Moränvägen 20

Laholm

Nyare välskött 1-plansvilla med dubbelgarage och isolerat uterum!

På bästa läge på återvändsgata hittar vi denna välskötta 1-plans villa med byggår 2006. Dubbelgarage, täljstenskamin, stort isolerat uterum, altan och trädgård mot grönområde. Öppen ljus bra planlösning med stora sällskapsytor både inne och ute. Välskött trädgård med härlig gräsmatta som inramas av välansade uppväxta insynsskyddande häckar. Här är det bara att flytta rakt in och trivas!

Boarea
121 m²
Biarea
38 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
840 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Moränvägen 20

  På framsidan möter oss en välkomnande överbyggd veranda med plats för bänkar om så önskas. Bredvid entrén finns en snyggt stenlagd uteplats med plats för trädgårdsmöblemang. Garageuppfarten rymmer två bilar, om man inte vill köra in dem i garaget. Fjärrstyrd öppning är installerat på den ena garageporten. Inne i villan möter oss en klinkerbelagd hall med garderob och plats för avhängning. Redan i entrén känner man rymden och den trevliga planlösningen med det öppna sällskapsrummet rakt fram. Rummet har plats för både soffgrupper, matbord och den inbjudande täljstenskaminen som höjer både mysfaktorn och temperaturen. Från rummet når man den stora öppna altanen på trädgårdssidan. På den ena sidan om altanen finns ett c:a 22 kvm stort isolerat uterum med låsbara glasskjutpartier och på med andra sidan finns en stenlagd innegård med markis och en isolerad mindre förrådsbyggnad. Både innergården och altanen är perfekta om man har mindre barn eller t.ex. hund då man kan stänga om dem. I anslutning till sällskapsrummet finns köket med matplats framför fönster mot framsidan. Innanför köket finns groventrén/tvättstugan för vidare utgång till dubbelgaraget. I det c:a 38 kvm stora garaget ligger ett mycket välskött klinkerbelagt golv. Här finns plats för både bilar, verkstad och förvaring.

  Till vänster om sällskapsrummet finns ett rymligt helkaklat badrum med golvvärme, gästtoalett och villans tre sovrum. Idag används ett av sovrummen som kontor och ett som tv-rum. I tv-rummet finns utgång till uterummet och en rymlig klädkammare med gott om utrymme. Önskas fler sovrum kan det lätt ordnas genom att dela av sällskapsrummet. Se alternativ lösning för planritningen.

  Mekanisk ventilation med återvinnig är installerat i villan, vilket ger bra inomhusmiljö. Kontroll och rengöring av ventilationskanalerna har gjorts under 2021. Fiber och krypgrundsavfuktare är installerat i villan. Nuvarande ägare har larm installerat och kommer att säga upp avtalet vid tillträdet. Eventuellt övertagande av larmet får köpare göra med larmbolaget.

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Kök

  Spishäll, spisfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, kyl, frys och diskmaskin.

  Badrum/WC 1

  Helkaklat med golvvärme, dusch, wc, tvättställ och handdukstork.

  WC 2

  Wc och tvättställ.

  Tvättstuga/groventré

  Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och tvättho. Mangel ingår ej i överlåtelsen.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Blocket 7
  Adress
  Moränvägen 20
  Postadress
  31232 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  121/38 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation. Utöver taxerad bo- och biarea tillkommer uterummet om c:a 22 kvm.
  Antal rum
  4 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  840 m²
  Pris
  3 890 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  2006
  Fasad
  Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Radiatorer via Nibe Fighter 310 P med återvinning. Braskamin. Golvvärme i badrum
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk med återvinning.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Isolerat mindre förråd i innergården.
  Övrigt
  Byggt isolerat uterum hösten 2014.

  Uteplats/balkong

  Isolerat uterum om c:a 22 kvm (2014). Stor öppen altan. Stenlagd innergård med markis. Stenlagd uteplats på framsidan.

  Bilplats

  Dubbelgarage. Asfalterad uppfart med plats för två bilar.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  20 845 kr/år
  Vatten/avlopp
  3 888 kr/år
  Sotning
  520 kr/år
  Renhållning
  2 442 kr/år
  Summa
  27 695 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkringskostnad tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-09-27)
  Energiförbrukning
  68 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  132 kWh/m2/år
  Energiklass
  E

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Fortum
  Elförbrukning:
  14000 kWh/år

  Försäkring

  Gensidige. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.