Blåklintsvägen 5

Laholm

Barnvänlig bostad med många sovrum

Gedigen villa i populärt område med ett barnvänligt läge på återvändsgata. Bostaden är väl planerad med hela 5 sovrum, stora sällskapsutrymmen och bra förvaringsmöjligheter. Invidbyggt garage med rymlig uppfart och åtkomst direkt från huset. Här bor du med promenadavstånd till skola, friskvårdscenter och centrala Laholm med service, butiker m.m.

Boarea
157 m²
Biarea
39 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
705 m²
Visning
Vänligen kontakta mäklaren för att boka din visningstid.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Blåklintsvägen 5

  En vackert stensatt entré leder in till en ljus och trivsam hall. Direkt till vänster finns ett förråd och groventré, också den med egen ytterdörr från husets framsida, och vidare på andra sidan detta utrymme finns utgång till garaget. Rakt fram från entrédörren finns tvättstugan placerad med tvättmaskin och torktumlare samt utgång till en trallbelagd uteplats åt söder samt trädgården. Till höger från entrén fortsätter hallen vidare in i huset med trappa till ovanvåningen samt avhängningsmöjligheter på höger sida. På vänster sida ligger det rymliga sällskapsrummet i vinkel. Här finns gott om plats för både matsalsmöblemang och soffgrupp. Det går även att dela av rummet om ytterligare sovrum skulle behövas. Från sällskapsrummet finns utgång till en stenlagd uteplats i västerläge och även kökets matplats nås från detta rum. Köket är ett rejält arbetskök med en trivsam matplats vid fönstret och utgång till den stenlagda uteplatsen. Köket nås även från hallen. Vidare till höger från hallen finns ett badrum med badkar, gäst-WC samt två sovrum.

  På ovanvåningen kommer man upp i ett rymligt allrum. Här finns även WC och klädkammare. I anslutning till allrummet finns ett stort sovrum på ena gaveln samt två sovrum på andra gaveln. Det stora sovrummet har två klädkammare.

  Kök

  Spis, spisfläkt, kylskåp, frysskåp, diskmaskin samt kakel som stänkskydd.

  Tvättstuga

  Tvättmaskin, torktumlare. Utgång till uteplats i söder.

  Badrum

  Badrum: Badkar, WC och handfat.
  WC BV: WC och handfat.
  WC OV: WC och handfat.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Häggen 6
  Adress
  Blåklintsvägen 5
  Postadress
  31231 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  157/39 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  7 rum, varav 5 sovrum
  Tomtarea
  705 m²
  Pris
  2 300 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1971
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2- och 3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Tegel
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Direktverkande el samt värmepump luft-luft.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Vidbyggt garage som även nås från husets insida.

  Uteplats/balkong

  Härligt skyddad trallbelagd uteplats i söderläge.
  Stenlagd uteplats i västerläge.

  Bilplats

  Rejäl garageuppfart.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  34 465 kr/år
  Vatten/avlopp
  8 309 kr/år
  Renhållning
  1 470 kr/år
  Försäkring
  5 000 kr/år
  Summa
  49 244 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  I elkostnaden inkluderas uppvärmningskostnad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2015-04-22)
  Energiförbrukning
  49 kWh/m2/år (ATEMP)
  Energiklass
  C

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Skellefteå kraft
  Elförbrukning:
  25000 kWh/år

  Försäkring

  DINA. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.