Rälsvägen 11

Båstad

Nybyggd 1-plansvilla från 2019!

Nybyggd lösvirkesbyggd 1-plans villa från Varbergshus från 2019 på lättskött hörntomt. Öppen luftig planlösning med möjlighet att inreda vinden. Vattenburen golvvärme. Isolerat garage. Bra läge i Hemmeslöv med gångavstånd till nybyggd tågstation och cykelavstånd till stranden.

Boarea
102 m²
Biarea
29 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
564 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Rälsvägen 11

  Välkomna till en stilren Varbergsvilla med byggår 2019. Här kan man själv sätta sin personliga prägel, både in- och utvändigt. Villan har en ljus öppen planlösning där sällskapsrummet är trevligt integrerat med köket. Här finns tre bra sovrum och ett ljust rymligt badrum. Entré sker antingen via ljus klinkerbelagt groventré/tvättstuga eller via rymlig klinkerbelagd hall mitt i villan. Om familjen blir större eller om man vill inreda ovanvåningen av andra orsaker är det gott om utrymme i hallen till att placera trappan. Vill man istället göra ytterligare en klädkammare istället går detta också utmärkt. Eller så behåller man den den välkomnande entrén som den är. Till vänster om hallen finns en klädkammare, badrummet och två av sovrummen. Till höger om hallen finns det tredje sovrummet. Rakt fram öppnar sällskapsrummet med sina stora fönster mot trädgården upp sig. Här finns också utgång till trädgården, där man med fördel kan bygga en altan m.m. Önskar man bygga soldäcket runt huset så har man även en trevlig uteplats på gaveln utanför groventrén. Även på framsidan finns det utrymme för uteplatser, så man man följa med i solens upp- och nedgång på hela tomten. Köket är inrett med vita släta tidlösa skåpsluckor och har en trevlig matplats framför fönster mot trädgården. Innanför köket finns groventrén/tvättstugan.

  Uppvärmning i hela villan sker via vattenburen golvvärme. Allt är från byggåret 2019. Fiber finns anslutet till fastigheten.

  Kök

  Spishäll (induktion), Spisfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, kyl, frys, diskmaskin och laminatbänkskiva. Siemens kapitalvaror.

  Badrum

  Helkaklat badrum med dusch, WC och tvättställ

  Groventré/tvättstuga

  Klinkerbelagt golv. Tvättmaskin, torktumlare, tvättho och värmepump.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Hemmeslöv 5:47
  Adress
  Rälsvägen 11
  Postadress
  26943 Båstad
  Område
  Båstad
  Kommun
  Båstad
  Boarea/biarea
  102/29 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation. Biarean avser garaget.
  Antal rum
  4 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  564 m²
  Pris
  3 950 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  2019
  Fasad
  Liggande träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas isolerglas
  Plåtarbete
  Förzinkad plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk frånluft med återvinning.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Fristående isolerat garage med vindsutrymme.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  11 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  6 300 kr/år
  Renhållning
  1 950 kr/år
  Summa
  19 250 kr/år
  Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkringskostnad tillkommer.

  Besiktning

  Bostaden är besiktigad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-03-18)
  Energiförbrukning
  27 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  53 kWh/m2/år
  Energiklass
  B

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  4000 kWh/år

  Försäkring

  IF. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Gemensamhetsanläggning: Båstad Hemmeslöv GA:43 ändamål: Vägar, Grönområden
  Planbestämmelser
  Detaljplan
 • Om området

  Vid byns ena torg beläget intill kyrkan finns en mängd små butiker, kafeér, ett tennismuseum, restauranger och närhet till hamnen och tennisstadion där Swedish Open spelas varje år. Turneringen är bland de äldsta tennisturneringarna i världen då den etablerades som internationell turnering redan 1948 genom ett samarbete mellan Båstad Malens Tennissällskap (BMTS) och Svenska Tennisförbundet(SvTF). Sedan dess har turneringen arrangerats varje år i oavbruten följd. Framröstad av spelarna sedan 2002 på ATP-touren som den bästa
  Båstad har ett varierat utbud av kultur. Filmfestival, gallerier, designgårdar och olika slags hantverk. Birgit Nilsson, som var en av 1900-talets största operasångerskor växte upp mitt på Bjäre, i byn Svenstad. Här ligger släktgården vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Märta Måås Fjetterström startade sin egen textilverkstad år 1919 på Agardhsgatan i Båstad, och är än idag en ateljé och butik för textil konst.
  Hur namnet Båstad har kommit till är något som länge har diskuterats. Botzestede eller Bothstede betyder båtplats. Efterhand har stavningen ändrats. I en kunglig skrivelse år 1558 som berör anläggande av en tegelugn är stavningen Bodstede. I en skrivelse från år 1569 skriver "Lundhs Stifhts Landeborg" Baadstad. Under åren har stavningen förändrats så att det alltmer kom att likna Båstad.
  Antalet invånare i Båstad är cirka 3 790 personer.
  Källa: Båstads kommun, bastadmalen.se

  Kommunikation

  Den östra delen av kommunen genomkorsas av E6/E20. Länsväg 115 sträcker sig genom kommunen i väst-östlig riktning medan länsväg 105 sträcker sig från nordväst mot sydöst. Från norr till söder genomkorsas kommunen av Västkustbanan. Den trafikeras av Öresundstågs fjärrtåg med stopp i Båstad samt av Pågatågens regiontåg mellan Halmstad och Helsingborg med stopp både vid Båstads station och Förslövs station.