Edenberga 572

Edenberga

CHARMIG VILLA MED OTROLIG POTENTIAL OCH UNDERBAR TRÄDGÅRD

Längst in på lummig återvändsgata ligger Edenberga 572 och denna mysiga villa med fantastisk utvecklingspotential.

Bostaden erbjuder en social och trevlig planlösning på bottenplan med avskilt vardagsrum, öppet mellan kök och matplats samt två entréer varav den ena som nås via den nyligen byggda rampen och passar utmärkt som framtida praktisk groventré för barnfamiljen. Den andra entrén leder in till en mindre hall med förvaringsmöjligheter, och på bottenplan finns även ett mindre förrådsrum samt en toalett. Upp för trappan till ovanvåningen välkomnas vi till rummet som idag används som Master Bedroom. Här vaknar man och blickar ut genom fönstret på grönskan och härifrån nås dessutom den rymliga balkongen med ljuvlig vy över trädgården. Rummet skulle även passa utmärkt som ett extra allrum för familjen. Vidare in på ovanvåningen finns två sovrum till varav det ena idag används som gästrum och det andra som kontor, och vidare finns badrummet med fint ljusinsläpp från takfönster. Här infinner sig verkligen ett lugn och vyn från balkongen är otroligt mysig.

Det mest unika är kanske ändå läget och trädgården. Här bor man privat och vaknar upp till fågelkvitter och njuter av solen hela dagen.
Fastigheten mäter 1 193 kvadratmeter och trädgården man välkomnas av är en inbjudande oas som uppdelad i olika rum. Varför inte duka upp frukosten ute i trädgården, för att sedan under de varmaste timmarna dra sig undan på den mysiga balkongen för att läsa en bok. De många olika sortens växter skapar en underbart mysig känsla i trädgården och här finns alltid något vackert att vila ögonen på.

Sammantaget den perfekta bostaden både för barnfamiljen som vill utveckla en bostad och sätta sin egen prägel, men även för de som söker en naturnära och charmig bostad! Njut av lugn och natur och grönskande trädgård under sommarhalvåret. Inom drygt en mil nås såväl hav och strand som golfbana och skidanläggning.

Säljaren önskar överlåta fastigheten med friskrivningsklausul pga åldersskäl.

Kontakta ansvarig mäklare för tidsbokning av visning. Varmt välkommen!

Boarea
104 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
1 193 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Edenberga 572

  ENTRÉ

  Välkomnande hall med förvaring i garderob. Klinkergolv.

  MATPLATS/KÖK

  Öppen planlösning mellan kök och matplats. Här finns plats för en rejäl matplats att duka upp för hela familjen. Charmigt ljust kök med gott om förvaring i såväl under- som överskåp. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, kylskåp (2019-20) och diskmaskin. Frysbox finns i uthuset.

  SÄLLSKAPSRUM

  Rymligt sällskapsrum med plats för stort möblemang. Härifrån nås trappan upp till ovanvåningen.

  GROVENTRÉ

  Nyligen byggdes en rejäl ramp upp till denna entré där man samtidigt även lät sätta in en ny ytterdörr. Idag inrymmer denna hall två rejäla garderober. Rummet har god potential för att exempelvis inrymma en praktisk groventré.

  TOALETT ENTRÉPLAN

  WC och handfat.

  TVÄTTSTUGA/FÖRRÅD

  Tvättstugan är belägen i ett av uthusen där det även finns goda förrådsmöjligheter. Tvättmaskin och frysbox. Klinkergolv.

  BADRUM OV

  Helkaklat badrum med WC, handfat och dusch.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Edenberga 1:12
  Adress
  Edenberga 572
  Postadress
  31295 Laholm
  Område
  Edenberga
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  104 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  5 rum, varav 2–3 sovrum
  Tomtarea
  1 193 m²
  Pris
  995 000 kr Utgångspriset

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1927
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Plåt
  Grund
  Krypgrund och mindre källare
  Uppvärmning
  Braskamin och direktverkande el
  Vatten/avlopp
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. 3-kammarbrunn samt infiltrationsbädd från ca 1995.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Uthus med förråd och tvättstuga.
  Garage.
  Friggebod att använda som gäststuga eller förråd.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  21 130 kr/år
  Vatten/avlopp
  1 260 kr/år
  Renhållning
  2 262 kr/år
  Försäkring
  5 360 kr/år
  Summa
  30 012 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 3 352 kr tillkommer)
  I uppvärmningskostnaden ingår även kostnad för hushållsel.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-07-10)
  Energiförbrukning
  131 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  245 kWh/m2/år
  Energiklass
  G

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Vattenfall
  Elförbrukning:
  14549 kWh/m2 år

  Försäkring

  DINA. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.
 • Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.