Margaretagatan 24

Laholm

Gångavstånd till det mesta!

På Margaretagatan 24 hittar ni denna trivsamma välplanerade tvåa på första våningsplanet endast sex trappsteg upp. Centralt läge med gångavstånd till centrum, skola och stadsparken. Fönster i två väderstreck. Inglasad balkong i sydvästläge. Stabil förening med låg månadskostnad.

Boarea
61 m²
Antal rum
2 rum
Månadsavgift
3 102 kr/mån
Pris
1 195 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Margaretagatan 24

  Byggnaden är utrustad med kodlås och självöppnande dörrar, vilket gör det lätt att komma in. Endast sex trappsteg upp hittar ni denna välplanerade trivsamma lägenhet. Hallen rymmer dubbla garderober, både vid ingången och längre fram i lägenheten. Till höger om hallen finns badrummet som den tidigare ägaren lät renovera 2004. Köket har om skåpsutrymmen och en trevlig matplats framför fönstret med utsikt mot framsidan. Längre fram i hallen har man ett rymligt sovrum med tillhörande klädkammare. Precis som i köket har man här utsikt mot framsidan. Sällskapsrummet med fin fiskbensparkett har fönster åt andra hållet och här finns också en mysig inglasad balkong. Sällskapsrummet rymmer både soffgrupp och matbord om så önskas.

  Nya 3-glas fönster, ny balkongdörr och ny ytterdörr 2011. Fiberanslutning finns i lägenheten.

  Från entrén är det c:a 50 meters promenad till stadsparkens trevliga omgivningar.

  Kök

  Spis, spisfläkt och kyl/frys.

  Badrum

  Dusch, WC och tvättställ. Badrummet renoverades 2004 av tidigare ägare.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Upplåtelseform
  BR
  Adress
  Margaretagatan 24
  Postadress
  31231 LAHOLM
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Lgh.nr
  10
  Boarea
  61 m²
  Antal rum
  2 rum
  Pris
  1 195 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  Flerfamiljshus
  Byggnadsår
  1951
  Fönster
  3-glas (2011)
  Uppvärmning
  Gas (Installation av bergvärme pågår)
  Ventilation
  Självdrag
  Våningsplan
  1 av 3. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Parkeringsplats framför byggnaden. Kö till garage. Förråd, matkällare samt cykelförråd finns i källaren. Tvättstuga med förråd och samlingslokal.
  Övrigt
  Lining av avloppen är gjord 2004. Nytt tak 2015 och nytt soprum 2019. Installation av bergvärme pågår. Byggnaden är utrustad med portkod. Månadsavgiften kommer att höjas med 8% från och med januari 2023.

  Ekonomi

  Utgångspris
  1 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 102 kr/mån. Inkl värme, VA, sophantering samt internet och tv (grundutbud) via fiber.
  Andel i föreningen
  1.8%
  Andel av årsavgift
  1.8%
  Bostaden är pantsatt
  Ja

  Driftskostnader

  Hushållsel
  3 203 kr/år
  Summa
  3 203 kr/år
  Försäkringskostnad tillkommer

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2019-10-21)
  Energiförbrukning
  124 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  242 kWh/m2/år

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  797 kWh/år
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.