Vångavägen 6

Knäred

Enplansvilla med bra utrymmen

Trivsam enplansvilla belägen i centrala Knäred. Bra utrymmen med tre sovrum och stort sällskapsrum med möjlighet att dela av ytterligare rum om behov finns. Ett extra rum finns i anslutning till garaget att använda som gästrum eller kanske för mindre verksamhet, kontor eller liknande? Invidbyggt garage. Modernt uppvärmningssystem med nyare luft/vatten-värmepump. Fiber finns installerat.

Boarea
109 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
1 158 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Vångavägen 6

  Entré till en mindre farstu. Till vänster ligger ett stort sällskapsrum. Rummet har stora fönster mot gatan vilket ger ett härligt ljusinsläpp. Om ytterligare rum önskas finns goda möjligheter att dela av rummet. Rakt fram från hallen ligger köket med matplats med utsikt över trädgården. Från matplatsen nås även sällskapsrummet.
  Till höger från hallen finns en passage som leder till de tre sovrummen, WC, badrum med dusch samt tvättstugan. Ett av sovrummen har en tillhörande klädkammare för extra förvaring. Genom tvättstugan nås uterummet och vidare pannrum samt det extra rum som även nås från garaget.

  Kök

  Spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt matplats. Plats finns för diskmaskin.

  Badrum

  Gäst-WC: WC och handfat
  Badrum: WC, handfat, dusch, bidé. Det har tidigare funnits badkar så utrymme finns att installera det igen. Plastmatta på golv och vägg.

  Tvättstuga

  Tvättmaskin, tvättho. Målade väggar, plastmatta på golvet.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Knäred 4:51
  Adress
  Vångavägen 6
  Postadress
  31251 Knäred
  Område
  Knäred
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  109 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  4 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  1 158 m²
  Pris
  995 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  1965
  Fasad
  Tegel och eternit
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2- och 3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Eternit
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Värmepump luft/vatten (nyare)
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Förråd.
  Invidbyggt garage.
  Övrigt
  Fiber finns installerat.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  16 819 kr/år
  Vatten/avlopp
  3 880 kr/år
  Renhållning
  3 480 kr/år
  Försäkring
  4 400 kr/år
  Summa
  28 579 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 4 042 kr tillkommer)
  Driftskostnaderna avser villan obebodd men uppvärmd.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-07-08)
  Energiförbrukning
  72 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  142 kWh/m2/år
  Energiklass
  E

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Bixia
  Elförbrukning:
  9400 kWh/år

  Försäkring

  DINA. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Avtalsservitut Uppdämning Mm
  Last: Avtalsservitut: Uppdämning Mm, 13-IM1-20/224.1
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan
 • Om området

  Knäred är den största orten i östra delen av Laholms kommun. Skola, vård och omsorg för unga och gamla gör orten också till ett centrum för den allmänna servicen. Här inbjuder milsvida skogar till svampplockning och vandring, här finns Lagan med tre kraftstationer och Krokån med uppskattade fiskemöjligheter. Knäred har kyrka, ett aktivt näringsliv, utomhusbad, camping, idrottsplats, fotbollsplan och tennisbanor. Mot Smålandsgränsen står minnesstenen som påminner om den omtalade freden i Knäred år 1613. Livsmedelsbutik med postservice, bensinmack, pizzeria, bank, hotell och ett antal butiker.

  Förskola, skola F-6. Högstadium: Veinge. Folktandvården, vårdcentral, distriktssköterska, äldreboende, bibliotek, idrottsplats, tennisbanor, utomhusbassäng, räddningstjänst.

  Avstånd:
  Laholm 20 km
  Halmstad 41 km
  Markaryd 20 km

  Kommunikation

  Väg 15. Buss med Hallandstrafiken. E4 25 km, E6 28 km.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.