Villa Skogsgläntan, By Ålstorp 837

Ålstorp

Villa Skogsgläntan!

Välkommen till denna representativa och naturskönt belägna Villa Skogsgläntan med pampig entré, pool och vackert anlagd trädgård. Här bor man lugnt och stilla mitt i naturen och kan lyssna på vindens sus och fåglarnas kvitter. Huset har stora sällskapsutrymmen och goda möjligheter till flera sovrum om så önskas. Fristående verksamhetsbyggnad med garage, verkstad och tvätthall.

Boarea
203 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
3 106 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Villa Skogsgläntan, By Ålstorp 837

  .

  Från vägen tar man sig genom stora järngrindar vidare in på gårdsplanen till denna oas i skogen. På husets framsida finns en uteplats och genom den pampiga entrén kommer man in i huset. Den klinkerbelagda hallen har gott om förvaring i form av garderober. Från hallen nås badrummet med dusch, till höger ligger "gymmet" och till vänster når man övriga delar av huset.

  Gymmet är en separat avdelning i huset som idag används som gym men likaväl kan inredas som gästlägenhet eller användas till verksamhet/kontor eller liknande. Avdelningen består av totalt 3 rum samt WC. Ett större rum med skjutpartier mot terrassen och poolen. Här finns en luftvärmepump för både värme och kyla. I anslutning till detta rum finns två mindre rum och WC.

  Tillbaka förbi hallen finns köket placerat. Ett stort och påkostat kök med mycket förvaring och arbetsytor, köksö samt en rejäl matplats med utsikt över gårdsplanen. Vid köksbänken finns ett runt och öppningsbart fönster som vetter mot vinterträdgården. I anslutning till köket finns tvättstugan.
  Vidare genom köket kommer man in i de rymliga sällskapsutrymmena. Ett trivsamt rum i vinkel med kakelugn (nyinstallerad ca 2015) för extra värme under ruggiga höst- och vinterdagar. I sällskapsrummet finns vacker granitsten på väggen som dekor och infällda spotlights i fönstren. Några trappsteg ned i en vacker snickerigjord trappa finns vinterträdgården med klinkergolv och härlig utsikt över terrassen och poolen. Planlösningen är öppen mot sällskapsrummet stora skjutpartier gör att det går att öppna även mot terrassen när vädret tillåter.

  I anslutning till sällskapsrummet finns också sovrummet med garderobsvägg med spegelskjutdörrar samt en klädkammare. Genom sovrummet nås också ytterligare ett rum att använda som sovrum, kontor eller walk-in-closet.

  Kök

  Svart köksinredning från Ballingslöv och svarta kapitalvaror från Husqvarna. Köket är utrustat med induktionshäll (2021), fläkt, inbyggnadsugn och -mikro, kylskåp och frysskåp med vatten och ismaskin, diskmaskin och vinkyl. Svart/vitt kakel i mosaik som stänkskydd och svart stenbänkskiva.
  Köket renoverades ca 2011.

  Badrum

  WC, handfat samt duschkabin.

  Tvättstuga

  Tvättmaskin från Miele (ca 2018), rostfri tvättbänk och städskåp.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  By 1:12
  Adress
  Villa Skogsgläntan, By Ålstorp 837
  Postadress
  31294 Laholm
  Område
  Ålstorp
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  203 m²
  Areakälla
  Enligt mätning
  Antal rum
  6 rum, varav 2–4 sovrum
  Tomtarea
  3 106 m²
  Pris
  3 500 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla i vinkel
  Byggnadsår
  1976 (Ombyggt 1993)
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Värmepumpar luft/luft (3 st) samt kakelugn.
  Vatten/avlopp
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp - 3-kammarbrunn med infiltrationsbädd från ca 2009.
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Separat byggnad om ca 90 kvm med verkstad samt tvätthall, totalt 3 portar. I anslutning till byggnaden finns även en garagedel om ca 35 kvm samt ett mindre redskapsskjul.
  Övrigt
  Fiber finns installerat.
  Digitalt dörrlås finns.

  Tomten

  Vackert anlagd trädgård med fina, och till viss del ovanliga, växter. Här finns det mesta från en stor rhododenron och rosor till det mer ovanliga tulpanträdet och mammutträdet. Smakfulla stenläggningar, gångar och en mur som omgärdar trädgården.

  Uteplats/balkong

  Stor stenlagd terrassen med pool. En glasfiberpool från Spa o bad med sandfilteranläggning och luftvärmepump. Skjutbart pooltak i kanalplast. Här finns också ett upphöjt altandäck samt en utedusch med både varmt och kallt vatten.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  24 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  868 kr/år
  Sotning
  377 kr/år
  Renhållning
  2 380 kr/år
  Försäkring
  4 621 kr/år
  Summa
  32 246 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  I uppvärmningskostnaden ingår även kostnad för hushållsel.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-07-10)
  Energiförbrukning
  78 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  121 kWh/m2/år
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  18193 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser