Duettgatan 13

Laholm

Lugnt på återvändsgata

Enplansvilla med källare i populärt område i musikkvarteren i centrala Laholm. Barnvänligt läge på återvändsgata och med grönområde som granne på trädgårdssidan. Badrum renoverat 2014. Altan i söderläge med utgång från sällskapsrummet. Låga driftskostnader med uppvärmning via bergvärme installerad 2013. Fiber anslutet. Fristående garagebyggnad med ny port.

Boarea
89 m²
Biarea
89 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
800 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
Extra kontaktperson Annette Hansson 070 672 81 99 annette@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Duettgatan 13

  Entré till hall med avhängningsmöjligheter och gäst-WC. På vänster sida om hallen ligger köket placerat. Här finns matplats med fönster mot infarten. Rakt fram från hallen nås det rymliga sällskapsrummet med utgång till altanen i söderläge och vidare trädgården. I anslutning till sällskapsrummet finns också matrummet som med enkla medel kan göras om till sovrum. Till höger från hallen finns en passage som leder vidare till två sovrum och badrummet. Badrummet renoverades 2014. Master bedroom har bra förvaringsutrymmen i form av garderober.
  I passagen finns nedgång till källaren. Här hittar vi en gillestuga, förvaringsutrymmen, tvättstuga med tvättmaskin och dusch, verkstad m.m.

  Trädgården är lättskött och insynsskyddad. Som närmsta granne i öster finns ett grönområde.

  Säljaren avser att sälja fastigheten med friskrivningsklausul.

  Kök

  Spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys (2021), diskmaskin (2021). Kakel som stänkskydd.

  Badrum

  WC: WC och handfat.
  Badrum: WC, handfat, dusch. Badrummet renoverades 2014.

  Tvättstuga

  Tvättmaskin samt extra dusch finns placerat i källaren.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Gitarren 10
  Adress
  Duettgatan 13
  Postadress
  31234 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  89/89 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  4 rum, varav 2 sovrum
  Tomtarea
  800 m²
  Pris
  2 300 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1965
  Fasad
  Mexitegel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  Mestadels 3-glas från 2012.
  Bjälklag
  Trä
  Grundmur
  Betonghålsten
  Tak
  Tegel
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Bergvärme
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övrigt
  Fiber finns anslutet.

  Bilplats

  Garage för en bil samt uppfart med ytterligare parkeringsmöjligheter.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  17 215 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 189 kr/år
  Renhållning
  2 463 kr/år
  Försäkring
  3 872 kr/år
  Summa
  27 739 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  I uppvärmningskostnad ingår även kostnad för hushållsel.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-04-06)
  Energiförbrukning
  54 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  107 kWh/m2/år
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  11000 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Tomtindelning Stadsplan
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.