Skansen 17

Knäred

Välkommen till denna 1½-plansvilla på lugnt läge i centrala Knäred. VIllan är till stor del renoverad på senare år och lämpar sig väl för den större familjen. Här finns rejäla sällskapsutrymmen, stor härlig uteplats, hela fem sovrum, ett badrum med dusch samt ytterligare 2 st WC. Här bor du på en återvändsgata och med närhet till alla bekvämligheter som Knäreds samhälle erbjuder såsom bank, skola, vårdcentral, motionsslingor m.m.

Boarea
160 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
717 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Skansen 17

  Entré till praktisk hall med avhängningsmöjligheter och trappa till ovanvåningen. Till vänster ligger det rymliga köket med stor matplats och utsikt över framsidan. I anslutning till köket finns tvättstugan, WC och groventré från carporten. Rakt fram från hallen finns ett sovrum samt sällskapsrummet med utgång till det stora altandäcket med goda ytor för umgänge. Från sällskapsrummet nås nästa sovrum. Till höger från hallen ligger en gästtoalett samt ett mindre sovrum / arbetsrum.
  På ovanvåningen kommer man upp i ett allrum varifrån övriga rum nås. Här finns ett nyrenoverat badrum med dusch, 2 klädkammare samt två sovrum, ett i vardera gavel. Sovrummen är rymliga och det ena sovrummet har tidigare varit avdelat i två och är möjligt att återställa för den riktigt stora familjen.

  Kök

  Rejält kök med stor matplats, spishäll (2019), inbyggd ugn samt mikro (2019), kylskåp (2018), frysskåp (2018), diskmaskin (2018). Köket renoverades 2019 då även avoppsledningar byttes.

  Tvättstuga / groventré

  Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare från ca 2018/19 samt varmvattenberedare från 2015. Här finns också WC och utgång till carporten.

  WC / badrum

  Badrum på ovanvåningen med dusch, WC, handfat. Badrummet renoverades 2020 av fackmän.
  På bottenvåningen finns 2 st separata WC med WC och handfat.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Knäred 5:71
  Adress
  Skansen 17
  Postadress
  31251 Knäred
  Område
  Knäred
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  160 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  7 rum, varav 5 sovrum
  Tomtarea
  717 m²
  Pris
  1 695 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1974
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Värmepump luf/luft samt direktverkande el
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Invidbyggd carport med förråd. Nytt papptak ca 2011.
  Övrigt
  Renoveringar:
  Badrum - 2020
  Kök - 2019
  Tak tvättat och målat - 2019
  Nya fönster och ytterdörrar - ca 2009
  Nya avloppsledningar till huset samt mestadels i huset.

  Fiber finns installerat.
  Larm finns installerat med möjlighet att överta.

  Tomten

  Trädgårdstomt med inhägnad framsida. Pool med sandfilterpump. Ca 2018.

  Bilplats

  Carport med förrådsdel.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  31 444 kr/år
  Vatten/avlopp
  6 524 kr/år
  Renhållning
  3 094 kr/år
  Försäkring
  10 631 kr/år
  Summa
  51 693 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 5 288 kr tillkommer)
  I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2013-12-20)
  Energiförbrukning
  114 kWh/m2/år (ATEMP)

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Telinet energi
  Elförbrukning:
  21973 kWh/år

  Försäkring

  Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Byggnadsplan
 • Om området

  Knäred är den största orten i östra delen av Laholms kommun. Skola, vård och omsorg för unga och gamla gör orten också till ett centrum för den allmänna servicen. Här inbjuder milsvida skogar till svampplockning och vandring, här finns Lagan med tre kraftstationer och Krokån med uppskattade fiskemöjligheter. Knäred har kyrka, ett aktivt näringsliv, utomhusbad, camping, idrottsplats, fotbollsplan och tennisbanor. Mot Smålandsgränsen står minnesstenen som påminner om den omtalade freden i Knäred år 1613. Livsmedelsbutik med postservice, bensinmack, pizzeria, bank, hotell och ett antal butiker.

  Förskola, skola F-6. Högstadium: Veinge. Folktandvården, vårdcentral, distriktssköterska, äldreboende, bibliotek, idrottsplats, tennisbanor, utomhusbassäng, räddningstjänst.

  Avstånd:
  Laholm 20 km
  Halmstad 41 km
  Markaryd 20 km

  Kommunikation

  Väg 15. Buss med Hallandstrafiken. E4 25 km, E6 28 km.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.