Veingevägen 3

Veinge

Mycket charmig villa med gott om utrymme

Mycket charmig villa centralt i lugnt samhälle. Välhållet unikt boende med goda utrymmen. Välbevarad kakelugn i köket samt öppen spis i vardagsrummet. Kullerstensbelagd innergård samt rejält uthus med garage och förråd. Vattenburen bergvärme.

Boarea
200 m²
Biarea
115 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
993 m²
Pris
2 595 000 kr Utgångspris
Högsta bud
2 100 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Veingevägen 3

  Mitt i Veinge samhälle finner ni denna mycket charmiga fastighet med gott om utrymme. Trivsam kullerstensbelagd innergård som avslutas med en grön gräsmatta med plats för lek. Sidobyggnad med garage, carport, förråd och verkstad. På trädgårdssidan finns en trevlig uteplats i anslutning till huset. Under huset finns en stor klinkerbelagd källare som fungerat som bageri för många år sedan. Källaren består idag av hall, fyra rum, pannrum och förvaringsutrymmen. Här finns stora gallerförsedda fönster, bra takhöjd och gott om utrymme. 

  Entré till villan sker på framsidan via luftig välkomnande hall. I hallen finns trappan till ovanvåningen samt ett helkaklat WC. Från hallen nås köket och ett stort sällskapsrum i vinkel. Rummet består egentligen av tre rum där man öppnat upp planlösningen och gjort dem till ett. Önskar man fler sovrum finns här möjlighet till detta. I rummet ligger ett välskött vackert fiskbensmönstrat stavparkettgolv i ek. Mittdelen av rummet används idag som tv-rum och här finns också en mysig öppen spis. Rummet innanför har med största sannolikhet var en veranda en gång i tiden. Idag är det ett härligt rum med massor av ljusinsläpp. Rummet som är närmast köket kan användas som matsal, tv-rum, sovrum eller vad man tycker känns bra. Köket renoverades 2014 med nya skåpsluckor, ny betongbänkskiva och nya rostfria vitvaror från Bosch. 2020 installerades en ny diskmaskin. Mellan köket och innergården finns ett ljust allrum med stora öppningsbara glaspartier med utgång till innergården. 

  På ovanvåningen möter oss ett öppet allrum med fönster mot innergården. Från rummet nås badrummet och de två sovrummen. I det större av sovrummet har man gjort en stor klädkammare. Sovrummet lämnar möjlighet att göra två sovrum istället om så önskas. Från det andra sovrummet har man utgång till balkongen. På ovanvåningen finns också ett stort helkaklat badrum med golvvärme. Bakom stora spegelskjutdörrar finns tvättavdelningen.

  Larm finns (Har inte använts av nuvarande ägare sedan köpet för fem år sedan). Automatsäkringar med jordfelsbrytare finns installerat. Elförbrukningen det senaste året som är 28 346 kWh baserar sig på att de bor två vuxna och fem barn i huset.

  Kök

  Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, fläkt, kyl/frys med is och vattenmaskin, diskmaskin. Rostfria kapitalvaror från Bosch 2014, ny betongbänkskiva 2014 och och skåpsluckor 2014. Diskmaskinen är ny sedan 2020.

  Badrum/tvätt

  Helkaklat badrum med golvvärme, badkar, dusch, WC, tvättställ och handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare finns i rymligt utrymme bakom spegelglasparti. Tvättmaskinen är ny sedan 2019.

  WC

  Helkaklat med WC och tvättställ.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Vessinge 2:12
  Adress
  Veingevägen 3
  Postadress
  31245 Veinge
  Område
  Veinge
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  200/115 m²
  Antal rum
  7 rum, varav 2–3 sovrum
  Tomtarea
  993 m²
  Pris
  2 595 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1919
  Fasad
  Puts / Träfasad
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas och 3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Glaserat taktegel
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Vattenburen bergvärme 2003. Kakelugn och öppen spis.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag

  Tomten

  Sidobyggnad med garage, carport, förråd och verkstad.

  Uteplats/balkong

  Stenlagd uteplats. Balkong.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  63 210 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 900 kr/år
  Renhållning
  2 700 kr/år
  Summa
  70 810 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 985 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnad. Försäkringskostnad tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2012-10-05)
  Energiförbrukning
  57 kWh/m2/år (ATEMP)

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  28346 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  1 198 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1929
  Byggnadsvärde
  949 000 kr
  Markvärde
  249 000 kr
  Skatt/avgift
  8 985 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 4 st pantbrev om 1 687 500 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Byggnadsplan Byggnadsplan Ändring Av Dp Vattenskyddsområde Vattenskyddsområde
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Veinge består av både kyrkby och stationssamhälle. Förr var orten järnvägsknut där Hässleholmsbanan knöts samman med Västkustbanan. På 1990-talet drogs Västkustbanan väster om samhället, Hässleholmsbanan är däremot kvar även om tågen inte längre stannar. I Veinge finns villaområden, som huvudsakligen växte upp under 1970-talet. Veinge har ett bra läge med närhet till Laholm, Halmstad och andra orter. I samhällets närhet finns fornlämningar i vacker natur och vidunderlig utsikt över både slätt och böljande landskap. Samhället har restauranger pizzeria, motorcrossbana, livsmedelsaffär, ölbryggeri, kiosk, bensinmack, kyrka och Hallands största dansställe.

  Förskola, Skola F-6 och 7-9. Äldreboende, idrottshall, idrottsplatser, utomhusbassäng, bibliotek.

  Avstånd:
  Laholm 5 km
  Halmstad 28 km

  Kommunikation

  Väg 117. Buss med Hallandstrafiken.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.