Köpmansgatan 8B

Laholm

3:a med centralt läge

Renoverad 3:a i centrala Laholm med närhet till alla bekvämligheter med butiker, skola, bank, restauranger m.m. Väl disponerad lägenhet med goda sällskapsutrymmen, två sovrum, helkaklat badrum samt en inglasad balkong. Lägenheten har de senaste åren blivit renoverad med nya ytskikt samt ett nytt och stort kök. Bra stabil förening med god ekonomi.

Boarea
81 m²
Antal rum
3 rum
Månadsavgift
4 879 kr/mån
Visning
Vänligen kontakta mäklaren för att boka din visningstid.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Köpmansgatan 8B

  Entré till hall med goda avhängningsmöjligheter. Direkt till höger ligger ett sovrum. Lite längre in ligger det helkaklade badrummet på vänster sida och på höger sida finns ett stort nyrenoverat och ombyggt kök med rymlig matplats. Vidare in passeras en klädkammare på vänster sida och därefter nås det rymliga sällskapsrummet med bra plats för både matbord och soffgrupp. Här ligger en vacker fiskbensparkett som är nyslipad. Från sällskapsrummet finns utgång till den inglasade balkongen i söderläge. Från sällskapsrummet nås även det andra sovrummet med hel garderobsvägg.

  Lägenheten har genomgått omfattade renoveringsarbeten sedan 2018 med nytt kök, nya ytskikt samt att vissa innerväggar har bytts ut. I innerväggarna mellan köket och sovrum 2 samt mellan köket och hallen är det lagt extra ljudisolering.

  Fiber finns indraget i lägenheten.

  Badrum

  Helkaklat badrum med golvvärme. WC, tvättställ, handdukstork, dusch och tvättmaskin. Renoverat ca 2005.

  Kök

  Induktionshäll, spisfläkt, kylskåp, frysskåp, inbyggd varmluftsugn och diskmaskin.
  Kyl och frys har en egen jordfelsbrytare.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Upplåtelseform
  BR
  Adress
  Köpmansgatan 8B
  Postadress
  31230 LAHOLM
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Lgh.nr
  23
  Boarea
  81 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  3 rum
  Pris
  1 100 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1960
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Bergvärme (2014)
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  3 av 5. Hiss finns ej.
  Övrigt
  I källaren finns förråd till varje lägenhet, cykelförråd, renoverad tvättstuga, två torkrum samt mangelrum.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 100 000 kr
  Månadsavgift
  4 879 kr/mån. Inkl värme, VA, sopor
  Andel i föreningen
  3.14494%
  Andel av årsavgift
  2.8343%
  Bostaden är pantsatt
  Ja

  Driftskostnader

  Hushållsel
  5 640 kr/år
  Försäkring
  1 896 kr/år
  Övrigt
  3 600 kr/år
  Summa
  11 136 kr/år
  Driftskostnader inkluderar hushållsel, hemförsäkring inkl bostadsrättstillägg samt bredbandsabonnemang. Övriga driftskostnader ingår i månadsavgiften.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-03-19)
  Energiförbrukning
  41 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  79 kWh/m2/år
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  3372 kWh/år

  Uteplats/balkong

  Inglasad balkong i söderläge.

  Förening

  Namn
  Brf Nyckelpigan
  Org.nummer
  749200-0117
  Föreningen äger marken?
  TV/bredband
  Fiber
  Tillåts delat ägande?
  Renoveringar
  Stambyte skedde i fastigheten ca 2005
  Parkering
  Allmänna parkeringsplatser i området. Separat kö för garageplats.

  Övrigt

  2 st källarförråd tillhör lägenheten. Allmänna parkeringsplatser finns i området, separat kö till garageplats.
  Fiber finns indraget i lägenheten.

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.