Stadstjänarebacken 1

Laholm

Pampigt 20-tal

Pampig och högt belägen 20-talsvilla i centrala Laholm med fantastisk utsikt över Laholms stadspark. Villan är smakfullt renoverad på senare år och är redo för att nästa familj ska flytta in. Fantastiskt uterum, altan med kvällssol och insynsskyddad tomt. Fristående dubbelgarage med elport och klinker på golvet.

Boarea
150 m²
Biarea
110 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 156 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Stadstjänarebacken 1

  Pampig och högt belägen 20-talsvilla i centrala Laholm med fantastisk utsikt över Laholms stadspark. Villan är smakfullt renoverad på senare år och är redo för att nästa familj ska flytta in. Fantastiskt uterum, altan med kvällssol och insynsskyddad tomt. Fristående dubbelgarage med elport och klinker på golvet.

  Kök

  Smakfullt kök med inredning från Marbodal. Köket är utrustat med induktionshäll, spisfläkt, kylskåp, frysskåp, diskmaskin. Bänkskivor av granitkeramik - Bricmate. Köket renoverades 2015.

  Badrum

  Gäst-WC: WC och handfat.

  Badrum OV: Helkaklat badrum med mosaik i duschutrymmet. Golvvärme. WC, dusch samt kommod som är specialbyggd av Anders Öhlund.

  Badrum källare. WC, dusch, handfat. Helkaklat. Badrummet är från 2013.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Staven 2
  Adress
  Stadstjänarebacken 1
  Postadress
  31232 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  150/110 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  6 rum, varav 3–4 sovrum
  Tomtarea
  1 156 m²
  Pris
  5 750 000 kr

  Byggnad

  Byggnadstyp
  2-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1925
  Fasad
  Puts
  Stomme
  Tegel
  Fönster
  2-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Tegel
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Pellets
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övrigt
  Bostaden är i stort sett totalrenoverad interiört sedan 2013 med nytt kök, nya golv och innertak, målning/tapetsering m.m.
  Skorsten renoverad (glidgjutning av 2 kanaler) samt insats i den öppna spisen installerad 2019.
  Nya avloppsledningar från huset till gatan samt dagvattenledningar från uppfart 2013.
  Uterum inglasat med vinterisolerade glaspartier 2017.
  Fiber finns installerat.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  20 000 kr/år
  Hushållsel
  3 540 kr/år
  Vatten/avlopp
  6 260 kr/år
  Sotning
  685 kr/år
  Renhållning
  3 500 kr/år
  Försäkring
  7 874 kr/år
  Summa
  41 859 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  Elkostnad avser fasta kostnader. Rörligt elpris tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2013-02-10)
  Energiförbrukning
  155 kWh/m2/år (ATEMP)

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Skellefteå kraft
  Elförbrukning:
  15000 kWh/år

  Försäkring

  Trygg Hansa. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan Detaljplan Stadsplan
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.