Kerstins väg 7

Mellbystrand

Denna bostad är förbesiktigad

Suveränt havsnära läge!

På suveränt havsnära läge ett stenkast från Mellbystrands fantastiska sandstrand presenterar vi detta unika hem där ledorden är strålande ljus och en fantastisk rymd. Villan fördelar sig på ett entréplan med öppet till nock i de sociala ytorna i öppen planlösning med elegant köksinteriör. Lägg därtill ett helkaklat badrum från 2023, gästtoalett och två bra sovrum varav ett med walk in closet. På det övre våningsplanet erbjuds allrum och lounge med access till fantastisk terrass vars spektakulära solnedgångar och magnifika utsikt över Laholmsbukten förgyller varje dag. Här finns även ett sovrum, också det med utgång till terrassens glädjande kvadrat. Den arkitektritade utemiljön lockar med finesser såsom pool och fullutrustat gästhus, liksom dubbelgarage och utedusch. Läget invid havet är förstås oslagbart liksom de lugna omgivningarna på stillsam återvändsgata. Svårslaget!

Boarea
177 m²
Biarea
9 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
1 100 m²
Pris
10 900 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Håkan Danfors 070-672 82 50 danfors@danfors.se
Extra kontaktperson Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Kerstins väg 7

  Den inbjudande känslan i bostaden gör sig påmind redan i entrén. Här finner man två mörktonade skjutgarderober, praktiskt och behagligt golv i ljusgrå ton som är genomgående i hall, kök och matsal. Till vänster om entrén finner man stort påkostat badrum med lugn färgsättning och detaljer som ger en exklusiv känsla.
  Väl inne i bostaden välkomnas man av en väldisponerad planlösning som inbjuder till sociala sammanställningar med öppen planlösning som samspelar mellan kök och matplats samt en öppenheten till övre plan. Denna del får anses vara husets hjärta och här njuter man av härligt ljusinsläpp och rymd, något som också går igen på det övre planet.
  Köket går i mörkgrå färgsättning och fullt utrustat med komplett maskinpark, här har man också utsikt mot poolområdet och utgång till altanen åt sydväst. Stor social matplats angränsar till köket med en fantastisk takhöjd på 5,5 meter med spiraltrappa till det övreplan. Vidare från hallen ligger master bedroom med sin angränsande walk-in-closet, som även nås från entrédelen.
  Entréplanets andra sovrum har altandörr ut till altanen och poolområdet. I förlängningen av hallen nås tvättstugan och den separata gästtoaletten.

  Via spiraltrappan nås det övre planet. Ett underbart plan med fantastiskt ljusflöde och utsikt. Ovanvåningen är uppdelad med allrum och lounge. En mjuk heltäckningsmatta i allrummet och parkettgolv i den bortre loungedelen. Förutom de väl tilltagna ytorna får man här njuta av en underbar utsikt mot havet! Via skjutdörrar nås den längsgående balkongen. Här kan man sitta och njuta av havet, den glittrande poolen och de vackra solnedgångarna. I den bortersta delen av loungen är det tredje sovrummet placerat, som har access via helglasat skjutparti ut till balkongen.

  Entré/hall

  Entré in till rymlig hall med två mörktonade skjutgarderober för klädförvaring. Praktiskt och behagligt golv i ljusgrå ton som är genomgående i hall, kök och matsal. Infälld LED-belysning och fönsterparti mot öster.

  Badrum

  Härligt badrum från 2023. Stora klinker och kakel plattor pryder golv och väggar, går i varma jordfärger. Badrummet är utrustat med wc, dubbla tvättställ, dusch med vikbara glasdörrar, badrumsmöbel och armatur i gråsvart ton. Värmepannan är placerad i badrummet.

  Tvättstuga/groventré/toalett

  Ombyggd tvättstuga och toalett 2020. Tvättstuga med klinker, tvättmaskin, torktumlare, två sidoskåp samt överskåp till förvaring. Toaletten är inredd med klinker, kakel, wc, tvättställ och vädringsfönster åt öster.

  Sovrum 1

  Sovrum med parkettgolv, skjutgarderob i ek, infälld LED-belysning och altandörr och fönster mot poolområdet.

  Sovrum/walk in closet

  Härligt sovrum med parkettgolv, infälld takbelysning, angränsande walk-in-closet som även nås från hallen samt två fönsterpartier som vetter mot poolområdet.

  Matsal

  Underbar matsal som angränsar till köket med fantastisk takhöjd på ca 5,5 meter till nock. Spiraltrappan, den öppna ovandelen med glas räcket, och flertalet högfönster gör att denna del av flödar i ljus och rymd. Altanen nås aven från denna del.

