Jannes väg 3

Mellbystrand

Härligt boende med närhet till och viss utsikt över havet!

Med strandnära läge på lugn återvändsgata ligger denna trevliga enplansvilla med viss havsutsikt över Laholmsbukten. Villan erbjuder ett bekvämt boende som passar lika väl till fritids- som permanentboende. Bostaden har en öppen planlösning med generöst vardagsrum som är öppet till nock med mycket ljusinsläpp, kök med praktisk köksö/bar, matplats samt två rogivande sovrum, som enkelt kan återställas till fyra sovrum. Utöver detta finns dubbelgarage samt ett underbart badrum/spa med bubbelbadkar, bastu och dusch. Väl insynsskyddat altandäck på trädgårdssidan. Varmt välkomna till visning!

Boarea
122 m²
Biarea
79 m²
Antal rum
3 rum
Tomtarea
1 202 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Jannes väg 3

  Entré

  Entré med avhängningsmöjligheter. Klinkergolv med golvvärme.

  Vardagsrum

  Vardagsrum med parkettgolv, kamin, tak till nock, fyra fjärrstyrda takfönster från Velux samt ljusinsläpp från tre olika väderstreck.

  Kök

  Exklusivt kök med följande utrustning: Fläktkåpa, induktionshäll (extra bred), gasplatta, dubbla inbyggda ugnar- varav en med ångfunktion, kyl/frys, diskmaskin (2020), smart förvaring med jalusi. Samtliga vitvaror kommer från Siemens.

  Sovrum 1

  Inrett med parkettgolv, målade och tapetserade väggar och infällda spotlights.
  Detta sovrum kan delas av till två sovrum.

  Sovrum 2

  Master bedroom inrett med parkettgolv, målade väggar, intilliggande walk-in closet med rörelsesensorer för belysning. Walk-in closet går även att använda som sovrum för den som önskar.

  Toalett 1

  Inredd med klinker, kakel, dubbla handfat, handdukstork och wc.

  Groventré

  Groventrén med avhängningsmöjligheter , klinkergolv med golvvärme, målade väggar och infällda spotlights.

  Badrum/relaxavdelning

  Inrett med klinkergolv med golvvärme, kakel, infällda spotlights, stort bubbelbadkar, duschhörna, bastu, dubbla handdukstorkar, separat toalett, tvättmaskin, torktumlare, vask och utgång till trädgården.

  Garage

  Garage med två portar varav ena med fjärröppning, gjutet golv med golvbrunn. Bra förvaring samt liten verkstadshörna. Här är FTX-systemet placerad.

  Välkomnande entré med fantastisk rymd. Här finns en halvvägg med vacker dekorsten som gräns mot sällskapsrummet. Klinkergolv i hallen som övergår i ett parkettgolv som löper genom hela huset. Sällskapsrummet är öppet till nock med Velux takfönster som ger ljus och rymd till rummet. I sällskapsrummet finns en braskamin för kyliga dagar och mysiga stunder. Utöver detta finns ett loft som erbjuder en angenäm vy över havet och ner över vardagsrummet.
  Exklusivt kök med köksö/ bar med öppen planlösning mot vardagsrummet och matplatsen. Här erbjuds klinkergolv med golvvärme, exklusiva materialval med bland annat gasplatta, extra bred induktionshäll, dubbla inbyggda ugnar- varav en med ångfunktion samt kombinerad kyl/frys. Köksön och väggen vid arbetsbänken är beklätt med ett vackert afrikanskt skiffer. Från köket nås även det stora altandäcket och trädgården.

  Vidare från vardagsrummet kommer man till en passage som leder till WC, två sovrum samt det stora badrummet / spa-avdelningen. Det första sovrummet har ett nylagt laminatgolv, målade och tapetserade väggar, samt infällda spotlights. Detta sovrum har tidigare varit två sovrum och kan enkelt återställas. Det andra sovrummet Master bedroom har tillhörande walk-in-closet. Här finns rörelsesensorer för belysning i walk-in closet, detta rum har varit ett sovrum och kan återställas om så önskas.

  I den bortre delen av passagen nås groventrén med avhängningsmöjligheter, klinkergolv med golvvärme, målade väggar och infällda spotlights. Härifrån har man passage till garaget samt direkt åtkomst till det härliga badrummet som har allt! En underbar helkaklad relaxavdelning, smakfullt inredd med generösa ytor och golvvärme. Väl tilltaget bubbelbad, bastu, duschhörna, dubbla handdukstorkar och separat toalett. Detta bjuder in till sköna stunder och avkoppling. Här finns även tvättmaskin, torktumlare, vask och utgång till trädgården. I anslutning till relaxavdelningen via en dörr nås pannrummet och det tillhörande förrådet.
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Mellby 15:12
  Adress
  Jannes väg 3
  Postadress
  31261 Mellbystrand
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  122/79 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  3 rum, varav 2–4 sovrum
  Tomtarea
  1 202 m²
  Pris
  4 800 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla med loft
  Byggnadsår
  1981
  Fasad
  Tegel och träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Värmepump Ivt Airbox 2019 (luft/vatten), braskamin
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk till och frånluft. "FTX-system"
  Övriga byggnader/utrymmen
  Jordkällare, väggar, golv, tak av betong.
  Övrigt
  2020 - Ombyggt värmesystem med bl.a. ny tank och nya radiatorer
  2020 - Förbättring av dagvattenhantering med ny brunn och ledningar från samtliga stuprör och påkoppling till befintlig anläggning.
  2019 -Värmepump IVT Airbox (luft/vatten)
  2017 -Kyl/frys, bastuaggregat.
  2015 - FTX-system (till-och frånluft)
  Fiber är installerat.
  Larm är installerat år 2020 med bl.a. sensorer på samtliga fönster. Även digitalt dörrlås, Yale Doorman, installerades 2020 med koppling till larmet

  Tomten

  Trädgårdstomt med fruktträd, havsutsikt och staket/mur.

  Uteplats/balkong

  Stensatt terrass med söderläge vid entrén med vy över havet och Bjäre.
  Stor altan på trädgårdssidan med plats för både loungegrupp och utemöbler.

  Bilplats

  Singlad uppfart.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  24 854 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 468 kr/år
  Sotning
  364 kr/år
  Renhållning
  2 463 kr/år
  Försäkring
  4 382 kr/år
  Summa
  36 531 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
  I elkostnaderna ingår uppvärmningskostnad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2015-01-30)
  Energiförbrukning
  128 kWh/m2/år (ATEMP)
  Energiklass
  E

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  18267 kWh/m2 år

  Försäkring

  IF. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Byggnadsplan Detaljplan Fråga Väckt Om Förordnande Fråga Väckt Om Förordnande
 • Om området

  Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

  Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

  Avstånd:
  Laholm 6 km
  Halmstad 23 km
  Båstad 16 km

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
  Riksväg 24

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.