Kustvägen 145

Mellbystrand

Gedigen arkitektritad 1-plansvilla med hög standard och närhet till havet!

Välkommen till denna arkitektoniska dröm som med sitt skick, storlek och utformning är det utmärkta hemmet för familjen som ställer höga krav på hur och var de vill bo.

Denna påkostade villa ritades av arkitektfirman ISRENN. Alla detaljer och material har valts med precision och känsla som tillsammans med funktionella lösningar och modern teknik skapar detta smakfulla hem som verkligen sticker ut. Här samspelar inne- och utemiljön på ett harmoniskt sätt där de stora fönsterpartierna låter trädgården bli en del av rummet. Det är onekligen en speciell känsla här och oavsett var i huset man befinner sig och tittar ut, nås man av samma takt och sobra känsla.

Den inbjudande känslan i bostaden gör sig påmind redan i entrén med fina ljusinsläpp och rymd. Väl inne i bostaden välkomnas man av en väldisponerad planlösning som inbjuder till sociala sammanställningar med öppen planlösning mellan vardagsrum, matplats och kök. Denna del får anses vara husets hjärta och här njuter man av härligt ljusinsläpp, blå himmel och grönskande miljöer. Här är livet verkligen förknippat med kvalitet! Köket är påkostat och fullutrustat med en komplett maskinpark. En stor social "köksö" är vänd mot matplatsen och vardagsrummet. Förutom de väl tilltagna ytorna får man dessutom njuta av en rejäl takhöjd och fantastiskt ljusflöde, något som är genomgående för hela bostaden.
Vidare in ligger master bedroom med sitt "en suite" badrum. I anslutning finns klädkammare samt badrum med dusch, bad och toalett. Vidare huserar entréplan ett rymligt klädvårdsrum/groventre och tvättstuga. Här finns givetvis bra arbetsytor och gott om förvaring. Öppna fönsterpartierna och avnjut frukosten på den härliga terrassen med morgonsol.

Bostadens trädgård har planerats för att vara vacker året om och passar husets karaktär. Känslan är ren och signeras av ett stilla lugn. Grönskan ramar in tomten och på fastighetens uppfart finns plats för flera bilar och goda förvaringsmöjligheter i det anslutande garaget. På uteplatserna i söder och västerläge i anslutning till bostadens sociala sällskapsutrymme njuter man av sena sommarkvällar och verkligt badrocksavstånd med en mindre promenad till salta dopp i havet och stranden.

Som ägare av detta hem får ni njuta av en bostad med ofantliga attribut. Sannerligen ett unikt tillfälle att förvärva en bodröm!

Välkomna att boka er privata visning!
RING: Per Emilsson 070-672 82 23 - per.emilsson@danfors.se Håkan Danfors 070-672 28 50 - hakan@danfors.se

Boarea
134 m²
Biarea
50 m²
Antal rum
3 rum
Tomtarea
996 m²
Pris
8 900 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Håkan Danfors 070-672 82 50 danfors@danfors.se
Extra kontaktperson Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Kustvägen 145

  Påkostad arkitektritad 1-plansvilla från Isrenn Arkitekter. Mycket hög standard, gedigen konstruktion med exklusiva materielval och spännande planlösning. Detta hus är byggt med hög klass och mycket smakfullt.
  Du får en känsla av perfektionism och upplever en gedigenhet som i sovrummet för tankarna till en exklusiv hotellsvit. Detta är huset som du vill bo i, njuta, umgås, laga mat, påta i växthuset/orangeriet eller bara ta en kaffe i solen på någon av de trevliga uteplatserna.

  Huset har dubbla tegelväggar som är fyllda med Perlit - ett vulkaniskt isolerande stenmaterial. En så kallad "supervägg". Väggarna kan varken ruttna, mögla eller brinna. Se vidare info. http://www.tegelmaster.se. Fastigheten är byggd på betongplatta med stödmur av lecablock. Taktegel från Monier Turmalin. Innerväggarna är "säckaskurade" tegelväggar. Samtliga fönster är aluminiumklädda på utsidan. Alla fönsterbleck och skorstensbeslag är rostfritt, övrigt utvändigt plåtarbete är zink eller rostfritt. Alla dörrar och skjutdörrar är specialbeställda och snickeribyggda med överljus.