  Kök

  Trevligt kök med mörkgrå köksinredning, kakel ovan köksbänk, bänkskiva av ek och fönster ut mot poolområdet. Köket är utrustat med spishäll (induktion), fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnads mikro, kyl, frys (is & vatten) och diskmaskin.

  Allrum/Lounge Ov

  Underbar ovanvåning med fantastiskt ljusflöde, något som är genomgående för bostaden. Ovanvåningen är uppdelad med allrum och lounge. En mjuk heltäckningsmatta i allrummet och parkettgolv i den bortre delen. Förutom de väl tilltagna ytorna får man dessutom njuta av en underbar utsikt mot havet! Via skjutdörrar nås den längsgående balkongen. Här kan man sitta och njuta av den glittrande poolen, havet och de vackra solnedgångarna.

  Sovrum 3 Ov

  Här finner vi det tredje sovrummet med parkettgolv och access via helglasat skjutparti ut till balkongen.

  Gäststuga ca 22 kvm.

  Praktisk gäststuga på ca 22 kvm för när och kära. Inrett med kök, badrum och sovrum.

  Förråd

  Förråd och teknik rum till pool.

  Pool

  Pool 8,5m x 4,0m, djup ca 1,3m. klorpool, isolerande poolöverdrag (flytande), belysning i poolen, uppvärmning sker med värmepump. Cirkulationspump och värmepump utbytta 2021/2020.

  Dubbel garage

  Gjuten platta, el-port.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Mellby 2:94
  Adress
  Kerstins väg 7
  Postadress
  31261 Mellbystrand
  Område
  Mellbystrand
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  177/9 m²
  Areakälla
  säljarens information
  Antal rum
  5 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  1 100 m²
  Pris
  10 900 000 kr

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla i vinkel
  Byggnadsår
  1988 (Ombyggt 2016. Tillbyggt garage 2005.)
  Fasad
  Puts
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Betongpannor (flatapannor)
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump Nibe, golvvärme, värmeväxlare.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Övriga byggnader/utrymmen
  2001 - Gäststuga
  2005 - Förråd
  Dubbelgarage
  Övrigt
  2023 - Badrum
  2023 - Ny liner pool.
  2022 - Solskydd automatiska.
  2021 - Ny vattenpump pool.
  2020 - Värmepump pool, plank, terrass beläggning.
  2020 - Tvättstuga/gästtoalett.
  2019 - Ommålning utvändigt.
  2018 - Ommålat/nya golv invändigt (ej gästrum). Ny motor till pooltäckning.
  2017 - Nya tak.
  2016 - Övreplan tillbyggt.
  2008 - Pool
  Övrigt: fiber.

  Tomten

  Bostadens trädgård har planerats för att vara vacker året om och passar husets karaktär. Här samsas stenbelagda ytor och gångar och känslan är ren och signeras av ett stilla lugn. En stenmur med grindar ramar in tomten och på fastighetens uppfart finns plats för flera bilar och goda förvaringsmöjligheter i det anslutande dubbelgaraget. Trädäcket ligger i direkt västerläge med stort snedtak och i anslutning till pooldelen. Här njuter man av sena sommarkvällar och härliga bad. Vill man ta ett kvällsdopp i havet så har man endast 100 meter till stranden.

  Uteplats/balkong

  Stor terrass åt väster med snedtak ligger i anslutning till poolområdet och altanen vid gäststugan. Här finns fast ute kök för trevliga sommarmiddagar.

  Bilplats

  Stenbelagd uppfart, dubbelgarage.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  15 048 kr/år
  Vatten/avlopp
  7 000 kr/år
  Renhållning
  3 000 kr/år
  Försäkring
  6 000 kr/år
  Summa
  31 048 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 11 777 kr tillkommer)

  Besiktning

  Bostaden är besiktigad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2023-05-06)
  Energiförbrukning
  46 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  90 kWh/m2/år
  Energiklass
  C

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  10500 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  5 279 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1998
  Byggnadsvärde
  3 079 000 kr
  Markvärde
  2 200 000 kr
  Skatt/avgift
  11 777 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 2 st pantbrev om 335 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering
  Planbestämmelser
  Detaljplan (2010-03-25) Byggnadsplan (1983-06-30)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

  Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

  I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

  Övrigt om området

  Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
  Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
  Högstadium: Laholm.

  AVSTÅND
  Laholm: 6 km.
  Halmstad ca 2-2,5 mil.
  Båstad: 1,5 mil.
  Helsingborg: 6 mil.
  Copenhagen Airport: 15 mil