Lagavägen 13

Knäred

Charm från 1920-talet

Charmig villa från 1925 med stor potential att utveckla. Tre sovrum, renoverat kök och badrum, vacker kakelugn, handmålade tapeter och mycket mer. I försäljningen ingår även den obebyggda granntomten. Visst renoveringsbehov föreligger. I Knäred finns de flesta bekvämligheter såsom skola, vårdcentral, mataffär, bank, utomhusbad och motionsslingor.

Boarea
120 m²
Biarea
15 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
2 240 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Lagavägen 13

  .  Entré till en pampig hall med vackra handmålade tapeter som troligen härstammar från byggåret 1925.
  Från hallen nås ett kontor/sovrum samt sällskapsrummet. I sällskapsrummet finns en vacker kakelugn (fungerande). Genom kontoret kommer man vidare till matrummet som ligger i anslutning till köket. Köket nås även från sällskapsrummet. Vid köket ligger köksentrén där man även hittar badrummet.
  Via en trappa från hallen kommer man upp till ovanvåningen. Här finns två sovrum samt WC. Det större av sovrummen har en rejäl balkong i söderläge. Hela ovanvåningen har gott om förvaringsutrymmen i form av bland annat rymliga kattvindar.

  Uppvärmning sker via en vattenmantlad vedspis som är placerad i köket, kakelugnen samt en värmepump luft/luft (2018) som även fungerar för kyla.

  Kök

  Spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys (2018), extra frysskåp, diskmaskin. (Renoverat ca 2010)

  Badrum

  Badrum BV: WC, handfat, dusch och tvättmaskin. (Renoverat ca 2010)
  WC OV: WC och handfat. Det har tidigare funnits ett badkar så möjlighet finns att återigen installera badkar/dusch om så önskas.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Västralt 2:45 och 2:13
  Adress
  Lagavägen 13
  Postadress
  31251 Knäred
  Område
  Knäred
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  120/15 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  5 rum, varav 2–3 sovrum
  Tomtarea
  2 240 m²
  Pris
  695 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1925
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  1- och 2-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Natursten
  Tak
  Plåt
  Grund
  Torpargrund + källare
  Uppvärmning
  Vattenburet system via en vattenmantlad vedspis. Värmepump luft/luft
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övrigt
  Insatsrör monterat i skorstenen 2013.
  Ny elpatron till uppvärmningssystemet 2015
  Ny varmvattenberedare 2018.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  11 400 kr/år
  Vatten/avlopp
  3 570 kr/år
  Sotning
  1 202 kr/år
  Renhållning
  2 360 kr/år
  Försäkring
  6 200 kr/år
  Summa
  24 732 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 3 812 kr tillkommer)

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2012-10-12)
  Energiförbrukning
  218 kWh/m2/år (ATEMP)

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft

  Försäkring

  Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan Vattenskyddsområde
 • Om området

  Knäred är den största orten i östra delen av Laholms kommun. Skola, vård och omsorg för unga och gamla gör orten också till ett centrum för den allmänna servicen. Här inbjuder milsvida skogar till svampplockning och vandring, här finns Lagan med tre kraftstationer och Krokån med uppskattade fiskemöjligheter. Knäred har kyrka, ett aktivt näringsliv, utomhusbad, camping, idrottsplats, fotbollsplan och tennisbanor. Mot Smålandsgränsen står minnesstenen som påminner om den omtalade freden i Knäred år 1613. Livsmedelsbutik med postservice, bensinmack, pizzeria, bank, hotell och ett antal butiker.

  Förskola, skola F-6. Högstadium: Veinge. Folktandvården, vårdcentral, distriktssköterska, äldreboende, bibliotek, idrottsplats, tennisbanor, utomhusbassäng, räddningstjänst.

  Avstånd:
  Laholm 20 km
  Halmstad 41 km
  Markaryd 20 km

  Kommunikation

  Väg 15. Buss med Hallandstrafiken. E4 25 km, E6 28 km.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.