  Det finns en murad öppenspis med insats. På golven ligger 60*60 cm stora klinkerplattor förutom i sovrum och i walk in closet. Ryggåstak i kök och sällskapsdel. Stora fönsterpartier - öppningsbara som ger mycket ljusinsläpp och en härlig rymdkänsla.

  I master bedroom får du känslan av att befinna dig i en hotellsvit. Rummet har utgång till trädäcket i öster med morgonsol och ligger i anslutning till badrummet och walk in closet. Väggen mellan master bedroom och badrummet är glasad. Här kan du njuta av ett bad och titta på TV eller blicka ut mot trädgården och njuta av livet.

  https://www.Isrenn.se
  http://www.murarbloggen.se
  http://www.tegelmaster.se

  Kök/ Sällskapsdel

  Ringhultkök från Ikea i högglans svart. Genomgående Husqvarna kapitalvaror från 2014. Spis med induktionshäll, spisfläkt (Fjäråskupan), 2 kylskåp med frysdel, rostfritt.
  Bänkskivor i granit.
  Här är köket för dig som gillar att laga mat och umgås i en fantastisk fräsch och inspirerande miljö med öppen planlösning.
  Rummet har stora fönsterpartier och dörrar med utgång till både trädäck och uteplats i två väderstreck.

  Badrum

  Badrum 1: Helkaklat badrum, dusch, wc, tvättställ samt handdukstork.

  Badrum 2: Helkaklat badrum, dusch, badkar, wc, tvättställ och handdukstork.

  Tvätt/Grovkök

  Grovkök med entré. Avspolningsmöjlighet med handdusch innanför groventré. Garderobsvägg med spegeldörrar och väggfasta förvaringsskåp.
  Tvättstuga med förvaringsskåp Ringhult, vit, högglans med svart bänkskiva. Tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna, 2014.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Mellby 9:36
  Adress
  Kustvägen 145
  Postadress
  31261 Mellbystrand
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  134/50 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  3 rum, varav 2 sovrum
  Tomtarea
  996 m²
  Pris
  8 900 000 kr

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  2014 (Platsbyggt)
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Tegel
  Fönster
  2-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Zink och rostfritt
  Grundmur
  Leca
  Tak
  Monier Turmalin
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Frånluftsv-pump med golvvärme. Murad spis med insats. Luft/luft v-pump DAIKIN.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk frånluft via frånluftsvärmepump
  Övriga byggnader/utrymmen
  Vidbyggt garage samt isolerat förråd med luft/luft värmepump -DAIKIN 35. Vackert fristående växthus/lusthus.
  Övrigt
  Fiber finns.

  Tomten

  Trevlig trädgård med prunkande grönska och mycket vintergröna växter, vilket bjuder på liv året runt.

  Uteplats/balkong

  Mysig trädgård med flera uteplatser, stensatt i väster och i söder under lamelltak samt ett stort delvis överbyggt trädäck i öster och ett vackert växthus/lusthus.

  Bilplats

  Väl tilltagen grusad biluppställningsplats framför garaget mot gatan

  Driftskostnader

  Hushållsel
  21 184 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 352 kr/år
  Sotning
  300 kr/år
  Renhållning
  2 484 kr/år
  Försäkring
  4 000 kr/år
  Summa
  32 320 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 375 kr tillkommer)
  Elförbrukning avser total el kostnad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2016-03-22)
  Energiförbrukning
  63 kWh/m2/år (ATEMP)
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Bixia
  Elförbrukning:
  12567 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  3 543 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Byggnadsvärde
  2 694 000 kr
  Markvärde
  849 000 kr
  Skatt/avgift
  375 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 3 st pantbrev om 4 188 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan

  Övrigt

  Arkitektritad påkostad villa med exklusiva materialval och gedigen konstruktion Kodlås i hela huset,
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste å Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinmack, minigolfbanor, tennisbana och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

  Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

  Avstånd:
  Laholm 6 km
  Halmstad 23 km
  Båstad 16 km

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
  Riksväg 24

  Närservice

  Skola, idrottshall och nära till Sveriges längsta sandstrand.

  Parkering

  Trevlig infart med "rundkörsel".

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 23 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.