Lundgrens väg 10

Laholm

Bo billigt och hyr ut en våning!

Centralt i Laholm med gångavstånd till det mesta hittar ni denna fräscha villa med två kompletta bostäder i varsitt plan. Villan har många möjligheter och kan med fördel användas som generationsboende, uthyrning eller som 1-familjs fastighet. Fristående byggnad med kontor och gästrum samt förråd.

Boarea
153 m²
Biarea
60 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
626 m²
Pris
4 795 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Lundgrens väg 10

  Med gångavstånd till centrum i Laholm finns detta välskötta putsade hus med många möjligheter. Idag är villan inredd med två kompletta bostäder med stor tvättstuga och förråd i källaren. Garaget har byggts om så att en mindre del är förråd (c:a 8 kvm) och den största delen är ombyggd till två rum (c:a 10,5 kvm + 16,5 kvm) med laminatgolv. Rummen kan förslagsvis användas som kontor, ungdomsrum eller annat. Vill man återställa garaget går detta utmärkt. Då tar man bort väggen mellan förrådet och det större rummet. Under hela sidobyggnaden finns ett stort källarförråd. I ytterdörren till huset och i dörren till rummen i sidobyggnaden har det installerats Yale Doorman kodlås. Fiber och robotgräsklippare finns installerat.

  Entré sker svart snygg ytterdörr. Till vänster om entrén finns en singelbelagd uteplats, Direkt till höger i hallen finns trappan till källaren. Den klinkerbelagda källaren bjuder på en rymlig tvättstuga med flera tvättmaskiner och torktumlare. Här finns också torkrum, pannrum, matkällare, gott om utrymme och trappa till garageuppfarten.

  På första våningen möter oss en välkomnande hall med snyggt fiskbensparkett som sträcker sig vidare in i sällskapsrummet. Sällskapsrummet har stora fönster åt två håll samt en värmande och fin kamin. Rummet rymmer både soffgrupp och matbord om så önskas. Från hallen nås ett helkaklat badrum med golvvärme, ett rymligt sovrum med en smakfull garderobsvägg och det tilltalande fullutrustade arbetsköket med gott om skåpsutrymmen. Mellan köket och sällskapsrummet finns denna vånings andra sovrum. Detta rum kan också användas som matrum om man så önskar.

  Via en stilig stentrappa nås andra våningen. Här möter oss en hall med utgång till en mindre balkong. Från hallen nås rakt fram det ena av detta plans två sovrum. Sovrummet inleds med ett utrymme med garderober och plats för "sminkbord" eller annat. Sovrummet har vidare en inbyggd garderob och plats finns för ytterligare förvaring. Tar man till vänster i hallen har man ett stilfullt arbetskök med bl.a. både snygg kakel och tegel ovanför bänkskivorna.. Mitt emot köket finns ett helkaklat badrum. Även på detta plan ligger det ett vackert fiskbensparkettgolv i sällskapsrummet. I rummet finns också en värmande kamin samt en mindre klädkammare. Mellan köket och sällskapsrummet finns detta plans andra sovrum.

  Villan har förbesiktigats av Anticimex. Protokoll finns hos mäklaren.

  Kök - 1:a våningen

  Inbyggd ugn, spishäll, spisfläkt, diskmaskin, mikrougn och kyl/frys. Renoverat 1998.

  Kök - 2:a våningen

  Inbyggd ugn, spishäll, spisfläkt, diskmaskin, mikrougn och kyl/frys. Renoverat 1998.

  Badrum - 1:a våningen

  Helkaklat badrum med golvvärme, dusch,, WC, tvättställ och fläkt. Renoverat 2006.

  Badrum - 2:a våningen

  Helkaklat badrum med golvvärme, dusch, handdukstork, WC, tvättställ, fläkt och takspotar. Renoverat 2007.

  Tvättstuga och torkrum

  Klinkerbelagd, tre tvättmaskiner, två torktumlare och vedspis.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Furan 13
  Adress
  Lundgrens väg 10
  Postadress
  31231 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  153/60 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  6 rum, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  626 m²
  Pris
  4 795 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  2-plansvilla
  Byggnadsår
  1943
  Fasad
  Puts
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas och 3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Vattenburen värme via värmepump (2012)
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Fristående garagebyggnad (1979) som byggts om till två rum och förråd. Källare finns under hela byggnaden.
  Övrigt
  1979 uppfördes garaget. 1993 bytte kommunen dagvattenledningarna mellan gatan och huset. 1998 renoverades de båda köken med nya stommar och ytskikt. Samtidigt byttes all el i huset och en jordfelsbrytare installerades till varje lägenhet. Även en elcentral med snabbsäkringar installerades. 2006 renoverades dusch/toalett på entréplan med nya ytskikt av kakel och klinker samt elektrisk golvvärme. 2007 renoverades dusch/toalett på övre plan med nya ytskikt av kakel och klinker samt elektrisk golvvärme. 2007 lades garagets papptak om. 2011 installerades luft/vattenvärmepumpen. 2018 målades fasaden. De senaste åren har man renoverat ytskikten genom att man slipat vissa golv, lagt nya golv samt målat de flesta väggar.

  Tomten

  Robotgräsklippare.

  Uteplats/balkong

  Singelbelagd uteplats på framsidan

  Bilplats

  Lång uppfart med plats för flera bilar.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  35 945 kr/år
  Vatten/avlopp
  6 234 kr/år
  Renhållning
  3 724 kr/år
  Summa
  45 903 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
  Uppgifterna avser 2021 års driftkostnader. Uppvärmning ingår i elkostnaden. Elkostnaden är exklusive hyresgästers inbetalningars förbrukning. Försäkringskostnad och eventuell sotningskostnad tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2013-04-23)
  Energiförbrukning
  158 kWh/m2/år (ATEMP)

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Enkla Elbolaget
  Elförbrukning:
  21363 kWh/år

  Försäkring

  Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  2 335 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1943
  Byggnadsvärde
  1 788 000 kr
  Markvärde
  547 000 kr
  Skatt/avgift
  8 874 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 1 st pantbrev om 1 895 250 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan Tomtindelning
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.