Ahlavägen 26

Ahla

Charmigt rofyllt boende strax utanför Laholm!

Mitt i mysiga Ahla c:a 2-3 km från Laholm finner ni denna pärla med stor insynsskyddad parkliknande trädgård. Charmig personlig villa i flera nivåer med stora fönsterpartier och sällskapsytor. Sidobyggnad med fyra rum, kök och badrum samt garage med förråd. Här har man en avkopplande miljö på landet och har nära till det mesta.

Boarea
176 m²
Biarea
48 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
2 160 m²
Pris
1 895 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Ahlavägen 26

  När man genom grönskande växtlighet går in i trädgården möter oss en härlig innergård som inramas av häckar, en sidobyggnad och entrén till villan. Sidobyggnaden innefattar fyra separata rum med egna ingångar och egna nycklar. Rummen har tidigare hyrts ut. Mellan de mittersta rummen finns ett utrymme med hall, kök och badrum. De två första rummen är c:a 11 kvm stora, det tredje är c:a 15 kvm och det största c:a 23-24 kvm stort. I vinkel med de fyra rummen finns garaget och ett förråd, totalt garage och förråd c:a 30 kvm. Väljer man att ställa bilen på andra sidan om villan finns här en stor träddunge med plats för många bilar. Tidigare ägare har tidigare haft keramikverkstad med ateljé på nedervåningen och då var det här man parkerade sin bil. Även på trädgårdssidan inramas den gröna gräsmattan av prunkande grönska.

  Entré till villan sker via innergården via en överbyggd uteplats som sträcker sig längs hela gaveln. Väl inne i huset möter oss charmiga småtrappor överallt. Alla de trevliga småtrapporna ger en stark personlig karaktär åt villan och det blir aldrig tråkigt. Vi möts av en klinkerbelagd hall med badrummet till höger och till vänster ett sovrum med egen utgång till trädgården. Sju trappsteg ner från hallen finns källare och fem trappsteg upp kommer vi till mellanplanet. Här finns ett sällskapsrum till vänster med stora fönster och utgång till trädgården samt en öppen spis med braskamininsats. På mellanplanet finns också köket med plats för matbord. Innanför köket finns tvättstugan.

  Går vi sex trappsteg ner från köket hamnar vi ett sällskapsrum på c:a 47 kvm. Rummet som har fyra stora fönster och utgång till trädgården användes tidigare som ateljé. I anslutning till rummet finns ett WC. Från ateljén nås också källaren. Tar vi trappan uppåt istället från köket hamnar vi ett trevligt sällskapsrum med stort fönsterparti mot trädgården och utgång till balkongen som sträcker sig längs hela gaveln. Från balkongen har man härlig utsikt över trädgården. Några trappsteg upp från sällskapsrummet nås två sovrum med takfönster. Rummen går även att nå från andra hållet via en liten trappa. På planet under sovrummen finns ett mindre sovrum och innanför det ett WC.

  På källarplanet finns pannrum, förråd och en uppmurad bar. Källarplanet har under senare år använts mest som förrådsutrymme.

  Huset med sin personliga charm bör upplevas på plats för att man uppskatta det fullt ut. Här finns massor av möjligheter att sätta sin egen prägel på det. Vill man göra iordning sidobyggnaden kan man t.ex. med fördel hyra ut rummen.

  Säljande dödsbo säljer fastigheten med friskrivningsklausul.

  Är man intresserad av lite mer mark i anslutning till fastigheten har samma ägare grannfastigheten på Ahlavägen till försäljning. Det är en tomt på 2 586 kvm.

  Kök

  Spis, spisfläkt, kyl, frys och diskmaskin

  Tvättstuga

  Toppmatad tvättmaskin och tvättho.

  Badrum/WC 1

  WC, tvättställ och badkar.

  WC 2

  WC och tvättställ.

  WC 3

  WC och tvättställ.

  Badrum/WC 4 (sidobyggnad)

  Dusch, WC och tvättställ.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Ala 1:18
  Adress
  Ahlavägen 26
  Postadress
  31293 Laholm
  Område
  Ahla
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  176/48 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  7 rum, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  2 160 m²
  Pris
  1 895 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1937 (Ombyggt 1973)
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas och 3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Luft/vatten värmepump. Luftvärmepump 2020, öppna spisar.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Sidobyggnad med fyra sovrum, hall, kök, badrum, garage och förråd.

  Tomten

  Flaggstång

  Uteplats/balkong

  Uteplats under tak vid entrén. Balkong.

  Bilplats

  Garage med uppfart. Stor trädgårdsdunge med plats för många bilar.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  29 940 kr/år
  Vatten/avlopp
  3 368 kr/år
  Sotning
  522 kr/år
  Renhållning
  2 522 kr/år
  Summa
  36 352 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkringskostnad tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-05-31)
  Energiförbrukning
  67 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  129 kWh/m2/år
  Energiklass
  E

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  15284 kWh/år

  Försäkring

  Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  1 246 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1952
  Byggnadsvärde
  968 000 kr
  Markvärde
  278 000 kr
  Skatt/avgift
  8 874 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 2 st pantbrev om 155 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Strax utanför Laholm.

  Närservice

  Lågstadieskola, fritids, återvinningscentral, vilthägn & gårdsbutik, ryttarförening och brukshundsklubb m.m.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.