den stora tomten ger stora möjligheter om man vill bygga till befintlig byggnad och även bygga ett fristående Attefallshus. Här finns det stora möjligheter att sätta sin prägel på sitt boende. Eller så tycker man att allt är perfekt som det är!!

  Huvudstugan är uppdelad med två separata ingångar. I den större delen gör man entré via ett c:a 17-18 kvm stort inglasat uterum med öppningsbara glasskjutpartier. Uterummet byggdes och invigdes år 2000. Efter det har det använts flitigt under stora delar av året. Genom uterummet kommer man in delen som är c:a 38 kvm stor. Man möts av en hall med plats för garderober. Till höger om hallen finns ett sovrum och ett rymligt WC. Till vänster om hallen kommer vi in i den charmiga storstugan med mysig öppen spis och utgång via pardörrar till en snyggt stenlagd överbyggd altan i västerläge. I hallen och storstugan ligger ett passande trägolv. Rakt fram från hallen nås det hemtrevliga köket.

  Entrén till andra delen av huvudstugan finns på trädgårdssidan. Den här delen är c:a 21 kvm och även här möts man av en hall, som ligger finns mitt i denna delen. Från hallen nås de två sovrummen, duschutrymmet, WC och tvättmaskinen som gömmer sig bakom ett draperi i hallen. I det ena sovrummet finns en garderob och en mindre kyl med frysfack. I det andra sovrummet har man förvaringsmöjligheter bakom ett draperi i ena hörnet.

  Nuvarande ägare har c:a 10 grader varmt i stugan under den kalla årstiden. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Kök (2005)

  Spis med keramisk häll och varmluftsugn, spisfläkt, kyl/frys och mikrovågsugn.

  WC 1

  Tvättställ, WC och handdukstork.

  WC 2

  Tvättställ, WC och handdukstork.

  Dusch

  Dusch

 • Kortfakta

  Typ
  Fritidshus
  Upplåtelseform
  Arrende
  Arrende
  27 174 kr/år. Inkl fastighetsavgift på marken
  Fast.beteckning
  Åmot 2:4
  Adress
  Gränsvägen 6
  Postadress
  31260 MELLBYSTRAND
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  59 m²
  Areakälla
  Enligt mätning. Boarean uppmät till c:a 38 kvm respektive c:a 21 kvm . Entré sker via separata ingångar.
  Antal rum
  4 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  1 240 m²
  Pris
  1 575 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Fritidshus
  Byggnadsår
  1965 (Tillbyggt 1976 och 2000)
  Fasad
  Liggande träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  Kopplade fönster
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betonghålsten
  Tak
  Plåt
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Elradiatorer
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Gäststuga om c:a 10 kvm (2007). Vidbyggt förråd. Fristående förråd.
  Övrigt
  Dusch/sovrum tillbyggt 1976. Tilläggsisolerat 1999. Tillbyggt 2000 med förråd, altan, byte tak. Kök 2005. Friggebod 2007.

  Uteplats/balkong

  Inglasat uterum om c:a 18-19 kvm. Överbyggd altan.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  6 400 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 200 kr/år
  Sotning
  900 kr/år
  Renhållning
  1 900 kr/år
  Övrigt
  100 kr/år
  Summa
  13 500 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 4 612 kr tillkommer)
  Övrigt 100:- avser avgift till stugförening. Försäkringskostnad tillkommer.

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  E.on
  Elförbrukning:
  2989 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

 • Om området

  Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

  Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

  I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

  Övrigt om området

  Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
  Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
  Högstadium: Laholm.

  AVSTÅND
  Laholm: 6 km.
  Halmstad ca 2-2,5 mil.
  Båstad: 1,5 mil.
  Helsingborg: 6 mil.
  Copenhagen Airport: 15 mil